Körkort!!

Jag klara det!!! Känslan är obeskrivlig över att äntligen ha fått det där jävla kortet. Och det var inte lätt kan jag säga. Körde med min körskolelärare Thomas kl 06.00 i morse, och han klagade på en del saker. Höll på att bli påkörd av en buss bla, och han tyckte jag skulle jobba bättre med kopplingen och massa annat finslip.

Så när jag kom hem var jag jättenervös inför uppkörningen klockan 14.45, och satt och läste en massa teori och försökte sova lite. Vid halv två tiden kom min kusin Jocke och hämtade upp mig med sin bil, och vi körde till sollentuna för att kolla in vägarna en sista gång. Gick igenom säkerhetskontrollen mm. Sen gick vi upp och satte oss i det där jäkla väntrummet tillsammans med fyra andra vettskrämda körelever.

När jag blev uppropad skaka jag han med en två meter lång man som hade ett riktigt stenansikte. Log inte eller nånting, riktigt dryg och stel. När vi gick ut till bilen höll jag på att spy för att jag va så nervös. Så sätter jag mig tillrätta och han säger åt mig att kolla så att den där frostgrejen på bakrutan funkar (ja ni ser, vet ju inte ens vad det heter!). Jag hittar den efter en minut typ och sitter och trycker på den och ingenting händer. Sen börjar jag spruta spolarvätska och vindrutetorkarna far fram och tillbaks. Det gjorde mig inte direkt lugnare.

Jag sitter då och pratar högt för mig själv "hmm, kan det vara den där knappen? Nä.. Varför funkar det inte?" varpå han vänder sig om och säger kallt "Fråga inte mig, det där ska du kunna".

På nåt sätt kommer vi iväg i alla fall och mitt vänsterben skakar av nervositet. Det går hyfsat bra i alla fall tills vi kommer ut på motorvägen. Innan körningen i väntrummet pratar jag med en annan tjej som var där för fjärde gången och skulle köra upp. Jag frågade då vad hon missa på senast, och hon svara att hon hade hamnar bakom en stor lastbil på motorvägen och hade legat kvar bakom den i 70km/h när man ska köra i 90. Och då blev hon kuggad för att hon inte hade kört om lastbilen bla.

Och vad tror ni att jag hamnar bakom på motorvägen? Jo en jävla lastbil. Men jag vågade inte byta körfält eftersom jag var rädd att missa avfarten då, så jag låg kvar bakom den där i 60km/h typ.

Det var första felet, som jag bedömer det i alla fall. Andra felet jag gör är att nästan svänga in på fel väg TVÅ gånger och han får ingripa och säga "Nej, inte dit!". Jag hade världens ångest över det och tänkte att jag nu kuggat.

Tredje felet var att jag kom ut på en väg som jag inte visste om det var 30 eller 50 på, så jag körde 30, för att sen öka till 40, och sen 50 och sen 30 igen.

Sedan körde vi tillbaks till körskolan och jag hade då inte ens fått backa runt ett gathörn eller nåt sånt, och trodde definitivt att jag inte hade klarat det eftersom jag vet att nästan alla måste backa på sin uppkörning.

Och som toppen på moset bad han mig att parkera så nära en trottoarkant jag kunde inne på körskolans parkerinsplats, varpå jag kör på trottoarkanten, backar, och han säger "sväng åt andra hållet med ratten, du förstör ju fäljarna!".

Jahapp då var det kört. Nu får jag göra om teoriprovet och allting.

"Hur bra tyckte du att det här gick då på en skala mellan 1-10" fråga han mig. "Öh..7?" (Man vill ju inte ha för låga tankar om sig själv, även om jag ville säga 3). Han sa surt att det var en 5a och sa sedan ännu surare, och där går gränsen för godkänt.

Fattar ni hur snopen jag blev? Jag börja fråga om han skojade med mig, då han sa "vill du att jag ska ändra det eller?"


Det var den värsta dagen i mitt liv, men ändå den bästa, för nu slipper jag oroa mig mer för uppkörningar och att få skriva om teoriprov. Ringde min körlärare Thomas och till och med han blev förvånad över att jag klarade det lät det som. "Grattis tjejen, nu får du ut och köra, men se fan till att stanna vid stoppsträcket vid rödlyserna i framtiden!"

Haha, jag är så glad! Tack Jocke också, utan dig skulle jag brytit ihop innan körningen!


Monster

Som sagt, lillasyrran fyllde 18 idag så vi drog till tegel allihopa. Var nästan helt tomt, och som jag nämt tidigare gillar jag inte tegel ens när det är fullt med folk, så hade inte direkt kul. Men var där för Annas skull trots allt, så om man ser det så, var det roligt. Berättar mer om det i morgon för måste sova snart..

