Äppelskrutt

Budgivningen gick upp för högt, så vi fick inte lägenheten... Jävla äppelskrutt.


image240

Bye Bye Fanny

Var ute och åt ikväll med Fanny och co. Hon lämnar nämligen alla oss här hemma och flyttar till Barcelona på torsdag. Därför bestämde vi oss för att äta på en libanesisk restaurang vid Mariatorget. Tror vi fick in sammanlagt 30 stycken olika tallrikar med en massa mat på. Riktigt gott var det!

Och självklart var jag tvungen att ge Fanny någonting så att hon inte kommer att glömma bort oss här hemma.



Kollaget är från mig och Maria, dock lite suddigt eftersom den är tagen med mobilkamera.


Nu ska jag hoppa i säng. I morgon har jag redovisning hela dagen så måste vara pigg. 

Flytt Flytt Flytt

Kom precis hem efter visningen på lägenheten i grindtorp.  And I loved it! Köket var jättestort och fräscht med klinkersgolv, stora fönster med underbar utsikt enda till globen, rymlig hall, hyfsat stort badrum med badkar, ett fult och inte sådär jättestort sovrum (men som jag ska renovera) och en skitstor balkong i söderläge som man kan sitta och sola på / ta en drink i kvällssolen!

Budgivningen är igång snart. Jag hoppas vi kan köpa lägenheterna så jag får ett eget ställe. Håll tummarna för mig så kanske ni blir inbjudna på inflyttningsfest snart!


Praktikplats!

Gårdagskvällen var trevlig. Åt en jättegod middag hemma hos Sagars kompis Fredrik som fyllde år, och åkte sedan till stan för att bowla med hela gänget. Och jag vann såklart över alla! (Mina tidigare bowlingerfarenheter sitter fortfarande kvar).

Idag har jag varit och besökt min praktikplats på gävlegatan inne i stan. LRF media heter de och är ett förlag som har hand om ett antal stora tidnigar så som drömhem, härliga hund, och den jag tycker är skönast - traktor power!

Jag fick en lång rundvanding av Elins söta pappa som jobbar och har fixat den här chansen för mig. Han skaka hand med rätt många människor på de två timmar jag var där, och kommer nu i efterhand kommer jag bara ihåg.. två namn? Elins pappa och hans chef.

Hur som helst så var alla jättetrevliga, och jag ser verkligen fram emot att spendera mina fyra veckors praktik hos dem! Kommer att bli jättekul med varierande uppgifter på alla tidningsredaktioner.

Nu ska jag in till östermalmstorg för att ta några drinkar med Fanny och Maria. Sista helgen för Fanny i Sverige innan hon flyttar till Barcelona.

Hoppas ni får en bra helg!

Vårkänslor

image233

Pussy

image232

Jonas hälsar så mycket.. "vem fan är det som har spillt rödvin bakom vår toalett!?"

Flytt?

Gårkvällen var verkligen jättebra. Jag hade sjukt roligt, och jag hoppas att alla som var där också hade det. Fick jättemycket fina presenter, och inte så oväntat lite "hårdare" paket. Clone-a-willy x2, ett slagträ, dock inte med spikar i utan ett jättesött, mjukt rosa med ett hjärta på och en matchande ögonbindel. Bilder från kvällen finns här för er som är nyfikna!

Åkte hem med en söt och nykter pojkvän sent in på natten och däckade med, ja nästan, en gång. Imorse skjutsade Sagar mig tillbaks till lägenheten för att hjälpa Fanny och Jonas att städa. När jag senare kom hem hittade jag små post-it lappar med röda hjärtan på lite här och var i mitt rum. På datorn, i fönstret, i min väska, under stereon, i ett av mina vinglas.. Undrar vem de kan va ifrån?

Resten av dagen har jag spenderat framför tv'n och datorn med huvudvärk. Sagar kom och hämta mig nu på kvällen för att åka till arlanda och hämta Dominik som varit i göteborg.

