Hollywood

En vecka har gått och Hollywood och Los Angeles är en skithäftig stad precis som väntat. Vi har varit på alla typiska turistställen så som universal studios, hollywood boulevard och sett stjärnorna, rodeo drive där julia roberts shoppade loss i filmen pretty woman och åkt limousin i hillsen och spanat på kändisars hus. 

Vi har även hunnit med venice beach där vi brände upp vår bleka hud totalt. Jag var bränskadad. Vi har besökt fem olika klubbar och träffat en mängd sköna människor. Hollywoodlivet lever verkligen upp till de fördomar man har om det. Och det är det jag kommer att skriva om i mitt reportage som jag ska göra här borta. Hela stan är så jäkla ytlig, många är dryga, många knarkar, det är lyx och glamour blandat med downtown gatorna där alla mexikanare bor. Men det är jättefascinerande att se. 

Det är så mycket roliga och häftiga saker vi gjort och sett. Även om jag stundtals skulle vilja leva det här bekymmerslösa livet så skulle jag ändå aldrig kunna bo här med alla dessa människor. Los Angeles är verkligen så stort! 

Jag, Elin, Annika, Carro och Katja bor i deras lilla lägenhet och det funkar jättebra trots att det är trångt och vi måste trängas när vi ska sminka oss och alla vill duscha samtidigt. Jag har gjort av med säkert fyra tusen kronor här borta på shopping och god mat. Men för stunden känns det som det inte spelar någon roll.

Nu har vi tagit en paus i solandet vid poolen och tänkte äta lite lunch.

Jag har tagit flera hundra bilder som jag ska lägga upp på facebook när jag kommer hem så ni får se! Kommer länka adressen här också för er som inte har FB.

Hoppas alla ni mår bra där hemma! Vi ses om en vecka!


LA Baby!

Tidigt i morgon bitti bär det av till Arlanda. Annika ligger på golvet bakom mig och gör lite reserach genom filmen Sicko av Michael Moore. Bredvid henne ligger min resväska med allting packat och klart inför resan. Jag hoppas jag har med mig allting nu! Känns alltid som man har glömt något. Nåväl, planet går 07.05 i morgon bitti och därefter väntas en 12 timmars lång flygresa med mellanlandning i London.

På LAX kommer vi sedan vänta på Elin som kommer med planet från Santa Rosa fyra timmar efter oss, och sedan tar vi en taxi till Carro och Katjas lägenhet i west Hollywood. Jag är så taggad!

Tar med mig dator och kamera för att kunna skriva mina intervjuer jag ska göra där borta, men kommer kanske slinka in här också för ett och annat inlägg.

Puss till alla här hemma i Sverige, särskilt till dig Sagar!


Frilansande Journalist?

Jag har hittat det perfekta jobbet som jag ska söka, som frilansare för en tidning som skulle passa mig perfekt. Skriver dock inte vilken än då jag kanske får en massa konkurrenter som också vill ha platsen. Så här låter annonsen i alla fall:

X söker erfarna och självgående journalister för spännande frilansuppdrag.
Du måste ha reportervana och behärska allt från djupgående intervjuer till kortare texter. Du måste också vara van att styra upp svåra jobb, bemöta alla slags människor, ha ett starkt intresse för mode, skönhet, hälsa och kändisar samt vara väldigt duktig på att göra intressanta personporträtt!
En stark känsla för språket ser vi som en självklarhet.
Bifoga arbetsprover i ansökan.

Tror det skulle passa mig jättebra med tanke på att jag gjort allting i skolan och därför är tillräckligt bra för att kunna söka. Det är en deltidstjänst på 6 månader eller längre. Jag hoppas på att det i så fall tidsmässigt skulle kunna gå ihop med mitt pluggande. Håll tummarna för mig! Ska maila dem i morgon!

