Egen Bostad?

Sitter på praktiken och väntar på att chefredaktören Carina ska komma och hämta mig för att sedan få vara med på veckoplaneringen för nästa tidning som ska komma ut. Efter lunch sen ska jag hjälpa Thomas hela dagen med att flytta ner alla saker till nya fotostudion. Den de har nu är inte så värst stor, men den nya är enorm. Det är typ som en hel lägenhet på över 100 kvm som ska helrenoveras.

By the way ska jag titta på en lägenhet i morgon faktiskt. Det var mamma som hade hittat den och ringt till hon som hyr ut den, och nu står vi först på hennes lista över de andra som är intresserade.

Lägenheten ligger i Täby, viggbyholm nära Bergtorpsskolan. Den är på 58 kvm, lite äldre men mysig enligt henne, har nya vitvaror, balkong, badkar och tjejen bor med sin kille i en annan lägenhet, så jag kommer förhoppningsvis inte bli utslängd efter 1 år.

Det bästa är att den ligger i Täby, lite bättre än Rågsved dit jag skulle kollat på en annan lägenhet. Så det ska bli spännande att kolla i morgon. Jag hoppas verkligen att jag kommer gilla den, för jag orkar inte leta efter fler lägenheter!

Nu kommer Carina, got to go!

Retusch

Sitter på praktiken just nu och har precis retuschat färdigt en bild som Thomas tog på mig igår nere i studion. Vad tycks?

Är förövrigt så jävla trött att jag skulle kunna somna här och nu på skrivbordet efter att ha varit uppe på tok för länge inatt med Sagar. Men nu är det lunch och sen ska jag sitta på tidningen LAND i eftermiddag och layouta. Bara fem och en halv timme kvar..
image290

He Put That Bottle To His Head And Pulled The Trigger

Har legat hemma med feber sen i lördags och inte haft orken att blogga. Detta är det senaste som hänt i alla fall:


Jag har varit och kollat på vårat nya hus i erikslund som mina föräldrar har köpt, och jag hatar det. Det är mycket mindre än vårat vi har nu, sovrummen ligger vägg i vägg med varandra på övervåningen och är pyttesmå. Mitt rum är så litet att jag får in min säng typ. Därför är jag jäkligt motvillig till att flytta. Men min farbror känner en man som äger en massa fastigheter runt om i storstockholm som han ringde till. Det finns massa lediga lägenheter fick han reda på då - i rågsved! Jättekul tänkte jag. Men lägenheten är på 50 kvm, helt nyrenoverad och omöblerad, och jag slipper bli utslängt eftersom den inte tillhör någon. Nackdelen är väl just att den ligger där ute, och att hyran är på fem-sex tusen.  

Men vad skönt det skulle vara ändå att få ett eget place som dessutom är tipptopp istället för några kvadratmeter i föräldrarhemmet. Om man kollar 2a hands lägenheter på blocket så får man ju bo med någon annans möbler på 30 kvm i max ett år för samma hyra. Så jag ska i alla fall åka och kolla på den!

Det mesta annars känns rätt jävligt just nu så jag har suttit och spelat gitarr hela kvällen till låten whiskey lullaby som handlar om en man som dricker whiskey och skjuter sig själv i huvudet för att han älskar någon tjej. Jävligt bra låt och passande för min sinnesstämmning just nu.

Imorgon ska jag tillbaks till praktiken och få den där telefonintervjun avklarad. Så nu tänkte jag gå och lägga mig i sängen och försöka sova lite även fast jag vet att jag inte kommer kunna somna.


Bilder Från Praktiken

Blev hemskjutsad av Sagars kompis Nicklas halv tre i natt, så orkade inte lägga upp bilderna från praktiken då. Men nu kommer några!



Första bilden är gången ner mot entrén där alla redaktioner sitter till höger och vänster. Entrén ser ni på den andra bilden där de har kaffeautomater och frukt som man får gå och ta när man känner för det. Sedan har ni bildredaktionen där jag sitter den här veckan följt av mitt skrivbord där jag arbetar.


Här är jag och fotografen Thomas i fotostudion och plåtar smink. Jag var snabb med att fråga vad de gör med allt smink sen när de fotat färdigt, och fick på så sätt ett läppstift från make up store med mig hem. Sista bilden är två bananer som sitter ihop. En på redaktionen tyckte det vore kul och bad oss att ta en bild.


