I Love Sthlm

Foto: Tagna igår på söder





Welcome Home Eleeen!

Jag har fått tillbaka min dator och mobil äntligen! Gud vad jag saknat dem!

Gårdagen blev tokkul! Elin som varit i USA ett år kom hem, och planen var att hela kompisgänget skulle suprisa henne! Om hon blev förvånad? Föräldrarna hade sagt att de skulle ha släktingar över på kvällen, men när Elin öppnade dörren fick hon en chock minst sagt när alla vi stod där.

Vi åt mat och pratade hela kvällen. Jättemysigt, som på den gamla goda tiden. Jag har verkligen saknat henne. Nu kan vi åka till centrum igen och käka cannelloni en gång i veckan, och få för oss att baka mitt i natten eller bara hänga och ha det kul.

Jag har äntligen fått praktikplats också! Jag går tillbaks till min gamla praktik på LRF media, och jag är supernöjd. Ska få arbeta med en jättego tjej på tidningen Härliga hund som jag också skrev lite för i våras. Sen i vår hoppas jag att jag får in min fot på SOLO. När jag ringde redaktionschefen var hon jättepositiv till att ha mig som praktikant. Så jag håller tummarna!

Ikväll blir det lite fest hemma hos några i Sagars kompisgäng. Ska bli trevligt. De lagar alltid så god mat. Så nu måste jag bege mig till systembolaget och hitta något gott att dricka!

Schweizernöt









Ett besök på grönalund och man blev helt plötsligt 2000 gram choklad rikare och fick dessutom med sig en fet basketboll hem.











Bloggtorka

Oh ja, bloggtorka är bara förnamnet. Men jag har några skäl till det.
1. Det har inte hänt någonting kul på sistonde
2. Min dator är på "reparation" (den är i Tyresö för att formateras, uppdateras, och får nya program)
3. Jag har helt enkelt inte orkat

De senaste uppdateringarna i mitt liv är i alla fall: Jag har inte fått någon praktikplats än. Jag har 1 vecka kvar av mitt sommarlov innan. Elin kommer hem efter ett år i USA på fredag (äntligen!). Jag är på kräftskiva just nu och är lite salongsberusad. Jag har även lärt mig köra bil till Gullmarsplan helt själv!

Roligare än så blir det inte.
xx 

Barrunda

I fredags efter att jag slutat jobbet var det tänk att jag skulle hem och sova, men åkte istället förbi Sagars jobb en sväng. Vi bestämde oss för att ta en promenad till Skanstull, och hamnade plötsligt på thaibåten vid hamnen. Ett jättemysigt litet ställe som jag hört om men aldrig varit på. Ett glas vin senare fortsatte vår promenad mot Medborgarplatsen och Götgatsbacken. Där smet vi in på en Irländsk pub som hette "Patrick's" någonting. En öl beställdes där och vi promenerade sedan vidare i Stockholmsnatten. 

I Gamla stan gick vi in på ett lustigt ställe som hette Tunnan. Personalen var klädda i medeltidskläder och människorna där var helt tvärt emot stereotypen man ser en fredagskväll på Stureplan. Sagar gick på toa och berättade sen att han stått bredvid en lustig man som sjöng på medeltidslåtar.

Efter att första ölen druckits upp fick vi sällskap av två av Sagars kompisar som vi stötte på. Sedan gick vi vidare. Genom Gamla stans tomma gator där råttor sprang till höger och vänster och vidare mot T-centralen. Sista stället vi besökte på vår lilla barrunda blev F12 och smidigt gled vi in och mötte Sagars gamla kompis i baren. Där blandades värdens godaste drink till som jag snabbt surplade upp. Och till kanon priset på 12 kr fick Sagar en öl också.

Efter en timme bestämde vi oss för att åka hem. Så lite nattmat intogs på 7-eleven och sen blev det film på Sagars nya lilla dator på nattbussen. Behöver jag säga att jag var rätt trött på jobbet dagen efter? Men en impulsivt lyckad kväll blev det.

