Fisklår På Se & HörMitt blåmärke har bytt färg nu, och dessutom avbildat en fisk. I have a fishthigh. Tog en snabb shoppingrunda nyss med mamma i centrum. Köpte ett urläckert skärp och en svart kjol som jag funderar på att ha på lördag. För då ska jag och Maria ut och partaja efter jobbet.

Igår blev det också en liten utgång, trots att jag var skittrött och skulle upp tidigt i morse. Men vem kan säga nej till snaps i gott sällskap?

Innan dess satt vi i gamla stan på en liten pub då två smått alkiskärringar slog sig ner bredvid oss. Tio minuter senare efter att jag berättade att jag pluggar till journalist ringde den ena kvinnan upp sin kille Ola Brising som är journalist och försökte fixa in mig på tidningen se & hör.

"Fan jag sitter här med en tjej med världens karisma. Hon är assnygg och du måste ta in henne på intervju! Vi har suttit och pratat med varandra i flera timmar, och hon är ascool!".

Ja så var det ju inte riktigt. Jag behöver dock en praktikplats tills i vår, så jag fick i alla fall Brisings nummer och ringde honom idag för att höra om dem tog emot praktikanter. Men han sa att de tyvärr inte kunde göra det, vilket var lite synd. På alkiskvinnan lät det som om allt redan var fixat, "du kommer få åka limousine och dricka mängder av champagne och gå på alla kändisfester och få vipkort blablabla" och tillade dessutom "Men ligg för fan inte med min kille!".

Udda, men ändå kul. Jag och Maria har ju sånt jäkla flyt när vi är ute, så längtar tills lördag då vi ska ut på nya äventyr!

Nu måste jag plugga, om det ska bli någon journalist av mig!

Mias Fest I Lördags


image149
Min, Linda och Julias presentkorg till Maria

image150
Nico och Jag. Dildon var en favorit

image151
Födelsedagsbarnet med buddah'n

image148
Mitt lår. Fylleskadan efter dödstrappan

Regnig Fredagskväll Vid Pianot

image144
image145
image146

PussEn liten hälsning från oss mitt upp i tårtkalaset!

Grattis Maria Din Gamla Hagga!

Ska strax åka och möta Maria som slutat jobba och sen åka hem till henne för att ha lite födelsedagsmys. Hon fyller 22 idag, och jag ska ska komma över med lite suprise tårta och sprit! Alltid kul med lite vardagslyx så här på en torsdag. Måste packa en väska nu bara eftersom jag kommer sova där ikväll.

Morgon Stress

Fastnade framför sjukhuset igår som gick på tv, och kunde såklart inte sova sen. Nu är jag helt förstörd, har sovit drygt fem timmar i natt. Måste sätta lite fart nu om jag ska hinna till sjubussen. Vad ska jag ha på mig?!

Jag Vill Ha Helg!


Klasskamrater      Kaffepaus


Lånade hem några negativ från två klasskompisar från några fotouppgifter vi gjort. Har satt igång med fotokursen nu denna vecka, och tycker det är jättekul att skönt att vara tillbaka i fotolabbet och framkalla bilder. Men jag saknar ändå skrivandet. Men det blir det mer av sen. Har även fått reda på att vi ska göra ett reportage på fryhuset om några veckor, då vi kommer att få pressleg och gå runt där som "riktiga" journalister och intervjua olika föreläsare. Det ser jag fram emot!

Tror jag håller på att bli sjuk. Alla i familjen har gått och hostat och snorat i två veckor nu, och jag har inte ens vågat äta i sällskap med dem, pga rädslan att bli smittad. Jag har inte tid att bli sjuk. Men nu har jag ändå lyckats få någon bakterie, så har satt i mig en karta av mina gamla kovepelin tabletter som jag sparat i förebyggande syfte.

Pratade med Elin idag också! Skaffade skype och ringde upp henne i San Fransico. Gud vad kul det var att höra hennes röst! Saknar henne jättemycket! Ska be Carro skaffa det också så jag kan prata med henne med. Men hon har väl inte tid med sånt nu när hon bor i Hollywood och träffar massa kändisar. Kvinnan ska hem till fröken Paris Hilton på fredag! Avundsjuk? Nej inte alls.. Så länge hon inte träffar prison break så står jag ut ett tag till. 

På lördag blir det party hos Maria som fyller 22 år. Ser fram emot det jättemycket! Måste köpa något nytt att ha på mig, dvs skor! Ligger lite back nu innan CSN och min förhoppningsvis feta lön kommer på tisdag. Om man ändå vore rik.