Igår fick jag ringa förlaget natur och kultur som gett ut boken som årets kock 2007 skrivit. Därefter fick jag hans telefonnummer och ringde för att göra en telefonintervju med honom. Han hade tyvärr inte tid så jag skulle återkomma på måndag sa han. Hela intervjun ska handla om hans bok och om grönsaker samt bönor. Öh. Det ska bli kul i alla fall, har skrivit ihop åtta frågor som jag ska ställa.

Sen ska jag få gå och mingla på ett inredningspartaj med massa kändisar den 12e. Ska få följa med fotografen Thomas och fota lite. Åh vad det här är kul!


En Kväll På Frysen

Det har varit en lång fredag som ännu inte är slut. Just nu sitter jag i fryshuset med Sagar där jag spenderat hela min eftermiddag efter att jag slutat praktiken. Det har varit FUB här ikväll, dvs dans och livedansband för förståndshandikappade, och jag tror jag aldrig har fått så många ragg under en och samma kväll. Den första mannen presenterade sig som Christer. "Jag har fem vänner som har gått bort" var hans raggningsreplik, som sedan utbröt i aggresion då Sagar kom och tog mig ifrån honom.

Den sista mannen ikväll satte sig på huk framför mig och kysste min hand och sa "madmoselle". Han var den artigaste lilla mannen jag träffat på länge. Nu har alla gått i alla fall och Sagar håller på och plockar undan alla bord och stolar och jag själv sitter i receptionen och bloggar.

Ska lägga in lite bilder från praktiken idag när jag kommer hem - när jag väl gör det.

Praktik

Jag vet att jag varit seg med att uppdatera här de senaste dagarna, men nu har jag äntligen några minuter över. Jag är ute på praktik just nu och sitter just nu vid skrivbordet jag har fått låna de här fyra veckorna jag ska vara här. Lrf media heter förlaget som jag praktiserar på. De ger ut 16 stycken olika tidingar och har drygt 200 anställda - och så lilla jag. Fick den här platsen för att Elins söta pappa jobbar här, så jag hänger med honom.

Jag trivs otroligt bra här där jag får sitta och redigera bilder som kommer in från fotografer som sedan ska slussas vidare till redigerarna och tillslut tryckas i tidningen. Jag har även varit med en av redaktionerna här och sett hur de arbetar med tidningen och så har jag varit med och fotat i studion.

Just nu är det lunch och alla har sprungit ut på stan för att handla något att äta. Jag har spenderat 400 kr på mat de 4 dagarna jag varit här nu, och jag har 1 kr på mitt konto. Så idag blir det lasagne för min del nere i lunchrummet. Ska bara vänta tills gubbarna kommer tillbaka så jag får sällskap.

Att vara ute på praktik är skitkul. Jag ska få göra alla möjliga olika saker här - skriva lite för tidningarna, fota på en mingelfest och i studion, hjälpa till på en mässa, göra telefonintervjuer och redigera bilder. Precis allt det som jag i framtiden vill göra.

Nej nu är jag hungrig och ska gå ner och värma min mat. Sen är det back to work.

I Keep Bleeding

Jag hatar att blöda näsblod.

Hur, vem, vad, varför?

Gårdagen var bra, Sagar och jag åkte tillsammans trötta efter alla hjärtans dag firandet till skolan. Resan hem blev däremot värre. Sagar hade fixat så att jag skulle jobba i fryshuset på kvällen. Och dum som jag är trodde jag att jag skulle hinna hem efter att jag slutat skolan för att sen åka tillbaks in till stan. Resan hem tog en och en halv timme, och jag hann knappt komma in genom dörren hemma förens jag fick vända och åka tillbaks för att hinna i tid. När jag klivit av roslagsbanan ser jag att tunnelbanenedgången är avspärrad och att en polis står och pekat mot busshållsplatserna. Hela gatan var avspärrad med polisbilar, ambulanser och brandkår och jag hörde någon säga att det brann någonstans på tunnelbanelinjen.

Nyfiken som jag är stannade jag upp och kollade och mitt journalisthuvud började genast arbeta och såg rubrikerna i tidningarna dagen efter. Jag har alltid varit nyfiken vid olyckstillfällen, och när utryckningsfordon befinner sig på en plats. Hur, vem, vad, varför? Journalistikens byggstenar ploppar genast upp i huvudet och jag vill springa fram och fråga.

Hur som helst så kom jag på en knökfull buss mot gullmarsplan som tog närmare 45 minuter och jag småsprang sista biten tills jag kom in i fryshuset.

