Halloumi Och Jason Mraz

Vad omotiverad jag känner mig för tillfället, vad gäller det mesta. I skolan har jag sjukt mycket att göra. Skriva ett personporträtt, läsa och redovisa en bok, skriva en novell, skriva varje vecka för min frilanspraktik, läsa på i en fotobok mm.

Hemma växer klädhögarna som ligger utspridda i hela lägenheten, disken står och ser allmänt ofräsch ut, maten försvinner ur kylskåpet och mattan behöver minst sagt dammsugas.

Bloggen behöver jag inte ens nämna. Jag tycker det är jobbigt bara att logga in på sidan.

Hyresvärden Mimmi var förbi nyss och hämtade sin post och gav mig äntligen den extranyckel till lägenheten som jag velat ha. Hon såg så fräsch ut i sin kavaj, uppsatta hår och höga svarta pumps, medan jag själv öppnade i mjukisbyxor och ett urtvättat linne. Tror jag ska slänga mig in i duschen snart och styla mig lite. I kväll ska jag till fryshuset och jobba ihop de pengar som försvann från mitt konto igår när hor-tele2 skulle ha in sin räkning som jag inte ska betala.

Jag kan berätta lite kort om helgen eftersom den var jäkligt bra till skillnad från resten just nu. I fredags åkte jag ut till Åkersberga för att festa lite hos Christian som flyttar till Australien på fredag.

I lördags blev det en helkväll tillsammans med Sagar som hade fixat in oss gratis på Jason Mraz konsert på fryshuset. Trots att vi fick platserna längst bak så var spelningen riktigt bra. Efter det åkte vi hem till Marina som fyllt 25 och hängde lite där med tårta och sköna människor. Slutligen var det tänkt att Sagar och jag skulle in på Berns då Chris hade en spelning på scenen. Men kön in var fruktansvärt lång, så vi bestämde oss för att göra ett besök på Nodic light hotel hos Fredrik som jobbar där. En drink senare ville jag in på casinot, men Sagar var inte så pepp på den idén så vi åkte hem med lite Mc'Donaldsmat istället.

Söndagen tillbringades på den jättemysiga restaurangen Cypern tillsammans med Sagar mfl. Vi åt och åt och åt, tills vi var proppmätta. Underbart god mat med massa halloumi och tzatziki. Blir hungrig bara jag tänker på det!

Det var min helg det. Denna vecka ska jag ut en sista gång med Christian, och på lördag slipper jag taco då jag istället ska jobba som lite allt i allo på ett 40 årskalas.

Personlighetstest

Hittade en rolig länk på kompisens Stephanies blogg där man ska svara på 41 frågor som sedan sammanställs till vad för personlighetstyp man är, och yrken som passar till det. Journalist stod inte med, och när jag läste igenom min personlighetstyp undrade jag hur fan jag ska klara av journalistyrket. Jag låter ju som värsta tönten haha.

Din personlighetstyp:
Tystlåtna, allvarliga, känsliga och vänliga. Konflikträdda. Undviker situtationer som kan leda till motsättningar. Lojala och trofasta. Extremt välutvecklade sinnen. Estetiskt lagda. Uppskattar konst och skönhet. Ointresserade av ledarskap och makt. Flexibla och mottagliga för andras argument. Tenderar att besitta originalitet och kreativitet. Lever för stunden.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Artister, musiker, kompositörer, designers, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, lärare, veterinärer, skogvaktare, naturforskare, ekonomibiträden, snickare, kuratorer, sekreterare, tandtekniker, serveringspersonal, kockar, sjuksköterskor, mekaniker, fysiologer.


Ja, om jag nu ska analysera mig själv lite så stämmer det mesta in på mig rätt bra i alla fall. Tystlåten? Nja, jag skulle kalla mig mer en iaktagerska. Konflikträdd är jag absolut. Extremt välutvecklade sinnen, ja det kan man ju hoppas. Estetiskt är jag absolut och uppskattar konst (foto) gillar att sminka mig själv och andra (ser skönheten lite som konst) och sjunger och brinner för musik samt skrivandet. Ointresserad av ledarskap? Jag kan vara en mycket hetsig ledargestalt om jag så vill, men är inte speciellt intresserad inom den politiska banan, men vill gärna bli. Kreativ är jag också.

Jag skulle kunna tänka mig yrket som artist, musiker, designer, förskole- och dagispersonal eller lärare. Men vill gärna gärna lägga in journalist också, även fast det nu inte känns som jag direkt skulle passa i det yrket om man utgår från testet. Gillar film och att skapa film. Att bli manusförfattare kanske skulle vara ett av mina drömyrken? Nej i framtiden ska jag skriva. Om det så inte blir inom journalistyket så ska jag in i mediabranchen i alla fall!

Vad säger ni andra? Det är kul hur folk uppfattar en? Tycker ni dessa egenskaper här ovan stämmer in på mig?