Upp och hoppa i morgon 05.30 så borde gå och sova nu. "Pigga och glada" som Annika skulle ha sagt.

Ett Skäl Att Älska Hösten

Har precis beställt denna toksnygga jacka som kommer hemskickad om några dagar.
Längtar nu tills den riktiga hösten kommer när man kan klä på sig ordentligt med höstens nya trender.


image137

Liar Liar

Fan att jag ska vara så godtrogen jämt. Men det här var droppen. Skulle ha lyssnar på mina vänner istället, som nästan alla haft en skum känsla att något varit fel.

Jahapp då var man ute på köttmarknaden igen då!

Happy Hair

image136

Jag har långt hår igen! Och det känns så underbart skönt! Släng dig i väggen nick carter!

Novell

Tänkte dela med mig av en av uppgifterna vi har arbetat med i skolan nu denna veckan. Det är en novell i fyra delar som vi skrivit på och läst upp för varandra. Tänkte det kunde vara kul så ni får läsa ett lite smakprov på det vi skriver. Vore också kul med kommentarer om ni gillade den eller inte!

Festen

Hon hade vaknat av värmen i rummet. Dragit av sig täcket som låg fastklistrat runt hennes kropp, för att få luft. Det dunkade hårt i huvudet. Kroppen vilade tungt mot madrassen och munnen kändes ovanligt torr.

    Hur länge hade hon sovit? Hanna öppnade försiktigt det ena ögat, och så det andra. Stirrade med suddig blick upp mot ett vitt tak med svarta sprickor i som sträckte sig likt ett spindelnät, runt en ynklig liten glödlampa. Hon kisade, försökte göra bilden skarpare. Fula blommönstrade tapeter omringa henne där hon låg.

    Det här var inte hennes rum, faktum var att hon aldrig sett rummet tidigare. Hon försökte tänka, men huvudvärken var så påtaglig att hon slöt ögonen igen. Istället lyssnade hon. Försökte på så sätt höra var hon befann sig.

    Ett andetag. Hon öppnade ögonen igen, lyssnade noga. Ja, visst var det någons dova andetag som hördes, och det var inte hennes egna. En halv sekund, och sedan insåg hon. Hon var inte ensam. Bredvid med ryggen mot henne låg en kropp under täcket. En manskropp. Hanna slöt sina ögon snabbt, som om han då skulle försvinna. Poff. Men det gjorde han inte, istället rörde han plötsligt på sig, kliade sig på axeln och fortsatte sedan andas tungt.

    "Det här är inte sant. Att det händer igen!" tänkte Hanna, och kände sig med ens klarvaken. Med försiktiga rörelser steg hon ur sängen och trippade på tå medan hon letade efter sina kläder.

    Vad hade egentligen hänt igår? Hon och Camilla hade varit på fest, de hade delat en flaska tequila, men sen var allting svart. Hon förbannade sig själv för att hon inte mindes.
    Ljudlöst smög hon fram till dörren, öppnade den, och gick ut.


Gåvan


Han kallades klamydiamannen. I alla fall om man skulle tro på de rykten som cirkulerade på stan. Och Hanna hade haft sex med honom. Om hon skulle tro på vad Camilla berättat för henne dagen efter festen.

    Själv hade Hannas minne stora svarta hål. Fastän hon tusen gånger hade tvingat sig själv att tänka så kunde hon inte komma underfund med det. Det var som om hon stod i ett kolsvart rum där djävulen själv stått vid strömbrytaren. Tänd, släck, tänd släck. Men djävulen var nog egentligen hon själv. Och den där förbannade tequilaflaskan som kumpan. Och nu satt hon här i ett väntrum, med en gnagande ångest i kroppen som hennes stackars naglar fick ta smällen för.

    Camilla hade inte direkt gjort saken bättre. Hon hade glatt återberättat kvällen och talat om hur roligt hon minsann hade haft det. Om hur hon dessutom vetat om att det var klamydiamannen Hanna hade gått upp till sovrummet med. Men vadå? Hanna måste ju kunna ta ansvar för sina egna handlingar. Det var trots allt inte första gången hon hade smugit iväg med en kille som haft hennes bröst i ena handen och hennes rumpa i den andra. Gjort är gjort, Camilla kunde inte direkt ha stoppat henne till att ha sex med honom. Eller kunde hon?

    "Hanna Söderkvist". Barnmorskan på ungdomsmottagningen, en liten figur i mjukis liknande kläder och en namnskylt det stod Gun på, kom fram och skakade hand med henne. Hanna följde motvilligt med henne in i det lilla rummet längst bort i korridoren. De slog sig ner på varsin stol. Gun sneglade lite på henne samtidigt som hon rotade i några papper.
    Ångest. "Dumma lilla flicka som super sig full och har oskyddat sex med klamydiamän" tänkte hon säkert. Barnmorskan Gun slutade bläddra bland papperna.