Tele2 Lurar En Bara På Pengar

Jag HATAR det där jävla företaget Tele2! De är så förbannat giriga efter att få in sina pengar och skiter fullständigt i sina kunder. Ett så stor företag som dem har klart ett övertag när man som konsument slåss mot dem. Men nu har jag fått nog. En telefonräkning som jag och Sagar tjafsat om sen i våras måste jag nu betala ändå. 7000 kr!!! Trots att det är dem som har gjort fel, informerat fel, sagt fel. Och det värsta är att de inte ens kan erkänna att de gjort lite fel!? Jag vill aldrig mer ha något med dem att göra, och ska säga upp alla mina abonnemang hos dem! Inge mer telefon, inge mer Internet och inge mer tv hos dem som behandlar sina kunder som skit!

Filmtips

Jag vill tipsa om två filmer. Flyga drake och Babel. Den förstnämda var helt underbar. Har velat läsa boken men det fick bli filmen först efter tips från Elin. Filmen utspelar sig i Afganistan och är otroligt välgjord, sorglig och händelserik. Se den! Babel är nu något gammal, men för er som inte sett den är även den värd att se. Filmen har ett väldigt starkt och bra budskap och man får sig verkligen en tankeställare om vad för val man gör här i livet och hur många det kan drabba.

Men nu till något annat. Spana in de här två länkarna under. Jag och Sagar höll på att skratta ihjäl oss i gårkväll när vi hittade dem.

http://www.youtube.com/watch?v=xYXj2ZICmKw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1Cm1r3d2Qw4&feature=related


Och så en galen man som gillar att svälja saker...

http://www.youtube.com/watch?v=i9uBt12q9no&feature=related

Uppdragspraktik

Nu har jag varit riktigt duktig. Skolan börjar igen den 1a September, och då ska vi ha frilanspraktik terminen ut. Det innebär att jag ska söka upp en tidning/redaktion som jag sedan ska jobba för. De skickar uppdrag till mig, och sedan skriver jag texterna från skolan och skickar tillbaks dem till redaktionen. De finns inga krav på publicitet, vilket gör att det förmodligen kommer bli lättare att få en praktikplats eftersom de inte har några skyldigheter gentemot mig som journalist. Gratisjobb med andra ord. Ingen lön, inget krav på att de publicerar mina texter, och inge jobb för dem mer än att hålla kontakten med mig över telefon och skicka iväg mig på intervjuer.

Men jag har chansen att skapa kontakter, visa framfötterna och kanske vid ett senare tillfälle (exempelvis i vår då jag ska ha min sista och viktigaste praktik) ha en möjlighet att komma in och jobba för dem "på riktigt".

Och nu till saken. Jag har haft riktig ångest för att jag inte tagit tag i att leta praktikplats, men nu bestämde jag mig för att skriva det där mailet och har skickat ut det till fyra olika tidningsredaktioner och väntar nu på svar.

På ett sätt att det lite läskigt. Jag menar, det börjar ju handla om min framtid, och att skapa viktiga kontakter. Jag vill inte välja vilken tidning som helst, utan jag måste fundera på vad för typ av magazin jag vill komma in på och kanske få jobba i framtiden. Jag har valt att försöka få napp på tjejtidningarna ute i landet. De tilltalar mig mest då de vill ha en ung tjej som kan skriva reportage, intressanta personporträtt, någon som intresserar sig för mode och kändisar. Jag tror det skulle passa mig, eller vad tror ni?

Sen har jag funderat över min blogg lite. Den är inte direkt journalistiskt upplagd, utan är mer en helt vanlig blogg där jag skriver om vad jag gör om dagarna i syfte att mina vänner ska läsa. Ni kanske inte ser mig riktigt som en journalist av att döma vad ni läser här, och då började jag fundera på om jag skulle ändra min blogg lite. Skriva mer krönikor exempelvis och ta upp konkreta ämnen istället för att snacka på om vad jag gjort under dagen?

Men å andra sidan vill jag att det ska vara en personlig blogg som mina vänner kan gotta sig i. Jag strävar inte efter att få stor publicitet á Blondinbella.