Resternade kvällen satt jag på en hög stol utanför den stora basketarenan där det var match mellan 08'as basketlag som mötte Norrköping. Min uppgift var att sätta en stämpel på de som skulle se matchen. Alla som gick in tittade på skeptiskt t den lilla myran dem fick tryckta på sina händer och gick in på arenan. Inte så himla roligt, men jag fick ju i alla fall pussa lite på min pojkvän.



Bilder Från Alla Hjärtans Dag





Sagar mötte upp mig i gamla stan med en ros i handen och vi gick och åt en god middag på Mårten Trotzig som avslutades med lite att dricka på After. Sedan åkte vi hem till mig och fortsatte med lite champagne och åt choklad från chokladfabriken som jag hade köpt till honom, samt geléhjärtan.
En mysig alla hjärtans dag.

Jävla Lördag

Har varit en riktigt jävlig tråkdag. Det står flyttkartonger i hela hallen utanför mitt rum och jag blir påmind varje gång jag öppnar dörren att jag ska flytta det här året, men inte till något eget. Det luktar snus och gammal smutstvätt i hela mitt rum och det står disk överallt. Det går inget bra på tv och Internet har inte fungerat förens nu. Jag har ont i armen och har skrapsår på sidan av magen efter att jag ramlat ur sängen i natt med en duns (hur fan lyckas jag?) jag har 34 kr på mitt konto och jag är jättesugen på chips men har ingen ork att åka och handla upp mina sista slantar. Hela familjen går runt och surar på varandra av olika anlendingar så jag sitter instängd i mitt rum. Jag vill göra något kul ikväll med alla är bakis eller har redan något planerat.

Happy Valentines Day

Sagar har bokat bord i gamla stan på en restaurang till klockan åtta ikväll. Ska bli mysigt att äta ute tillsammans på alla hjärtans dag och allt. Jag är dock fortfarande mätt efter chokladprovningen igår med Nico. Trodde jag skulle kräkas på vägen hem. Men kvällen var jättetrevlig! Innan själva provningen gick vi över till en restaurang mitt emot chokladfabriken och tog en varsin drink. Väl inne sedan fick vi smaka diverse goda praliner med olika smaker och historier. Den häftigaste tyckte jag saltlakritspralinen var, en mörk choklad, knäckliknande till smaken med flingsalt över sig. Riktig annorlunda och härlig smak med inslag av lakrits.

Till provningen fick vi ett litet glas med portvin, och ett litet glas med en speciell öl som passade jättebra till vissa typer av choklad. Efter två timmar fullproppade av chokladens historia och en massa gott i oss drog vi oss båda till tunnelbanan - Nico med ett sockerrus i kroppen och jag dödstrött och spymätt.





7714 :- Fattigare

image263


Nu är resan till Los Angeles betald! Jag och Annika åkte till Täby centrum efter skolan och stämde av det sista med bokningen och räckte sedan över våra kontokort där nästan åtta tusenlappar försvann på en sekund, och vi fick gå hem med ett litet kuvert med biljett och papper i.

Men jag är så jäkla glad! Nu börjar det kännas på riktigt att vi faktiskt ska åka snart. På måndag börjar min praktik där jag ska vara i fyra veckor, sedan har vi lov en vecka. Efter det är det skola i två veckor, och sen åker vi! Tiden går så läskigt snabbt!

Imorgon är det alla hjärtans dag, men det kändes som jag fick min romantik i natt då Sagar var här. Läskigt hur mycket man kan tycka om en annan människa. Vi har inga bestäma planer inför morgondagen utan tar det lite som det kommer tror jag. Äta? Bio? Eller bara champagne och mys hemma? Det spelar egentligen ingen roll så länge jag har en glad och mysig pojkvän.

Nej nu ska jag fixa mig innan jag ska till centrum igen och möta Nico. Sedan bär det av in mot stan för vår efterlängtade chokladprovning!

Beck

Såg nyss beck - det tysta skriket, en riktigt bra film måste jag säga! Har haft lite svårt för de nya filmerna som kommit på senare dar, men den här var suverän! Se, se se!


image261

If I Had A Million Dollars

image258

Jag får iallafall känna mig rik i lite mer än ett dygn. Men i morgon kommer allting gå till biljetten till Los Angeles och mitt konto kommer att vara tomt för resten av månaden. Men jag är inte bitter..

because i'm going to LA baby!

Los Angeles Bokat!