Har pratat med mamma och pappa nu på kvällen också som berätta att dem har hittat en lägenhet de vill flytta till. Lägenheten är en 4a ihopslagen med en 1a och ligger högst upp i grindtorp här i Täby. Om vi skulle flytta skulle familjen ta 4an och jag skulle bo vägg i vägg med dem i 1an på 40 kvm. I så fall har jag egen ingång, kök, vardagsrum/sovrum badrum och balkong i söderläge. Har kollar på bilder, och det ser inte så dumt ut!

Skulle vara jätteskönt att flytta och få ett eget ställe, och få betala hyra, köpa mat, ha fester, möblera och måla om hur jag vill mm. Ser det som positivt att resten av familjen bor i lägenheten bredvid så jag kan springa över till dem om jag behöver något. Ett litet steg ut i vuxenvärlden. Vi ska åka och titta på den nästa söndag.

Det rödmarkerade området är där jag skulle bo i så fall.

image230

Checklista

Champagneglas [x]
Tallrikar [x]
Glas + shotglas [x]
Uppläggningsfat [x]
Servetter [x]
Andra nödvändiga saker [x]
Musik [x]
Kamera [x]
Klänningen, smycken, smink [x]
Mobilladdare, plånbok [x]
Alkohol [x]



 

Imorgon smäller det! Klockan tre sticker jag Jonas och Fanny och handlar allt inför kvällen!

20!

Yes, så lämnade man äntligen tonårslivet bakom sig. Som Nico ringde och sa, "du har alltid varit mogen men nu har du äntligen rätt ålder också". Inget mer att klaga på alltså?

Födelsedagen började bra med sång och frukost på sängen, en tradition i vår familj. Sedan blev det paketöppning.




Fick doftljus från make up store, mina efterlängtade och toksnygga stövlar från scorett, en ny mobiltelefon, söta tofflor från friis & company, och en kalender med bara wentworth miller i från lillasyrran! Kunde det blivit bättre?

Sagar ringde mig efter 12 inatt också när jag satt och skrev som en galning på mitt socialreportage. "Happy birthday to you mr president Malin" i någorlunda ren stämma fick jag. Älskling du är så jävla härlig.

Möttes av sång för tredje gången när jag kom till skolan då mina söta klasskamrater ställde sig upp och sjöng för mig.



Har suttit i skolan och försökt skriva färdigt mitt socialreportage hela dagen, men gav upp vid fyratiden och åkte hem trött och hungrig.

Familjen och jag tog vid sjutiden bilen till gamla stan för att äta en jättegod middag på restaurang Aagaton. Beställde in en comopolitan så fort jag satte mig och njöt av kvällen.

Och nu sitter jag här och måste få färdigt rubrik och ingress tills i morgon så jag hinner layouta innan deadline klockan 15.00. Är inte speciellt sugen då jag hellre skulle vilja sova just nu. Men det är bara att bita ihop!

Tack alla som har grattat mig idag!

1/4 Klart Av Livet Då

Har varit en grym natt och mysig dag. Sagar och jag, eller snarare jag gick upp vid kvart över åtta i morse för att åka till skolan, och fick sen stå och dra i Sagar för att han skulle komma ur sängen. Han bara låg yrvaket och putade med läpparna samtidigt som han mumlade "puss... puss...". Hans killkompisar skulle sett honom, så söt! Inte så ball och cool som han egentligen vill vara. Det finns en liten mjukis där inne trots allt.  

Vi åkte bil till skolan, en för mig vansinnesfärd med snabba och farliga filbyten. Sagar kom försent ändå, som vanligt? Och jag satte mig ensam i vårt klassrum och försökte skriva ihop mitt socialreportage. Har inte ens skrivit en tredjedel och börjar känna ångesten komma krypandes nu. Hur ska jag klara yrket som journalist med den här skrivkrampen?