Så Kom Helgen Och Gick

Vad lite tid man har till saker, och vad lite ork. När jag gick på gymnasiet hade man all tid i världen till att träffa vänner, gå ut både onsdag, fredag och lördag om man så kände för det, och se massa skit på tv. I dagsläget är jag så pass slut när jag kommer hem om dagarna att jag knappt orkar ta itu med disken. Man går upp klockan sex på morgonen, är i skolan till tre på dagen, kommer hem runt halv fem på eftermiddagen, tar tag i de saker man måste hinna göra - disk, tvätt, städ (jag föredrar att ta en powernap på 2 timmar haha) och sen käkar man, ser lite på tv, facebookar, pluggar och sen är det dags att sova. Helgerna är värst. Jag gör ingenting känns det som förutom att jobba hela lördagen. Jag har inga pengar att spendera då de försvinner på mat, hyra och diverse andra räkningar och oförutsedda nödvändiga utgifter. Så shopping och en krogrunda hamnar längst ner på listan över saker jag har råd att göra.

Men nu kommer jag till saken jag ville säga. Denna helg har varit dyr för mig, men jäkligt kul. Jag kan äntligen komma med ett annat svar än "jag har jobbat.." nu om någon frågat vad jag har gjort. I fredags startade kvällen på ett ballt ställe som hette vampire lounge på söder tillsammans med gamla klasskompisen Marina och hennes två spansktalande vänner som var och hälsade på från Kanarieöarna. Stället vi hamnat på är någolunda känt för sina supergoda glassdrinkar, så där brände man en och annan hundralapp. Sedan bar det av till stället La Havanna för att dansa salsa! Jösses vilken upplevelse för mig som inte direkt kan dansa, och absolut inte salsa! Vi kom in på övervåningen som mer liknade en bar än något coolt salsahak. Men en trappa ner gick vi, och såg dansagolvet som var proppat med människor som rörde sig i takt till musiken.

Min plan var att som tråkig stereotypisk svensk hålla mig lite i bakgrunden och mest se på när de andra dansade, men det kunde jag glömma. Med ens då vi kom ner på dansgolvet ryckte en spansk 40 plusare  tag i mig och började dansa. Efter det fick jag säkert 10 förfrågningar av olika äldre män om jag ville dansa med dem. "Nej inte just nu, jag måste värma upp" svarade jag, eller "Nej inte nu, jag måste varva ner lite". Men det gick de inte på, då de fem minuter senare slet tag i mig. Riktigt kul var det i alla fall, även om Marina och hennes kompisar en aning skickligare skakade höfterna med sina danspartners.

Så i går, lördag, blev det en lite lugnare kväll med middag på Norra Brunn tillsammans med Maria som fyllde 23, och vänner. Vi åt en dyr men god middag tillsammans och lyssnade till tre komiker som uppträdde, bland annat David Batra. Riktigt kul, med många bra imitationer på jobbiga tonåringar som jag kände igen mig i. Kvällen avslutade jag med att svänga förbi Jonathans kräftskiva här i Täby där jag träffade lite gamla vänner. Pricken över i:et blev när jag snyggt  råkande backa in min bil i familjens brevlåda när jag skulle hem haha.

Idag tillbringade jag dagen med lillasyrran då vi gick och såg filmen Patrik 1,5 på bio. Jättebra film som innehöll både skratt och lite sorgliga scener. Verkligen sevärt! Särskilt för er som har en konstig inställning till homosexuella.

Nu har klockan blivit sent så måste krypa ner i sängen om jag ska orka morgondagen. Hoppas er helg har varit bra!

Mögeldag

Jag har upplevt den vidriga lukten (och smaken) av mögel idag. Tvättkorgen hade minst sagt svämmat över av smutstvätt här hemma, så jag bestämde mig för att tvätta. Så jag börja lassa ut min tvättkorg och hittade i botten en fuktig handduk som legat och gottat till sig. Vad det luktade? Riktigt vidrigt av mögel.

Efter att ha hämtat mamma och pappa på Bromma flygplats åkte vi hem till deras hus, och jag unna mig en stor god smörgås framför tv'n. Sista tuggan var påväg ner i magen då smaken kom. Mögel. Och jag flög upp ur soffan, ryckte åt påsen med brödet och såg det som jag fasat för - utgångsdatumet var några dagar passerat. Så jag stod och hulkade över diskhon och trodde att jag skulle spy.

Men nu hänger min rena tvätt upphäng på mitt vit-rosa tvättställ här hemma i vardagrummet, och smaken av mögel har ersatts av läkereol och snus.

Fotostudio

I skolan idag hade vi besök av fotografen Jenny, som jobbar på Nacka värmdöposten. Förra året hade vi henne då hon berättade om sitt arbete som frilansfotograf, men idag skulle vi träna på att fota i studio - något som jag gärna vill lära mig mer om.

Vi fick träna på ljussättning, hur man mäter ljuset, ställer modellen rätt och mjukar upp mörka skuggor. Ja, i princip allt för att få ett så bra resultat som möjligt. Mycket intressant var det. Jag och några klasskompisar tänkte boka in oss i "fotostudion" (som snarare är ett skåp fullt med fotogrejer i skolans gymnastiksal) för att träna oss på porträttfotografering.