Har varit en sväng med mamma i täby centrum precis och kollat upp resan till Los Angeles. Planen från början var att jag och min klasskompis Annika skulle flyga till San Fransisco och sova hos Elin en natt för att sedan bila ner till Los Angeles. Men idag kollade jag upp att vi inte får hyra bil i USA eftersom vi är för unga, och måste ha haft körkort ett visst antal år eller vad det va. Så nu har jag bokat biljett direkt till LA istället. Lite tråkigt att vi inte får se San Fransisco, men huvudsaken är att vi kommer till LA, även fast det blev lite dyrare än väntat.


image257

Sunset

Jag tog den här bilden nyss. Den får mig att tänka på när jag var i Grekland förra sommaren. Ni vet när luften är ljummen på kvällen och man sitter på en mysig restaurang och ser solen gå ner över vattnet. Jag saknar den känslan.


image256

Lathet

Har varit hemma idag, av ren lathet. Åh jag är så dålig. Trots sovmorgon så försover jag mig och bestämde mig då för att skita i hela dagen - hey jag kan ju vara hemma då och göra lite nytta istället. Jo nytta, jag har sovit fram tills nu, ätit lite frukost och ska se mitt nerladdade avsnitt av nya säsongen av one tree hill.

Passion En Söndagskväll

image255

Jag älskar frukt, och försöker äta minst en om dan. Ikväll blev det passionsfrukt, en av mina absoluta favoriter.

Ett Samtal Över Skype Med Elin

Jag: Gud vad jag är sugen på godis
Elin: Gud vad jag är sugen på att göra en bröstförstoring

I Love Elin/Shoes

image254

Fick nyss ett paket vid dörren direkt från San Fransisco. Innehållet? SKOR!
Tack Elin för presenten ♥

Face Transformer

image253

Tycker alltid det är lika roligt när jag hittar länken där man kan ladda upp sin bild och datorn sen förvränger den. Visst är jag snygg? Testa själva 
här

Work

Förut älskade jag lördagar, numera kvider jag bara av ångest över att veta att jag måste gå till det där jävla jobbet och lukta köttfärs och ha ont i hela kroppen när jag kommer hem.

Min Goda Fruktsallad

image252

Äpple
Päron
Kiwi
Banan
Passionsfrukt
Apelsin

Textsamtal

Överraskningen igår var Jassin. För er som inte vet är det Sagars kompis, and I just love him! Tyvärr så stannade han inte så länge utan tog bilen hem och jag och Sagar gick upp för att mysa.

I morse kom Jassin tillbaka med bilen och hämtade upp oss för att skjutsa oss till skolan. Snacka om lathet. Men eftersom jag bara skulle dit en halvtimme för att ha textsamtal med min lärare Ola så var det skönt att få skjuts.

Ola berömde mig, "du lämnar in sakerna vid deadline, du är här och är engagerad och är nyfiken och drivande i ditt arbete. Precis som en journalist ska vara!". Och då måste jag säga att Ola inte ger ut beröm i onödan. Så jag var glad, även fast jag inte kunde hålla med honom om allting.

Dock tyckte han jag kunde jobba lite mer på min allmänbildning, haha, och det håller jag med honom om. Han sa att det förmodligen beror på min ålder. Men å andra sidan är det inte riktigt den typen av journalistik jag vill jobba med i framtiden. Men lite stadskunskap eller liknande kanske inte skulle skada efter den här utbildningen.


image251

Vinkel

Har varit en bra dag i skolan. Vi har haft journalistik med Annicka och pratat om hur man vinklar sina texter. Vi blev ihopparade två och två i klassen och gick iväg för att intervjua varandra. Med hjälp av instruktioner från vår "redaktionschef" hade vi fått uppgiften att vinkla texten vi skulle skriva på ett visst sätt, och när vi intervjuade fick vi träna på att ställa våra frågor rätt för att få fram de svar som skulle passa ihop med vinklingen. Kanske låter lite luddigt för er som läser nu, men det var kul och jätte lärorikt.

Sen fick vi träna på att sätta rubriker till nyhetsartiklar. Personligen har jag jättesvårt med det, men samtidigt var det intressant och något som vi måste kunna. Jag älskar min utbildning!

Strax kommer Sagar hit med en överraskning. Jag undrar nu vad han har kokat ihop.

My Love

Har precis ätit lunch i skolan och ska nu skriva färdigt mitt verksamhetsreportage. Sagar är två klassrum bort och jag saknar honom nåt otroligt. Helt sjukt hur nära man kan vara varandra men hur stort avståndet ändå känns. Allt som är mer än 10 cm från hans kropp känns avlägset. Vi stod nyss och smyghånglade bredvid kopiatorn i hörnet precis som två nykära högstadieelever. Åh vad jag är kär.