    "Jaha du Hanna, du ville göra ett klamydiatest vad jag förstår". Det högg till i magen. "Ja" svarade hon utan att möta barnmorskans blick. "Fast det är inte därför jag egentligen är här"

    "Jag skulle behöva göra ett graviditetstest". Gun tittade upp mot henne med ögon som sa: "Jaså så du har inte bara smittats med klamydia, du är även på smällen! Ett klamydiabarn!".

    Hanna fick en plastmugg och ett graviditetstest i handen, gick med snabba steg mot toaletten. Låste. Och kräktes i handfatet.Uppbrottet


De hade slagit sig ned vid bordet längst in i lokalen. Klamydiamannen, eller Hamid som han egentligen hette satt med armarna i kors mitt emot henne. Hanna hade fått hans nummer av Camilla. Hon hade ringt honom tidigare samma dag och de hade bestämt träff på ett liten chinarestaurang i utkanten av stan.

    Hanna bet omsorgsfullt på sina naglar med hennes blick fäst på den lilla ljuslyktan som stod på bordet mellan dem.

    "Vad var det du ville prata om?" Hamid satt fortfarande med armarna i kors och tittade henne rätt i ögonen. Hon slog ner blicken, rädd att han skulle se det på henne och förstå vad det var frågan om. Tystnad.

    "Hallå?" Hamid såg frågandes på henne. Hon öppnade munnen, men orden låg tryckta bak i gommen likt en skrämd hundvalp, rädd att komma ut.

    "Jag.." började hon "Hamid, jag är med barn". Med ens då hon hörde sig uttala orden önskade hon att hon kunde ta dem tillbaka. Framför hennes ögon spelades ett scenario upp där Hamids ögon formades till smala springor, att han skulle ställa sig upp och skrika åt henne hur fan hon kunde sitta där och med en mening förstöra resten av hans liv. Men Hamid rörde inte en min. Hanna tittade upp, granskade hans tomma ansiktsuttryck.

    "Varför säger du inget?" frågade hon tillslut. "Jaha, grattis får jag väl säga då, eller?". Hanna kände hur hennes kinder blossade upp och ilskan spreds i hennes kropp.

    "Men du är ju pappan!" skrek hon. Paret bredvid henne sneglade på henne. Hamid stelnade till. "Va vad snackar du om? När har vi legat med varandra?".

    "På festen förra helgen!" hennes kinder var nu rödare än den kallaste vinterdagen. Hamid granskade henne och höjde ögonbrynen "Jo tack, jag kan lova dig att jag försökte, men du deckade ju!"

    Hanna kände sig svimfärdig. Hon kunde inte stanna kvar här. Inte med honom. Utan en blick reste hon sig upp, råka välta stolen hon suttit på, och sprang ut genom dörren.Kaos


Tårar rullade ner för hennes kinder när hon med snabba steg lämnade chinarestaurangen. Hon tog upp mobilen ur jackfickan, ville ringa en vän. Hon bläddrade i sin adresslista. Anders, Alexander, Aset, Blind date, Billig kille, Björn, Calle, Camilla... Hennes fingrar slutade bläddra.

    Camilla svarade efter tre signaler. Hannas ögon fylldes med tårar och hon skakade i hela kroppen.

    "Vad är det som har hänt?" frågade rösten i andra änden. Hanna berättade. Berättade om mötet med klamydiamannen, om barnet och om rädslan hon kände över att inte veta vem pappan var. Camilla lyssnade, verkade förstå. Hanna ville ha någon som höll hennes hand, som hon kunde luta sig mot och framför allt prata med.

    "Som man bäddar får man ligga". Camillas ton var kall. Hon var inte den utsträckta handen, inte axeln hon kunde luta sig mot.

    Hannas mage förvändlades till ett tomt hål, där i fyllde hon nu all den ilska hon svalt varje gång Camilla vänt henne ryggen då hon behövde henne som mest.

    "Hur fan kan du säga så?" skrek hon. "Du tycker att jag är en jävla slampa, eller hur?"
    Det enda som hördes var en svagt brus på telefonlinjen. Det var som att Camilla inte ens var där. Men hade hon någonsin verkligen varit det?

    Hanna var helt ensam. Det enda hon nu hade var någonting inuti henne, lika stor som en ärta, som hon inte ville ha. Hon stängde av mobilen, ville inte höra Camillas ord som kändes som ett knytnävsslag i ansiktet.