Mitt nya objektiv var med mig idag, så tänkte visa er några bilder på hur det såg ut under dagen.





Första bilden är tagen i vårt klassrum under ett annat tillfälle. Andra bilden är på Angelica i min klass som står modell när vi övar oss på "bred ljussättning". Tredje bilden är på Emma när hon mäter ljuset med en ljusmätare vid Cecilias ansikte. Fjärde är på Carro när jag skulle fota henne med Jennys superkamera. Valde att sätta en råare ljussättning med lite skräck/katt-tema. Sista bilden är på Emma när hon fotograferar med Jennys (som står i bakgrunden) enorma kamera.




Flugsvamp Och Streptokocker

Här är den omtalde svampbilden jag tog med mitt nya objektiv för någon dag sedan. Börjar själv gilla den mer och mer faktiskt och bestämt mig för att behålla mitt objektiv. Har varit lite osäker, för vill egentligen köpa ett riktigt grymt renodlat macroobjektiv. Men ekonomin och förnuftet har nu fått mig att bestämma mig för att behålla det.

Idag är jag hemma hos mamma och pappa för att ta hand om syrran då de är nere i skåne på en minisemester. Syrran har streptokocker, något som jag alltid får varje år (om det inte utvecklar sig till halsfluss eller den gången jag fick körelfeber och fick läggas in på sjukhus med dropp över nyår.) behöver jag nämna att min hals gillar att svullna igen?

Alla tycks i alla fall bli sjuka nu. Och jag kan sätta mitt objektiv på att jag också kommer bli smittad av någon halsvirus snart. Även fast jag tvättar händerna säkert femtio gånger per dag.

Nu ska jag åka och köpa hamburgare till oss. Då slipper jag bli smittad genom att syrran hjälper till med matlagningen. Vi får hoppas att snubbarna nere på grillen tvättat händerna.

Objektiv

Jag har köpt en ny leksak.




Och den leksaken kan göra såhär..



I'm so happy.

Fix Fix

Nu är skolan i full gång! Vår klass har hunnit bekanta oss med reportage ettorna som börjat i skolan, hängt hemma hos Sandra i klassen för att fira hennes födelsedag, träffat Emma med hennes 11 dagar gamla bebis, och redan försovit mig en gång.

Idag har jag storhandlat inför morgonendagens fest. Har även sprungit runt här hemma och städat. Det tog mig en hel jäkla timme att diska. Och snart ska jag ta tag i tvätten. Sortera, vika och lägga in i lådorna. Finns det något tråkigare?

Jag längtar som sjutton tills i morgon i alla fall! Ska göra en playlist ikväll också med all bra musik jag har. Traaaance!

4h Sömn..

Rise and shine! Dessvärre regnar det ute, och självklart ska vi vara ute idag och leka lite lekar med klassen. Och mitt paraply som är trasigt också.. Nej, dags att klä på sig. Borde inhandla ett par gummistövlar kanske?

Gospel Choir

Kom precis hem efter en riktig heldag. Skola - häng hos Annika på eftermiddagen - sen första repet med nya kören. Riktigt kul!

Kören heter sjung nu och leds av Putte Nelsson och Lasse Axelsson. Putte, pianisten i så ska det låta var hur charmig som helst och Lasse var jätterolig. Vi var väl runt 100-200 körsångare där på plats, och satte igång direkt. Alla visste redan vad de skulle göra på "uppvärmningen" så jag Elin och Annika hängde på så gott vi kunde. Snabbt gick det. Men det var skönt, det var vad vi hade förväntat oss också i nivå 3 som vi valt. Den avancerade gruppen med körerfarenhet.

Vi sjöng gospel (som jag velat göra sen länge) varvat med lite pop. En av låtarna vi lärde oss nästan utantill idag är
den här. Lyssna och njut! Jag är inte speciellt troende, och texten tyckte Elin och Annika påminde om en kristen sekt när vi sjöng efter raderna som lystes upp på en stor duk över altaret. Men jag älskar den ändå! Så jäkla kraftfull. Och med alla oss där i kyrkan där vi övade lät det otroligt mäktigt. Jag ser fram emot nästa körlektion!



Det var skönt att vara tillbaks i skolan också. Nu andra året har vi fått en ny lärare som vi träffade idag. Hon verkar vara bra, men jag saknar vår gamla journalistlärare som fick en anställning som rektor på popius som hon inte kunde tacka nej till. Annars var det mesta som vanligt. Två nya tjejer i klassen vilket är kul. De verkar trivas med oss.

Nej nu ska jag lägga mig, ska upp klockan 06 i morgon. Tillbaks till vardagen!

Back Again

Första skoldagen idag! Ska bli spännande. En massa nya ansikten som kommer springa runt där. Har sovit rätt dåligt i natt och drömt massa jobbiga drömmar. Men vaknade glad av Salem Al Fakirs Good Song imorse när klockan ringde. Nu ska jag få i mig lite frukost och titta lite på Idol på tv.

Ikväll blir det sjunga av med Annika för då börjar vi i kör! Spana in sjung.nu!