Men, när jag gick hem nu helt själv hörde jag ett så jävla äckligt läta från skogen. Vägen hem är genom bostadsområden, men parallellt med det ligger en stor skog bakom. Först hörde jag ett avlägset ljud nånstans i från. Trodde jag inbilliade mig, men ju längre jag gick hördes ljudet starkare. Det var som om någon låg och skrek typ med dov röst. När jag nästan var hemma hördes ljudet jättetydligt, och det kom från skogen. Förmodligen var det någon djur, typ en fågel som satt och kraxa, men med tanke på fullmånen så kom man ändå att tänka på nåt slags monster.

Har i alla fall aldrig hört ett liknande läte förut. Det var precis som man föreställer sig att en varulv ska låta. Sprang nästan på tå hem och vågade inte kolla in i skogen i rädsla för att ett monster skulle komma utspringandes och ta tag i mig.

Tro inte att jag är galen, men det är fan inte kul att gå hem själv om nätterna, särskilt inte i fullmåne och läskiga läten i skogen..


Kill Me Softly

Sitter i skolan just nu och håller på att somna.. Håller på att lära oss hur man redigerar en tidning i programet indesign. Inte det bästa ämnet att ha på morgonen när man är så trött som jag är. Ögonlocken kämpar för att hålla sig uppe.

Slutar vid 12.30 idag i alla fall, men är otroligt sugen på att åka hem redan efter fikat vid 10. Det här kommer bli en lång dag.

Imorgon fyller lillasyrran 18. Så jag Maria och Nico och hennes tjejkompisar ska äta tårta och dricka champagne hemma hos oss på kvällen. Sen ska vi till tegelbruket, något som Anna önskat. Men eftersom jag ska upp tidigt till skolan dagen efter blir det hemgång tidigt för mig.

Ikväll ska jag försöka köra, om jag orkar. Min kusin Jocke ska kanske plocka upp mig så ska vi köra till sollentuna där jag ska köra upp och kolla de vägar som han fick köra på när han gjorde sin uppkörning. Jag ska vara så förberedd jag kan inför måndag.

Om jag missar, måste jag göra om mitt teoriprov nämligen, eftersom det går ut om tre veckor. Och det har jag verkligen inte lust med. Men, jag försöker att inte ha för stora förhoppningar. Det är ju trots allt mindre än hälften av alla som klarar sin första uppkörning.

Nu måste jag försöka hänga med på lektionen och nypa mig i ansiktet för att hålla mig vaken..

I Need Some Sleep

Idag var det riktigt kämpigt att komma upp ur sängen. I snitt sover jag nu 5 timmar varje natt, och det visar sig rätt bra på mornarna. Mamma fick praktiskt taget dra mig upp ur sängen. Och nu sitter man här och funderar om man ska skita i skolan idag för att sova ut, eller åka? Jag har ju faktiskt inte varit borta från skolan nånting so far, så det skulle inte göra så mycket. Vi ska ha indesigt idag, dvs sitta framför en dator hela dagen. Gissa om man somnar då?
Men, jag har fan valt att plugga i nacka, då får jag räkna med att det suger att åka dit varje morgon. Får sova på tåget och hoppas att jag inte vaknar borta i fruängen.

Uppkörning

Uppkörning snart! Har kört så mycket jag bara kunnat den senaste tiden. Var uppe 06.30 i morse fast jag hade sovmorgon och åkte till körskolan och körde hela morgonen. Och, det är första gången min lärare inte klagat på nånting nästan! Men, vi körde bara i Täby och Arninge, och eftersom jag kört där hundra gånger så kan jag vägarna praktiskt taget utantill, så det var inte speciellt svårt. Men i sollentuna, där jag ska köra upp, där är det svårt!
Håll alla tummar ni har för mig! Jag vill så jävla gärna ha det där körtkortet nu!

Om 5 minuter börjar prison break. Har längtat hela dagen!


Rockabilly

I onsdags hade vi lite fest i skolan med rockabilly tema. Där i allt inräknat - amerikans mat, dvs hamburgare, 50-talskläder, bugg och självklart Elvis. Här kommer lite bilder!





Drinkprovning

Jag och Maria åke hem till mig idag efter att jag slutat skolan och drog ur hennes hairextansions. Sen funderade vi, vad skulle vi hitta på? Bowla? Nja.. Men ska vi ha drinkprovning?
 Yes, så det hade vi!