    Vägen framför henne var lång, utan något slut. Hon var påväg någonstans, men hon visste inte var. Kunde inte tänka, knappt andas.

    Hur hon kom hem visste hon inte. Men det spelade inte någon roll. Hon gick in med skorna på och stängde dörren bakom sig i badrummet. En flickas spegelbild mötte henne, men blicken var tom. Hanna öppnade det stora badrumsskåpet och tog fram den gula burken som stått längst in, gömd bakom tandborstarna. De små vita tabletterna fyllde hennes hand. Ett sista andetag tänkte hon, och svalde sedan.Trösten


Hon vaknade av en varm hand strök hennes arm. Huvudet kändes tungt, och hon öppnade försiktigt ögonen. Ett vitt tak, med blommor fastklistrade i olika färger såg ner på henne. Hon blinkade några gånger, hade inte sett detta tak förut. Kroppen kändes tung. Hon slöt sina ögon, kände den varma handen igen. Någon satt där bredvid henne. Hon vågade inte titta, rädd för vad hon skulle se. Ett hasande ljud hördes från ett par tofflor gåendes mot henne. En dörr öppnades och stängdes.

    "Har hon vaknat än?" frågade en mansröst.
    "Jag tror det". Hanna vågade titta, och ett par ljusblå ögon mötte hennes. Det var Camilla.


Second Chans

Jag har precis skaffat facebook, en sida jag från början inte ville ha. Men nu har jag det i alla fall. Tack vare bla tjat från en viss Elin. Jag citerar "Men skaaaaaaaaaaaaaaffa!!!".

Har känt mig jäkligt nere igår och imorse pga en annan person som förpestar mitt liv. Antagligen för att jag inte riktigt släppt taget om mitt förflutna. Men nu känns det bättre, tack vare att man har sina underbara vänner.

Skolan går bra. Har sovmorgon imorrn så behöver först gå upp vid 07.30. Känns jätteskönt att få sova ut. Skriver för fullt hela dagarna så är helt slut när jag kommer hem. Men fan va kul det är! Gillar min textgrupp jättemycket, och dagarna flyter på relativt snabbt eftersom vi har så kul.

Jag har även bestämt mig nu. Jag vill ha tillbaks mitt hår. Så ska köpa hair extansions nångång i veckan. Jag ser ut som nick carter i min nya frisyr, vad ni än säger!

Nu blir det läggdags!

Bilder Från FredagenMiddag med tjejerna och utgång till Café Opera på kvällen.
Mina "presenter" från beställingslistan jag skicka med mamma och pappa på finlandskryssningen.


Utgång Med Klassen

Salongsberusad på en onsdag? Ja faktiskt. Alla i klassen åkte till medborgarplatsen efter skolan för att ta några glas vin och öl och lära känna varandra lite bättre. Var jättetrevligt, särskilt efter det första glaset då alla började spänna av lite och ens rätta sida kommer fram. Jag blev lite pratgladare, eller ja, mycket. Drog historia efter historia om saker jag vart med om. Maria kom förbi på slutet, så då satt vi tillsammans och drog gamla jobbhistorier för alla. Men det var kul, jag hoppas de andra tyckte lika dant eftersom jag kan få svårt att hålla tyst i samband med alkohol.

Efter nån timme skulle resten av klassen vidare till nästa ölhak, men då kände jag att det var dags att dra sig hem. Ska ju trots allt upp vid halv sex i morgon. Jag undrar hur många som kommer försova sig?

Nej, nu väntar sängen!


Photos
Eftersom jag gillar att fota täkte jag dela med mig lite av mina favoritbilder här på bloggen. Kommentera gärna om ni gillar någon speciell. Det piggar alltid upp!

I Brist På Bättre Saker Att Göra

image123
image124


Kreativ som man är tog jag dessa bilder i går kväll. För detta behövdes två ljuslyktor, ett glasbord, en blomma och en klumpig lillasyrra som spillde ut vatten på bordet. Jag gillar resultatet.

What Goes Around, Comes Around

När jag satt på bussen på vägen hem nu från skolan, satt det två yngre tjejer och en kille och pratade med varandra. Samtalet lät ungefär så här:

Blond tjej 1 till killen: Asså vem tycker du är snyggast i klassen?
Killen: Öh, jag vet inte.
Blond tjej 2 till killen: Men du måste säga nån!
Blond tjej 1: Alla verkar tycka att Sandra är snyggast, men det tycker inte jag!
Blond tjej 2: Nej asså hon är så jääävla smal. Det är äckligt!
Blond tjej 1: Jaa, och har du sett hennes lår? Dem är typ hälften av mina!
Killen: Ja men hon är rätt fin.
Blond tjej 1: Nej usch! Har du sett hennes vader liksom? Som pinnar.
Blond tjej 2: Det var en kille som sa till mig en gång att jag har snygga vader.
Killen: Men asså jag gillar bara henne för att hon är pervers. Typ. 