Passade på att skriva i mailet jag skickade till redaktionerna att jag gjorde ett Hollywoodreportage i våras, något som jag tror kanske skulle passa in i deras målgrupp. Dock tänker jag inte ge det ifrån mig utan att få en slant i fickan. Nej, om de ska in i en tidning så tänker jag sälja det som frilansmaterial.

Åh jag längtar till skolan börjar!

Snyggaste Bakgrundsbilden?

Ny snygg bakgrundsbild till mobilen? Det trodde jag också när hitta den så här inatt. Mobiljäveln har fått en tryckskada (Sagar som har tryckt sig för hårt mot min byxficka kanske?) och nu måste jag fixa en ny display för 500 spänn eftersom garantin inte gäller för dessa typer av fel.

Så har inte kunnat se vem som har ringt idag, skickat sms eller kunnat spelat mitt nya nördspel "worms". Därför har jag fått sätta in mitt simkort i min gamla mobil vars batteri är helt värdelöst och håller endast en halv dag som mest och måste därefter laddas igen.


Först kameran som strula, och nu mobilen. En massa jäkla utgifter hela tiden. Nej jag är inte bitter...







Glappet

När jag var hemma hos Marina igår passade jag på att låna en gammal film av henne. Har inte sett den på flera år, men minns att jag på något konstigt sätt tyckte om den när jag sist såg den. Kanske för att den innehöll pyttelite snusk (en gymnasietjej som blir tillsammans med en 20 år äldre man) och att jag bara var 12 år.

Tänkte i alla fall lägga mig och se den nu i soffan och vänta på att Sagar ska ringa om några timmar. Han är påväg hem från en helg med grabbarna i Norge. 

Själv har man då 0 kr på kontot, och sparkontot. Fan vad dyrt det är att bo själv! Så det lär dröja tills jag kan hitta på något kul så jag får nöja mig med att låna filmer ut av vänner tills dess. 

Direkt Från Hollywood

Det gick rykten om att min kusin Carro som kom hem från ett år i Hollywood i onsdags skulle finnas på bild i tidingen Veckans NU vilket också stämde då jag bläddrade fram hennes i affären.



Asballt att se henne tillsammans med Jason Davis med texten "Oljearvingen och Hilton-polaren Jason Davis har genomgått en viktförminskning som heter duga. Nu står brudarna på rad". Synd att man själv inte fastnade på någon av alla paparazzis kameror man såg när jag var och hälsade på.

Pride Festivalen

Dagen började inte så bra. Söta Charlotte var snäll och skulle väcka mig vid tio tiden i morse för att jag sedan skulle bege mig in till stan till kvart i ett. Jag vaknade också av att mobilen ringde som planerat - klockan kvart över ett! Vid det laget hade jag 7 missade samtal och 4 sms, och att jag hade försovit mig var bara förnamnet.

Men pride blev det! Jag tog bilen till tåget och var på plats vid fontänen strax efter klockan två där jag mötte upp Annika. Charlotte stod vid Östermalmstorg där vi senare möttes upp. Jag hann precis till paraden som tågade förbi i alla regnbågens färger, glitter och minst sagt avklädda människor. Men vad bra det var!

När det långa tåget av människor gått förbi begav sig jag och Annika till Kungsgatan för lite mat, och avslutade sedan kvällen hemma hos Marina för lite mat, vattenpipa och tédrickande.

För er som inte såg prideparaden får ni njuta av lite foton jag tog!







Någon Som Är Sugen På Pringles?

Håll i er... Jag har 55 stycken pringlesrör i tre olika smaker som står hemma i min lägenhet. Förstår ni hur mycket chips det är? Hur många rör äter man per år? Förra året kanske jag klämde i mig fem stycken totalt? Hur ska jag kunna få i mig 55 stycken? Jag åkte hem till föräldrarna med en låda idag. Deras ögonbrynen satt minst sagt i pannan när jag klev in genom dörren med en grön kartong i famnen med den runda supermarioliknande loggan på. Hur jag fick tag på så mycket chips, gratis, är en liten hemlighet.

Om någon har vägarna förbi lär ni få några rör med er hem!