Detta är kandidaterna:



1                  2                  3

4                 5                6

7                 8                 9

Och vår slutgiltiga bedömning blev:
1. MMM+
2. MM
3. MMM
4. MMMMM
5. M
6. Oense, Maria tyckte MMMM, jag sa M
7. MMMM+
8. MM
9. MMM+


Som ni ser vann drink 4. Dessvärre är receptet hemligt, men alla som vill smaka får bjuda mig och Mia på middag, så tar vi med oss drinkarna!


 

Självklart kunde vi inte motså att röka lite vattenpipa också när vi ändå var igång med provningen.



En helskön torsdagskväll blev det.

Mobilbak

Fick ett sug efter brownies för någon timme sen och bestämde mig för att baka lite. Blandade en fin smet av margarin, ägg, socker och lite annat gott och vad gör man? Jo jag tappar min mobiltelefon i smeten!

Så nu är den trög och kladdig.
Brownisarna vart inte heller så goda.

Solidaritet

Så, igår letade jag och Maria efter clubben "nox" eftersom jag hade fått reklam om den till mobilen. Men när vi kom dit nekade dörrvakten oss eftersom det tydligen var 25 där. Så vi hamnade på grodan och hälsade på Calle som jobbar i baren där. Tog ett glas vin och snackade lite skit, och drog sedan till solidaritet. Världens drygaste vakt mötte oss i dörren och frågade hur gamla vi va. "22 och 19" svarade vi och han sa surt "det är 25 här, 19 är för ungt". Jahapp tänkte jag, då får vi testa nästa ställe. Men med Maria som sällskap har man alltid sånt flyt. "Men jag var här igår, och då kom jag in" sa hon till vakten. "Ja, men 19 är för ungt. Det är stor skillnad på 19 och 22" svarade han ännu surare. "Ja, men 19 och 22 är ändå inte 25", och så kom vi in ändå!

Har aldrig tidigare vart på solidaritet, men efter igår vill jag dit igen. Jättesnygg lokal, bra blandning av snygga människor och grym musik. Träffade ett gäng Australienare som vi hängde med hela kvällen.

Vid tvåtiden bestämde vi oss för att åka hem, så vi går ner och trängs i kön där man hämtar ut sina jackor. Då är det nåt jävla svin som tar sig friheten att lägga handen mellan mina ben. Blev så jävla förbannad att jag tog tag i hans arm, vände mig om så jag såg vem det var och gav honom en örfil och skrek lite svordomar. Maria reagera och fråga vad som hade hänt. Och Maria är inte rädd att stå upp för sig själv och sina vänner, så hon tog tag i killen och puttade honom så han flög bakåt medan jag skrek "stick härifrån ditt jävla äckel".

Det var tydligen vad man fick för att ha på sig sin nya snygga klänning. Att dem aldrig lär sig att vi tjejer inte gillar att få en hand mellan benen bara för att vi har klänning på oss. Han var så jävla ful också att han säkert inte kunde få nåt bättre den kvällen. Nästa gång ska jag fan slå dem i skrevet så får de känna hur skönt det är!

öhs

hur full man än är, så kommer man alltid hem. som en jävla katt

Så Var Det Lördag Igen

Jahapp, då var man tvungan att gå upp för att åka till jobbet. Ska hinna duscha och föna håret en timme innan jag ska dra. Skönt att jag slipper jobba med idioten Jones idag i alla fall, som fått sparken! (Woho!) Där emot kommer jag säkert inte få sluta tidigare som chefen lovat eftersom en ny tjej ska jobba idag och förmodligen inte kan stänga. Så det blir väl det gamla vanliga, jag och Mesam, världens långsammaste människa stänger tillsammans utan att säga ett ord till varandra under hela kvällen. Jag älskar verkligen mitt jobb...

Jag kollade upp sensation white igår som äger rum i amsterdam nästa år. Ska verkligen försöka åka dit och dra med mig Maria och lyssna tillsammans med 40.000 andra på kända dj's som kör technomusik en hel kväll. Gud vad underbart!

Nej nu ska jag starta dagen med en ipren, lite technomusik och en prickikorvmacka!

I Love Dj Tiesto!

Inte nog med att han gör grymt bra technomusik. Mannen är ju tokhet också! Är så besviken på att jag inte kan gå på hans konsert nu i sthlm den 2 nov!

image170

Old Friends

Har så jäkla ont om pengar nu att jag börjar nalla på mitt sparkonto. Det är de värsta med sparkonton, att man kan komma åt pengarna ändå. De sitter liksom där och väntar på att man ska flytta över dem till sitt vanliga konto. Varför inte införskaffa den kära gamla spargrisen igen utan någon propp i botten så att man inte vill ta söder den i onödan. Då skulle de minsann inte försvinna. Men, pengarna gick i alla fall inte åt nåt onödigt krimskrams utan till en välförtjänat cannellonimiddag och en supersnygg klänning som Elin skulle älska!