Research

Sitter fortfarande kvar i skolan fast jag slutade för en timme sen. Hade tänkt att göra lite research inför resereportaget jag ska skriva och redovisa idén om i morgon. Väntar på att Sagar ska sluta om en timme, för att sedan åka in till stan och inhandla ett litet block jag kan bära runt i LA.

Carro ringde mig igår också, vi pratade säkert i en timme. Hon är i Las Vagas just nu och berättade lite om vad som händer på andra sidan jordklotet och stämde samtidigt av tider och sånt när vi ska landa.

Nej nu ska jag återgå till min research så min textlärare bli nöjd.

4

image343


 

På lördag byts mina annars rutinerade och tråkiga helger med jobb mot detta. Om jag är glad? Nej, jag är överlycklig! Los Angeles, the walk of fame, shopping, stränder, sommarväder, festande och massa roliga saker med Elin och Carro som jag inte sett sen augusti. (Och ja Sagar jag älskar dig det vet du).

Jag längtar nåt otroligt just nu. Innan har det känt så avlägset, men idag när Jonathan ringde och frågade om jag ville komma och käka middag hos honom på fredag kväll blev mitt svar, "ja visst! eller.. vänta.. jag åker till LA tidigt på lördag morgon så jag vet inte om jag kan..". Då känner man att det är nära!

Så idag bar det av till Täby centrum för att inhandla diverse nödvändiga saker inför resan. Linsvätska, rakhyvlar, ett kort som gör att jag får trådlöst Internet (ja jag vet inte vad det heter), och så växlade jag in lite pengar mot dollar, som står så sjukt lågt just nu! Pappa vill att jag köper en gitarr till honom där borta, men jag är inte så sugen på att släpa på den och försöka få igenom den vid tullen.

Hur som helst har jag börjat packa. Jag ska ha med mig min laptop, kamera och massa jävla sladdar i handbagaget. Min resväska proppade jag full med skor, men insåg senare att jag inte skulle få plats med några kläder då. Så istället har jag nu försökt vara sparsam på saker som jag ska ha med mig och se till att ha med mycket hem istället.

Har börjat kolla på serien the hills som utspelar sig i LA, för att göra lite research inför resan. Och nu ska jag se hundra höjdare, de skönaste människorna från USA!

image344
Mina fina dollarsedlar jag köpte idag.

Personalfest = Barnkalas?

image336image337image338


Personalfesterna var roligare förr innan NSP köpte alla våra restauranger. Då fick vi alltid jättegod mat, gratis dricka hela kvällen, och hyrd lokal med massor av folk. Men gårdagen borde jag ändå inte klaga på. Några jobbarkompisar hade fixat pastasallad, smuggelöl och vin, och även fast Vasagatans restaurang blev festlokalen så var kvällen faktiskt helt okej bortsett från att personalfesten mer liknande ett barnkalas.

Vi blev bara tio stycken, plus chefens sexåriga dotter. Jag fattar inte varför hon alltid ska följa med. Hon var skitjobbig, sprang runt och knuffa på alla, stod och vakta dörren så ingen skulle gå ut och röka, sura över att ingen ville dansa med henne och var allmänt bortskämd och jävlig. Det slutade med att vi alla lekte hela havet stormar med henne så hon skulle vara tyst. Människorna som gick förbi ute på gatan måste undrat vad vi höll på med.

Efter en massa vin, öl och sprit bestämde vi oss sedan för att gå ut, vilket blev ett stort velande fram och tillbaka på Kungsgatan. Vi mötte upp Marias pojkvän Mats, och efter en timme hamnade vi på en bar för några öl till. Vid tretiden kom Sagar och plockade upp mig med bilen för att åka hem. Jag satt och svamla om det ena och det andra tills jag slutligen däckade hemma i sängen.

I morse åkte min trötta pojkvän hem efter bara någon timmes sömn. Jag är tydligen inte så rolig att sova med då jag pratar, skriker och gråter i sömnen och är helt omöjlig att flytta på. Jag är glad att han orkar stå ut med sitt sovsällskap.