Jag känner igen mig så mycket i deras samtal. De kanske var 15 år och precis börjat gymnasiet. Och det enda jag satt och funderade på under deras samtal var hur jävligt det måste vara att gå i en sån där klass med så mycket skitsnack. De två blonda tjejerna kunde jag dömma av deras stil och samtal var de riktiga skitsnackarna i klassen som ser ner på alla andra tjejer.

Det är då jag mår så bra av att veta att i min nya klass där alla är mycket äldre, förekommer det inte (i alla fall hittills) sånt där snack. När jag går till skolan känner jag att jag kan vara mig själv, utan att oroa mig för att bli stucken i ryggen av någon klasskompis när jag går hem. Där har alla sina egen stil, och blir accepterade för hur dem är, inte hur de ser ut.

I såna här sammanhang känner jag mig äntligen vuxen.

God Morgon

Jag älskar min nya klockradio! Utan den skulle jag fortfarande ligga kvar i sängen, och förmodligen försova mig. Men tack vare den sitter jag nu här, sjunger till OC låten "I don't wanna beee". Om en timme går bussen, måste sätta lite fart nu!

Ha en fin dag allihopa!


Geek Malin

Måndag. Ny vecka, och i skolan har vi satt igång på riktigt med kurserna nu. Inget mer slappa, nu gäller det att vara flitig. Har suttit och skrivit olika typer av texter hela dagen, och tills i morgon ska vi ha plockat ut ett stycke ur en skönlitterär bok vi tycker om. Jag var lite smart och valde en bok som jag läste i gymnasiet, för att kunna glänsa lite, eller snarare "komma upp till de andras nivå", eftersom alla verkar vara riktiga snillen. But I like it. Jag ska verkligen ligga i det här året, och göra precis allt de säger åt mig att göra. Det är så man bli något vet ni.

För övrigt har klassen gjort uppror mot skolans "anti droger och alkohol" och bestämt att vi alla ska ut och dricka öl efter skolan på onsdag. Ska bli kul att umgås med sina nya klasskompisar utanför skoltid. Har lärt känna de flesta nu, och har bara positiva saker att säga om allihopa. Känner mig verkligen yngst då alla verkar ha hunnit med så mycket i livet - bott utomlands, rest, gått på universitet/högskola tidigare, skaffat barn osv. Men det är samtidigt kul då jag har märkt att jag kan lära mig ett och annat av de flesta.

Samtidigt följer jag Carros blogg från LA och Elins från San Francisco. Carro lever loppan med kändispartyn, strandliv och plugg tre dagar i veckan. (Avundsjuk? Nej inte aaaalls) Medan Elin har fullt upp med tre ungar och lite hemlängtan, jag citerar "jag saknar Malins technomusik ". Då måste det vara illa? (Håll ut kära du, jag kommer snart och hälsar på så kan vi dansa till techno nätterna långa)

"Det Är En Sak Vi Vill Prata Om.."

image117Bilder från fredagen. Maria och jag mötte upp Nico och hans nya jobbgäng på tegelbruket i Täby. Lite mycket att dricka, lite mycket dans med äldre damer och herrar, men ändå en lyckad kväll som slutade hemma hos mig.

Höjdpunkten av kvällen var när jag och Maria tog ett seriöst "Nico, vi vill prata med dig om en sak" - samtal. Vi förklarade då allvarligt hur gärna jag och Maria skulle vilja ha en trekant, och att vi funderat mycket på valet av kille och bestämt oss för att Nico är den rätta. Självklart får Nicos flickvän Malin vara med sa vi eftersom vi vet att hon kanske kan ta illa upp annars om hennes pojkvän ligger på egen hand.

Nico såg lite chockad ut, och vi var beredda på ett "Va!? Ni måste ju skoja" men som den gentleman han är blev svaret tyvärr ett snällt nej.

Han såg ändå rätt lättad ut när vi berättade att vi skojade och att vi egentligen ville berätta vår idé om att vi vill att Nico ska flytta ihop med oss. Men han är rätt svårflirtad så det var svårt att övertala honom att flytta ihop med två galna tjejer.

Men vi älskar dig ändå Nico!