Efter skolan åkte jag och Sagar till Dominik för att hälsa på honom på elgiganten, sedan satt vi i bilköer ut till täby för att äta en god cannellonimiddag. Hälsade på Nico på teknikmagasinet och blev jättechockad och glad när jag stötte på Jenny som är bosatt i ayia napa med sin pojkvän sen snart tre år tillbaks. Hon var hemma på besök, och jag har inte träffat henne på säkert två år. Var så himla kul att se henne!

Sagar skjutsade hem mig, och jag och mamma åkte och handlade massa onyttigt tills på fredag då vi får gäster hit.

Imorgon ska jag ut och äta födelsedagsmiddag i gamla stan med familjen, och se till att få färdigt mitt jävla socialreportage. Dags att börja...


image224
Mitt djur i bilen.

Skrivkramp

Har total skrivtkramp vad gäller mitt socialreportage. Har varit en jättebra dag då jag har intervjuat de sista personerna och varit med lugna gatan värdarna ute i kollektivtrafiken och sett hur de jobbar. Men nu när jag sitter här med alla mina anteckningar och foton så får jag inte ihop nånting. Jag pressar mig själv så hårt att det inte kommer ut och jag sitter bara och stirrar in i skärmen.

Längtar bara tills Sagar kommer hit ikväll och att jag sitta i skolan i morgon och skriva färdigt allt. Men samtidigt måste jag börja nu om jag ska hinna färdigt text och layout tills på fredag.

Nej nu går jag och duschar istället...

image223
Fotot taget idag.

Sista Intervjun

Gick upp för en liten stund sen och är sjukt sugen på en cosmopolitan av någon konstig anledning?

Ska iväg till rådhuset om en timme och träffa Lucy som ska visa hur lugna gatan jobbar på tunnelbanan. Men först ska jag se till att äta något så jag pallar den här dagen.

Ha en fin dag allihopa!


First Kiss

Det slog mig nyss, att det var den 14e idag.. och nu är klockan efter tolv dessutom. Jag vet inte, kanske kan den 14e bli mer än en vanlig dag?

Socialreportage - Lugna Gatan

Det har varit en minst sagt händelserik dag idag. Jag åkte till fryshuset i morse för min första intervju med verksamheten lugna gatan. Alla jag träffade var jättetrevliga och gav mig bra svar på mina frågor jag hade samt gav mig en rundvandring. Sedan blev jag skickad till bagarmossens skola för att träffa Kamal som jobbar som skolvärd, dvs en slags kamratstödjare som ska hålla ordning på alla elever i skolan och se till så att det inte blir bråk. Det var jättekul då alla barn nyfiket kom och tog mig i hand och frågade massa saker. Vem är du? Vad gör du här? Är du Kamals flickvän? Hur gammal är du? Varför intervjuar du honom? Varför har du en kamera? Hur mycket kostar din kamera? Kommer jag hamna i tidningen nu?  

Imorgon ska jag få följa med lugna gatan ut när de ska "patrullera" på tunnelbanan, men nu ska jag försöka skriva ihop alla intryck och tankar efter idag så jag slipper skjuta upp det av ren lathet och få jättemycket att göra i slutet på denna veckan.

Och på torsdag lämnar jag mitt tonårsliv bakom mig, därför får jag sluta upp med mina fjortisinlägg nu när jag fyller 20, som Sagar uttryckte sig. Jag antar att han syftar på mina pussbilder jag lagt upp på honom och mina kärleksförklaringar.

Längtar som sjutton tills på lördag! Jag, Fanny och Jonas planerade den i fredags, vad vi ska handla osv. Det kommer bli en jätterolig kväll!

<3

image221

Blivande Barnmorska

image219


Grattis Maria som kom in på sin sjuksköterskeutbildning på karolinska!