21

image335Var på biopremiär igår med Sagar och hans vänner. Vi såg filmen 21 med Kevin Spacey i en av huvudrollerna. Väldigt bra film måste jag säga, även fast den var lite klyschig emellanåt. Vi åkte sedan hem tillsammans och tog en riktigt skön och välbehövd sovmorgon idag.

Nu ska familjen grilla! Det har varit underbart väder hela den här veckan, men jag har inte hunnit vara ute så mycket vilket är synd. Jag hoppas det håller i sig så jag får chans att lägga upp en liten solbränna inför LA nästa lördag.

Ikväll sitter jag barnvakt. Tänkte ta med mig datorn så jag kan se prison break när hon lagt sig. Jag hoppas hon kommer i säng tidigt, för hon är så jobbig att ha att göra med.

I'm Back!

Jösses vad jag har blivit avtänd på att skriva här efter att bloggen varit avstängd i några dagar, men nu tycker jag det är dags att återuppliva den här sidan.
 
Det största som hänt denna vecka är väl att skolan börjat igen efter praktiken. Måndagsmorgonen började kanske inte så bra eftersom jag på grund av illamående spydde precis innan jag skulle gå till bussen, men det var jättekul att se alla klasskompisar igen. Vi har inte setts på sex veckor, och alla hade nästan haft det lika bra som jag under sina praktiker. Så hela måndagen hade vi redovisningar om hur det har gått.

Av någon anledning tycker jag det är jättejobbigt att redovisa, något som många känner igen sig i. Egentligen så förstår jag inte varför. Jag trivs tokbra i min klass och är inte rädd för att prata, men ändå blir jag kallsvettig av att ställa mig inför en grupp av människor och prata länge. Men jag tror, förutom att det är jobbigt att att ha alls ögon på sig, att jag uttrycker mig bättre i skrift än i tal. Eller jag hoppas verkligen det i alla fall.

Redovisningen gick i alla fall bra, eftersom det var lätt att stå och prata om vad man gjort under fem veckors praktik. Det var roligt att höra vad alla varit med om. Jag hade med en tidning och visade lite vad jag hade gjort bildmässigt, men det jag har skrivit har ännu inte publicerats i månadstidningen. De i klassen som hade hamnat på lokaltidningar har fått skriva jättemycket, som Annika tex, som praktiskt taget hade fått skriva hela Åkersbergas lokaltidning. Men det är kul, huvudsaken är att alla har lärt sig något.

Igår vaknade jag av blodsmak i hela munnen då jag blött näsblod hela natten. I skolan fortsatte vi med redovisningarna och efter skolan hängde jag med Sagar till hans jobb för att sedan gå på en basketmatch och heja i Södertälje, något som inte var så jäkla kul.

Idag har vi haft en jätteinspirerande föreläsare som arbetar som jouranlist och fotograf och berättade om vad hon varit med om under sin karriär. Det som var så härligt med henne var att hon var så positiv i sitt tänkande. Jag dras verkligen till såna människor.

Köpte skitstora muffins i olika smaker på väg hem från skolan, och hade bestämt mig för att ta tag i en massa saker idag, så som att städa, skriva klart mitt arbetsplatsreportage och se mitt nerladdade avsnitt av Prison Break. Men när jag kom hem så fungerade inte mitt PB-avsnitt och blev då sur och bestämde mig för att sova en timme som självklart slutade med att jag vaknade för ett litet tag sen. Så typiskt mig.

Resan börjar närma sig också, och jag har fortfarande saker jag måste fixa och undrar över? Hur funkar det med telefoner där borta, både när det gäller att kunna ringa till varandra och prata med dem här hemma? Får man inte låsa sina resväskor på flygplatsen? Vad exakt ska jag ta med mig? Hur många kilo handbage får jag ha eftersom jag både ska ha med min laptop och kamera?

Nu ska jag hoppa in i duschen snabbt och sen kommer Sagar förbi och ska ge mig en puss för att sedan åka hem igen. Han är för söt min pojkvän.