Pianobar

Trots att det bara blev fyra timmars sömn inatt så kom jag ändå otroligt nog upp i morse när alarmet ringde. Har fått i mig lite yoghurt nu och satt på mig en ny klänning som mamma hittat på rea. Ska noppa mina ögonbryn nu inann jag springer till bussen.

Idag efter skolan så är det pianobar med drink som gäller. Ja, det vill säga att hela skolan ska mingla med en alkoholfri drink till en snubbe som ska spela piano. Kan ju bli trevligt.

image250

Semmeldagen

Yes, idag är det tydligen semmeldagen, så i kylskåpet hittade jag fyra stycken hemmagjorda semlor. Efter att jag tryckt i mig halva blev det för mycket för mig. Så nu ligger den sista halvan mosad bredvid datorn och tittar ledset på mig.


image247
"Elin kom och ät mig"

Favoriten

image246

Mm, dags för cannelloni.

Chokladprovning

image245

Nu har jag bokat chokladprovning för mig och Nico nästa onsdag klockan 19.00 på chokladfabriken.

Kvällen leds av Mats Sköld som berättar om chokladens historia och hur man gör choklad. Vi provsmakar rena chokladsorter och ett utbud av Chokladfabrikens praliner. Till det bjuder vi på lite portvin. I slutet av kvällen lotsar Mats in er i tillverkningen där ni får se lite verktyg och maskiner som används vid pralintillverkning.

Verksamhetsreportage

Det luktar nymålat i hela huset. När jag vaknade i morse så var pappa i full gång med att rolla på vit färg i trappan. "Om vi ska kunna sälja det här kråkslottet någongång så kan vi inte ha tre olika färger" han syftar på att väggen i trappan är blå, hallen här uppe utanför mitt rum är gul, och det lilla rummet på övervåningen är lila. Så nu ska den gula hallen och trappan bli vit. Väldigt smaklöst om man frågar mig.

image244

 
Är som sagt hemma idag. Känner mig lite piggare, men äter fortfarande alvedon mot febern. Ska sätta mig ner nu och samla ihop alla intryck från intervjun igår och försöka skriva mitt verksamhetsreportage. Visste ni att en av hundarna igår hette snus? Hur fan kan man döpa sin hund till snus? Men som Sagar sa, "men jag kallas ju Sagge, det är väl samma sak?". Ändå.. Det är som att döpa sin hund till ollon eller liknande. 

Min mops ska få ett mäktigt namn. Inget svenskt klyschigt "Nuffe" eller "Molly". Ni vet jag jag menar.. Det ska vara ett namn med kraft i. Som Erikas hamsters namn, Akilles, typ.

Hunddagis

Har känt mig riktigt risig hela dagen men har ändå varit duktig och gått i skolan. Efter researchlektionen med Ola så åkte jag och Emma i min klass till ett hunddagis i hornstull för att göra en intervju. Vid det laget mådde jag riktigt dåligt med feber och ont i hela kroppen. Men när vi kom in i lokalen bland alla hundar som satt där bakom grindarna så mådde jag genast bättre.

Jag som är en riktig djurmänniska och har haft hund i hela mitt liv kunde inte slita mig från de håriga små varelserna som hoppade och skällde på oss när vi kom fram för att hälsa. Gick runt och klappade alla hundar då jag fick syn på honom - min mops! Jag vart så jäkla lycklig och gick in till honom och satt och kelade där i säkert en kvart istället för att göra intervjun. Dessutom hade de en brun new foundland hane, precis samma ras som vår gamla hund Samba var. 

Intervjun gick bra i alla fall, tjejen vi träffade var otroligt trevlig, och vi åkte efter ca en timme. När jag gick till tunnelbanan kunde mina ben knappt bära mig, och pappa fick komma och hämta mig i Mörby centrum eftersom jag vid de laget var helt slut i hela kroppen och hade hög feber.

Nu har jag vilar och stoppat i mig några alvedon och känner mig lite piggare. Men tror att jag stannar hemma från skolan i morgon och skriver mitt verksamhetsreportaget. 



Coming Up

Att göra denna vecka:

Ringa och boka chokladprovning med Nico den 13/2
Kolla lägenheter
Göra intervju med hunddagis
Boka resa till Los Angeles
Sitta barnvakt
Jobba
Kolla upp studielån från csn
Träffa Charlotte
Träffa Maria