Nyårsafton

image218

Socialreportage

Är ledig fram till fredag nästa vecka eftersom vi har eget arbete på schemat - dvs vi ska arbeta med, och skriva vårt stora socialreportage. Vad är inte bättre då än att ens pojkvän jobbar på fryshuset och har kontakt med en massa olika organisationer som arbetar med projekt för att hjälpa människor i samhället. Har spanat in lugna gatan som Sagar ska hjälpa mig att få kontakt med. I så fall hoppas jag på att få följa med dem med mitt anteckningsblock och kamera ut när de patrullerar på gator och tunnelbanor.


Han kom hit igår kväll och sov här i natt. Vi har inte sovit tillsammans på jättelänge känns det som. I början kändes det ovant att ha en person liggandes bredvid en i sängen. Man vrider och vänder på sig på den nu mindre utrymmet som man inte är van vid, man får inte längre ha sina två kuddar i fred, och har bara halva täcket att slåss om.

Men nu känns det istället tomt när han inte är här. En varm kropp att hålla om, någon som man inte kan knuffa på när man väcks av snarkningar. Det mysigaste som finns är att vakna och känna honom bredvid sig och krypa ihop i hans armar. Tyvärr så är vi båda helt hjärndöda på mornarna så vi hinner nästan aldrig ligga och mysa sådär innan hans alarm på mobilen vrålar "imse vimse spindel" med en turk som sjunger med grov brytning.


You Make Me Feel So Beautiful

Andra dagen i skolan, och nu vet alla i klassen att jag och Sagar är tillsammans. Ni skulle sett deras min när han gick fram och kysste mig vid bordet på lunchen. Haha.

Vi åkte och tog en fika i gamla stan efter skolan. Satt och pratade och myste som två nykära tonåringar. Jag är så jävla kär. Jag ska göra allt för att få dig att må bra och le baby.

Kom hem då Nico ringde och föreslog att jag skulle komma över och dela en flaska vin med honom. Så jag åkte dit och köpte våra favoritostar och lite kex på vägen.

Blev en skön kväll med keane spelandes i bakgrunden och prat om allt som hänt på senaste.


First Day In School

Skoldagen var slapp. En trött Sagar mötte mig vid busshållplatsen i slussen där han "presenterade" mig för hans klasskompisar. Annika har suttit och fnittrat efter att jag berätta om Sagar om mig i morse, och de få andra som la märket till oss i skolan har reagerat positivt.

Nu sitter jag och väntar på att Maria ska höra av sig innan jag ska ringa till Friday's och boka bord för hittills 21 personer till min födelsedag. Jag längtar!

Morgonrutiner

Har precis vaknat av en inte allt för lång sömn. Sagar kom hit i natt. Jag börjar faktiskt få lite rutiner på det där, när klockan slår 02.00 så tänker jag numera "hey, när kommer Sagar? Han borde varit här för fem minuter sedan".
Han åkte hem strax efter fem i morse för att få lite sömn och läsa sin bok som ska vara utläst tills idag. Så jag ringde honom nyss och väntade på att ett sömnigt "mmm..." skulle höras i andra änden, men förvånat fick jag istället höra ett glatt "gomorron godmorron!". Det visade sig att han inte sovit mer än en halvtimme, men har å andra sidan bara 50 sidor kvar i sin bok.

Vad kan jag säga? Han tänkte antagligen inte på att vi snart ska till skolan tillsammans och att jag kommer ta slut på hans sista krafter i kopieringsrummet.

Nej nu ska jag sätta lite fart! Ska äta en ordentlig frukost, måla naglarna och lägga en någorlunda ordentlig makeup!

Krönika

Har börjat få lite bloggtorka sen jag träffat Sagar. Yes, Mr S has now a name. Imorgon börjar vi skolan. Ingen där, förutom hans två klasskompisar vet vad vi har gjort under det här lovet. Men i morgon släpper vi bomben! Japp, skönheten och odjuret is coming out in public! Jag undrar vad folk kommer att säga.

