Snälla..?

"Du jag vet att det är en enorm tjänst jag
 ber dig om och att du säkert redan
fått frågan av andra, men skulle jag kunna
 få låna ditt ansikte på halloween?"

Äntligen Snabbtvätt

Det går trögt med bloggandet. Men nu blir det ett litet inlägg i alla fall!

Har lov från skolan och försöker jobba så mycket jag kan under denna vecka när man ändå har tid. Men idag var inte en av dessa dagar utan har istället hunnit med lite roliga saker. Var på bio med Marina och såg Låt den rätte komma in, baserad på boken av John Ajvide Lindqvist med samma namn. Både jag och Marina hade såklart läst boken innan, och filmen var rätt bra, men tror att man inte skulle tycka det om man inte läst boken först. Konstig dialog, dåligt skådespeleri, men jäkligt spännande. Jag tyckte den var bra eftersom jag gillade boken.

Efter bion åkte jag till Täby centrum och inhandlade diverse grejer inför Halloween på lördag då det blir fest. Ni får en liten tjuvtitt längst ner i detta inlägg. Jag ser fram emot festen som vi ska på i alla fall och hoppas att det inte bara är jag som kommer klä ut mig läskigt då jag sett att förra årets deltagare enbart klädde ut sig, med några undantag, till vanliga maskeradkostymer. Är det Halloween så är det ju! 

Jag hämtade även ut mina efterlängtade Tiesto-biljetter från ATGombudet i centrum. Nu längtar jag efter november!

Sedan bar det av till Vaxholm med pappa och en pirra för att hämta en liten tvättmaskin! Den är så jäkla söt i mitt trånga badrum, och äntligen slipper jag åka med tvätten till föräldrarna. För er som undrar så ja, det finns en tvättstuga. Men om ni skulle se den skulle ni också hellre köpa en tvättmaskin.



Jag Längtar!!!


Tiesto Och Sensation White!

Jag är sååå glad!

Förra året spelade Dj Tiesto på Berns i Stockholm och då var jag för ung för att gå. Det har jag surat över i snart ett år eftersom Tiesto är absolut min favorit inom techno och trance! Och om lite mer än en månad kommer han spela i Stockholm igen, och jag har precis bokat biljetter i VIP sektionen, haha. Sagars kompis anordnar konseten så förhoppningsvis får vi rabatt på biljetterna. Men det spelar ingen roll för mig, jag är bara grymt glad som äntligen ska få se honom live!

Sen, en vecka innan konserten bär det troligtvis av till Köpenhamn med ett stort partygäng för att gå på sensation white, något som jag också velat gå på hur länge som helst. Jag är så glad! Nu gäller det att spara pengarna bara, för hela kalaset kommer gå på några tusen. Man vill ju ha någorlunda bra ståplats på arenan som rymmer 40 000 vitklädda personer!









Print







Idag har jag fått en bläckstråleskrivare! Mammas chef på jobbet tänkte slänga en Epson stylus C66 i soporna, men istället hamnade den hos mig.

Jag är överlycklig eftersom jag kan skriva ut foton nu och sätta upp på väggarna här hemma. I skolan har vi en stor bläckstråleskrivare där vi skriver ut A3 foton. Själv har jag printat tre foton från den som nu är inramade och hänger här hemma. Nu blir det fler!






En Favorit Just Nu


Fotostudion

Jag, Annika och Sandra bokade fotostudion på skolan i söndags för att leka modeller för en dag och bli bättre på att plåta i studiomiljö. Resultatet blev riktigt bra måste jag säga sjäv. Vi höll på hela dagen, med ett avbrott mitt på dagen då vi åkte och köpte pizza. Det kommer inte dröja länge innan vi bokar studion igen!

Här kommer lite bilder från dagen:





Det Där Att Sova Med Mig...

Jösses vad duktig jag har varit. Har pluggar hela eftermiddagen och kvällen fram tills nu. Jag har skrivit färdigt ett personporträtt på rappar Aaron Phiri som jag gjorde en intervju med i förra veckan. Nöjd känner jag mig, och hoppas på att få bra kritik, även om jag är osäker på om det är ett personporträtt och inte ett reportage jag har skrivit?