Åkte till Täby centrum efter skolan igår och mötte upp Bea för en skvallerdejt tillsammans med min klasskompis Annika. Hade trevligt och satt och snackade om störda killar och psykoex (ja ni har väl alla hört den historien vid det här laget). Forna romano killarna börjar känna igen mig nu märker jag eftersom jag är stammis på deras restaurang. "Hejdå Malin!" skrek de när vi gick därifrån. Om de säger "Nej men hej Malin!" nästa gång jag kommer dit borde jag nog byta ställe.

Idag hann jag med ännu en liten kompisdejt med Viktor som jag inte sett sen min student tror jag. Tog en fika och hann prata igenom nästan alla samhällproblem tror jag på en timme. Var väldigt kul att se honom i alla fall och har lovat mig själv att börja träffa mina gamla kompisar lite oftare!

Imorgon ska jag och Maria ut på en raggarrunda efter jobbet, och ska då inviga min nya heta klänning. Om jag inte får något napp lämnar jag tillbaks den!

Jävla Kärringar Och Barnvagnsmammor

Något som gör mig så jävla irriterad är de där förbannade gamla kärringarna som tränger sig i busskön varje dag när jag ska hem från mörby centrum. Jag har inget emot äldre människor, och skulle självklart erbjuda min sittplats eller låta dem gå före mig på bussen. Men inte om de jävlarna tränger sig och tror att de har företräde bara för att de är gamla. Missuppfatta mig inte. Jag vet att gamla inte har det så lätt, och ska absolut inte behöva stå och vingla i en buss för att jag ska få sitta skönt. Men när de kommer med sina sura miner och nästan tar till käppen för att komma på först, gör mig riktigt irriterad.

Samma sak gäller mammorna med barnvagnar och ungar. De tror på samma sätt att de har företräda med vissa saker för att de har barn! Jag kan ta ett exempel. Jag var i täby centrum med några vänner en gång och stod och väntade på hissen. Just denna dag skulle alla tydligen åka hiss, och vi fick stå en längre stund och vänta på den innan vi hittade en ledig. Då dyker en sån där jäkla mamma upp med barnvagn bakom oss och säger surt "Men hörrni, ni som är så unga kan väl ta trappan istället så att jag kan åka" och utan att vänta på ett svar klämde hon sig förbi oss med sin jävla vagn och snodde hissen från oss.

Vad är det för otrevliga människor? Bara för att de har ungar eller är gamla så behöver de ju inte tro att de har rätt till mer saker vi andra dödliga. Där emot vill jag poängtera att jag inte är någon självisk satmara, utan kan självklart låta dem få min plats/gå före mig/ta min hiss - Om det kunde visa lite respekt och inte ta det för givet! Om ni så gärna vill gå före, kan ni inte dra lite på mungiporna och fråga snällt istället? Det skulle göra mig gladare i alla fall!

Håller någon med mig?

Die Bitch Die!

Så, nu kan jag avslöja min och Marias present vi gav till Jonas igår. Här kommer rimmet också:


image168

image169

Detta är slagträ som jag och Mia snickrade ihop, helt från grunden och slog 23 spikar i.
Som vi hade hoppats blev presenten en succé, och jag hoppas att det kommer att komma till användning precis som clone a willy och Jonas "slagersmisk" skiva som han också fick av oss!

Hahaha

image166image167image165

Suprise

Så, gårdagen var skitkul. Jag och Maria fixa presenter till Jonas som vi ska hem till imorgon och fira. Vill hemskt gärna berätta vad det är för nåt vi har fixat, men eftersom hans flickvän Fanny läser min blogg så berättar jag efter lördag! Jag köpte även en liten present till mig själv. Och Maria, om du läser det här, vill jag bara säga att jag är utomordentligt nöjd med den! Testa din med! Haha

Som jag skrivit tidigare tog jag även chansen att fota Maria igår, och så här blev bilderna:



Kommentera gärna!

Sharaf Hjältar

Sista föreläsning på fryshuset var idag. Och jag måste säga att det var den mest givande av alla. Leo Razzak pratade om Sharaf hjältar som är en, vad ska man kalla det, organisation som startar en diskussion om hedersmord, förtryck och kvinnosyn. Deras uppdrag är att omvända invandrare från deras kvinnosyn och iställning till det svenska samhället och hedersmord mm. Han var så ruskigt bra på att prata att jag satt som hypnotiserad i en och en halv timme och sög in varje ord han sa.