Saknar honom nåt otroligt just nu. Han ligger hemma och läser sina böcker eftersom han bara har tillfredställt mig det här lovet. Känns som vi inte setts på jättelänge trots att han var förbi mig en sväng på jobbet igår. Blev så himla glad när jag fick se hans leende ansikte när jag vände mig om där jag stod och rullade en enchilada. Vi åt lite pizza, hängde med Dominik som också kom förbi, och sen åkte han. När man saknar någon så här mycket så vet man att man är kär!

I alla fall, jag har suttit och filat på en krönika hela kvällen som jag ska lämna in i morgon. Läs gärna och kommentera!



Surkäringarna vs dagens ungdom.


Det är krig i Stockholms lokaltrafik. Jag själv blev delaktig i det ungefär samtidigt som jag med egna ögon såg vad de där äldre damerna på bussar och tunnelbanor egentligen sysslar med. För er som inte åker i lokaltrafiken dagligen kanske ännu inte har lagt märket till det, men jag som vid ungefär samma tidpunkt måndag till fredag åker till och från skolan har sakta men säkert börjat räkna ut deras sluga strategi.


Det är alltid samma sak, jag står ute och fryser vid den gröna glaskuren tillsammans med ett tjogotal andra människor som tålmodigt väntar in bussen som ska ta dem hem efter en slitsam och lång arbetsdag. Alla pustar och fnyser och tittar på sina armbandsur som minsann slagit en minut över det klockslag som busstidstabellen visar. Så dyker äntligen det långa röda fordonet upp bakom backkrönet och människorna radar snabbt upp sig på ett någorlunda rättvist led efter de som har fått vänta längst.


I samma stund ser jag i min ögonvrå hur de små vithåriga figurerna plötsligt dyker upp. Inne i köpcentrumet har de stått och värmt sina nylonklädda ben och vågar sig först nu med kvicka små steg ut i kylan. I början la jag inte märket till dem, kanske pågrund av deras kortväxthet, men så en dag kände jag en liten men hård armbåge i sidan och tittade därefter ner och fick syn på en vinröd basker.


Då började jag förstå, att de små tanterna tränger sig! Så efter den incidenten började jag hålla ögonen öppna, och inte helt förvånad kom dem dagen efter utspringandes från köpcentrumet när bussen kom, och med käppen i högsta hugg och armbågarna i position som andra takten i kycklingdansen kommer de och knuffar sig före alla oss frusna människor i kön.

Sedan dess har jag tänk mycket på det där, och den enda anledningen jag kan komma på till varför de skrynkliga små människorna tränger sig är förmodligen för att de är rädda att vi ungdomar inte ska dela med oss av våra sittplatser. Jag måste här poängtera att jag tidigt fick lära mig att man självklart erbjuder sin sittplats till en äldre dam eller man när man själv har två friska ben man gott kan stå på.

Men de äldre sätter sig själva i en knivig situation där i alla fall jag inte känner mig särskilt givmild till att dela med mig av min plats när de kommer och knuffas i kön och tror att de har något slags företräde bara för att de är gamla. Visst, vi kommer från två olika generationer, där de blivit lärda som barn att man ska behandla de äldre med respekt. Och jag kan delvis hålla med om att dagens ungdomar inte alltid ger dem den respekt som de förtjänar. Men samtidigt blir det inte bättre av att reta upp oss ungdomar.


Min vän Elin berättade om en gång då hon satt en sen kväll på tunnelbanan med en kompis. Vagnen var nästan folktom, och det fanns mängder av lediga sittplatser. In kommer en surkäring. Man kan känna igen dem på håll, med sina skrynkliga läppar hopsnörpta till en grimmage, letandes efter en tonåring att gnälla lite på. Elin som sitter med benen korsade på sätet snett emot ser hur damen kommer fram till henne och snäser "ta bort fötterna!" och Elin respekter detta och tar ner dem från sätet. Hon tror sedan att damen ska gå vidare, men sätter sig istället där Elin nyss haft sina fötter.