Under denna vecka har jag lyckats haffa två nya journalistkontakter också. Ena var hemma hos Nico i måndags när han gjorde en mellanlandning hemma i Sverige efter ett halvår i Grekland som reseledare, och dagen efter flög till Grand Canaria för ännu ett halvår borta. Hur som helst så bekantade jag mig med en jättetrevlig tjej där vid namnet Helena som själv är journalist och jobbar på något seglingsmagazin. Henne bytte jag nummer med (för i den här branchen måste man ha kontakter). Tänkte skicka ett meddelande till henne för att ta en fika i nästa vecka kanske?

Den andra tjejen träffade jag redan dagen därpå när jag jobbade på fryshuset. Hon hette Moa och visade sig jobba på ICity som Annika i min klass gör sin uppdragspraktik för. Hennes nummer tog jag också och ska skicka in mitt personportätt till henne i nästa vecka för att se om det platsar för publicering.

På söndag då så har jag och två klasskompisar bokat skolans fotostudio hela dagen för att dels träna upp vår studiofotografering och dels leka modeller för en dag. Ska bli superkul och har redan tänkt ut halva garderoben som jag ska ha med mig.

Jag måste väl berätta om inatt också. Som några säkert vet så har jag en del konstiga saker för mig när jag sover. Pratar jag inte i sömnen eller vaknar och skriker av att jag tror att en spindel är i min säng (det vanligaste som händer) eller att jag ligger med knän och armar sträckta upp i luften så händer det här...

Sagar är numera van vid mina konstiga ryck, men i alla fall. Han vaknar av att jag gallskriker klockan fyra på morgonen och flyger upp ur sängen och står och hoppar vid fotänden av den. Han flyger självklart också upp helt yrvaken och vettskrämd och undrar vad sjutton jag håller på med. Han drar sedan tillbaks mig ner i sängen igen och håller något slags tvångströje-grepp om mig och ber mig hålla käften. Jag är då fortfarande panikslagen och svamlar om att jag är rädd för "mörkt vatten" som jagar mig och Sagar tror att jag är dum i huvudet och ligger och skämtar om det i en halvtimme efteråt.

Efter den halvtimmen då jag vaknat till och förstått att jag inte alls blivit jagad av mörkt vatten kan jag äntligen somna efter ett toabesök med öppen dörr där Sagar legat kvar i sängen och tvingats prata med mig under hela kisspausen eftersom jag inte vågade lämna sovrummet.

Någon annan som blir psyko om nätterna eller är det bara jag?

Det Hänger På Håret

Äntligen ska jag få klippa mig! Som tokfattig student är ett besök hos frisören en lyxvara för mig. Idag ska det slingas och klippas, men ska försöka hålla lite på längden så det inte blir lika axelkort som sist.

Har funderat lite på att bli ljus brunett, men ångrade mig sedan då jag mindes hur det blev sist jag tänkte den tanken.
1. Jag skulle bli brunett för en vecka typ och köpte någon riktigt billig engångstoning som i slutänden gjorde hela mitt hår knallorange. Inte så jävla hett kan jag säga.
2. Jag betalar dyra pengar och går till en frisör för att få mitt hår brunt. Punktjejen som färga mig råkade visst blanda ihop färgerna och hela mitt hår vart Pocahontas-svart! Efter ett 4 timmars långt försök att bli brunett eller blond igen gick jag hem med lila-grått hår och skitförbannad.

Så, jag kanske ska acceptera att jag är blondin trots allt?

Nachtwey

Idag gjorde klasskompisen Nadia en presentation av en krigsfotograf i skolan. James Nachtwey heter han och har rest världen över för att förmedla ett starkt budskap med sina bilder. Och starka foton var det minst sagt, och jag tror alla i klassen gav ifrån sig små kvidande läten när hans foton visades på projektorn.

Jag tror att man måste vara lite av en smått störd ensamvarg om man som krigsfotograf orkar se alla dessa människor som lider. Nachtwey själv var en mycket fåordad man av att dömma från den dokumentärfilmen vi fick se om honom efter presentationen.

Att ge sig ut i krig, fattigdom, bland sjuka barn och döda människor med en kamera i handen, och kunna sova på nätterna är för mig ett under. Jag hyllar ändå de fotografer som orkar ta sig an det viktiga uppdraget att visa oss människor vad som händer ute i resten av världen, jag själv skulle aldrig ha det psyket för den typen av jobb.

Klicka in på hans
hemsida och förstå vad jag pratar om.

Give Me A Smile

Känner du dig lite nere? Klicka in här och dra på mungiporna!