Deadline var klockan 19.00 idag för texten vi skulle sammanställt med intervjun som vi gjort den här veckan. Känns skönt att ha det gjort!

Nu är det idol, så måste springa ner till tv'n. Ska lägga upp bilderna jag tog på Maria här sen.
xx

Wake Up

Så nu är jag vaken igen. Man blir bara tröttare av att sova, men det är de ändå värt. Drömde en massa härliga drömmar om att min klass och jag var fångade i skolan som släppte in vatten, dvs vi alla skulle drunkna där inne om vi inte tog oss ut. Så hittade vi ett otroligt litet fönster i alla fall, som jag försökte ta mig ut ur. Otroligt obehagligt då jag har lite klaustrofobi och fastnade dessutom med rumpan för att det var för stor. Hur som helst så puttade mina klasskompisar på mig där inne så jag till slut kom ut. Då kom jag på att jag hade glömt mina fotografier jag kopierat, i klassrummet och bad några klasskompisar springa och hämta dem åt mig. Sagt och gjort så fick jag tillslut mina fotografier, men mina klasskompisar dog där inne eftersom vattnet stigit till taket vid det här laget.

Så, vad säger denna dröm om mig som person? Om jag skulle leta efter ett budskap i en drömbok skulle det väl stå nåt i stil med "du är en självisk jävel som inte bryr dig om någon annan än dig själv".

Igår var jag i fryshuset hela dagen och gick på olika seminarium. Var rätt intressant faktiskt då både författare som Susanna Alakoski som skrivit svinalängorna och Börge Hellström som med sin kollega Anders Roslund skrivit den nyutgivna boken flickan under gatan, var där och pratade. Anledningen till att vi var där är för vi ska göra en uppgift för journalistiken då vi ska intervjua och fota en föreläsare och sen skriva om honom/henne som senare ska publiceras på hemsidan drivkraft.org. Jag valde en kvinna som pratade om hur säker man är på Internet. Tyckte inte att föreläsningen var jättebra, men jag fick med det väsenligaste och knäppte några bilder på henne. 

När jag åkte hem gick jag in på pressbyrån i mörby centrum och köpte en läsk. Då kom Magnus Uggla in och ställde sig i kön med sitt yviga lockiga hår. Och så vände han sig om och tittade på mig, dvs spanade in partiet mellan naveln och knäna och stod där och glodde innan det var hans tur att betala. Han lär ju vara i min mammas ålder, borde han inte glo på någon som henne istället?




Rise Up

Jag somnade vid 21 tiden igår, med tv'n, kläderna och datorn på. Så vaknade jag vid sjutiden i morse, jättepigg för ovanlighetens skull och kom då på att jag börjar 14.15 idag. Så, vad gör jag? Jag hinner städa rummet, skriva klart en intervju jag gjort, eller gå ut och springa en runda (som iof aldrig skulle inträffa). Men jag går helt enkelt och lägger mig igen.

Det finns inget bättre än att sova. 

New Start




Lördagens utgång började på jobbet där jag, Maria och Lisa satt och blanda smirnoff apple drinkar nere i omklädningsrummet. Efter lite sminkande och tilltuffsande av diverse hår åkte vi sedan till östermalmstorg och gick in på grodan där Maria känner en bartender. Därför fick vi in nåra glas vin och jättegoda shotar. Tyvärr som Mia hade förutspått var det inte så mycket människor där utan vi hamnade senare på friday's där vi hälsade på Acke som jobbar där. En nachotallrik och en strawberry daiquiri senare var Mia fulltankad och Lisa uppe i ett försök att dansa på bardisken. Då kände jag att det var dags att dra sig hem. Så jag avslutade kvällen i mörby ätandes en korv med bröd från älskade korverian och deckade senare i sängen hemma.

Sov bort hela söndagen och gjorde inte ett skit utan att någon klaga, då mamma och pappa var i göteborg och därför inte var hemma. Jätteskönt. Senare på kvällen kom dem hem, med en ny motorcykel som vi alla fick hjälpas åt att putta in i garaget. Jag vill ut och åka hoj!

Denna vecka har vi satt igång med kursen journalistik i skolan, så det kommer bli en tuff vecka. Har bokat in en dejt med Maria på torsdag då vi ska fixa lite födelsedagspresenter till Jonas som vi ska hem till på lördag, samt bestämt att jag äntligen ska få fota Maria. Bilder kommer som sagt på torsdag!

Nu ska jag ringa upp Elin i san fransisco och snacka lite skit!