Elin och hennes kompis tittar frågandes på varandra och blir tysta en stund. Och det är här jag inte längre tror att äldre människor är små sköra varelser som vi ungdomar borde ta lärdom av, utan att de egentligen är hemska små monster. Tanten tar nämligen upp sin käpp och börjar slå på Elins knän som hon tydligen tycker är för nära hennes medan hon skriker "akta, ta bort!".

Historien talar för sig själv, men om jag ändå måste se det från det andra perspektivet så kan jag även göra listan lång på händelser där vi faktiskt tar äldres sittplatser och vägrar att flytta på oss, där vi inte hjälper en gammal dam som tappat ut varororna från sina matkassar, eller där vi låter en man med rullator kämpa med att få av den från bussen själv.

Kanske är det dags att lägga ner stridskäppen och istället börja respektera varandra som medmänniskor. Någon måste ju ta det första steget. Så nästa gång jag ser en surkäring som vill ha min plats så ska jag vänligt låta henne få den. Men då vill jag att hon tar bort sin armbåge från min midja nästa gång hon vill på bussen.


I'm So Into You

Magen kurrar. Ska ner och göra mig lite nattmat och vänta på att höra Mr S bil stanna utanför vårt hus.

Humor På Hög Nivå

Jag garvar fortfarande. Komikern Pablo Fransisco som jag nämde i mitt förra inlägg gör en sjukt rolig scen. Jag och S garvar ihjäl oss när vi ser den. Kolla här!


Bra Start På Det Nya Året

Nyår blev lyckat. Mr S plockade upp mig klädd i en svart skjorta, beige kostym, finskor och var så söt! Jag hade valt, efter många klädombyten, en svart glittrig klänning från victorias secret. Personligen tycker jag att jag liknade en julgran - a little bit too much you know, men vi matchade ändå rätt bra måste jag säga.

På vägen stannade vi på nordic light hotel och hälsade på en vän till S och plockade sedan upp Sara och Niklas och körde hem till Stephanie och Dominik.

Kvällen var jätteskön. Vi spelade spelet våghals, drack drinkar och sprang ut i regnet med våra fina pumps på tolvslaget och såg på raketerna. Det var så mysigt att stå där och hålla om S och veta att det här året kommer bli så himla bra. Att lämna allt gammalt skit bakom oss och se framåt istället. Jag mår så himla bra tillsammans med honom. Han får mig att skratta, känna mig betydelsefull och bara tanken på honom får mig att le.
 
Vi bädda ner oss på soffan vid tretiden och somnade. Jag vaknade sedan morgonen efter av att en underbar doft av rostat bröd fyllde lägenheten så jag gick upp och åt en god frukost med Stephanie, Dominik och S. Sedan la vi oss alla i soffan och såg på komikern pablo fransisco resten av morgonen. Jag skulle kunnat legat där hela dagen men S var tvungen att körde till skavsta flygplats och hämta upp en vän, så vi åkte den långa och obehagliga (förlåt baby med du kör som en galning) bilresan dit och sedan hem till mig.

Trots att S var tvungen att åka hem lyckades jag hålla kvar honom en natt till. Det var den bästa natten vi hittills tillbringat tillsammans tror jag.



Idag vaknade jag verkligen på fel sida, men dagen blev bättre när Nico ringde och frågade om vi skulle luncha tillsammans. Så han plockade upp mig hemma och vi åt på forna romano (inte helt oväntat) och gick sedan till hans jobb för att titta på en ny mobiltelefon till mig.

Nyss har jag suttit och pinats med att dra ut min hårförlängning. Mamma fick i uppdrag att dra ur skiten, och började med att klippa av mitt riktiga hår! Det är nu Elin skulle varit hemma och hjälpt mig! Jag ger aldrig saxen till mamma igen. Men nu sitter jag här i alla fall med kort hår som jag ska klippa ännu kortare i morgon hos frisören. Blir till att skaffa en ny förlängning snart om jag känner mig själv rätt.

Och people! Glöm inte att osa om min fördelsedag senast på måndag!