Give Me A Break

Är ledig idag, efter att ha jobbat 41 jävla timmar på fyra dagar. Och vad gör jag när jag är ledig? Jo, sover! Därför gick jag upp klockan 18.05 idag, la mig framför tv'n och åt limpmackor med ost på. En mycket bra start på dagen! Tyvärr slår det mig nu att dagen snart är slut, och att jobb väntar i morgon, igen.. Har lyckats skramla ihop 3500 spänn skattefritt denna vecka i alla fall, vilket känns otroligt bra för mig som nu har 0 kr på mitt konto. Synd bara att jag måste vänta 26 dagar på att få in dem på mitt konto!

Idag när övriga familjen vaknade så upptäckte mamma att vår grind till tomten stod vidöppen, något som den aldrig gör. Eftersom vi har hund så är den alltid stängd, så därför måste någon ha öppnat den - och inte är det nån av oss. Jag tänkte att det kanske var tant Högberg som vart i farten igen, men hon är numera inlåst på hem. Mamma tror att det kan vara några inbrottstjuvar som gått in på tomten och spanat i fönsterna, något som inte är helt osannolikt då flera av våra grannar haft inbrott under de två senaste åren. Vår granne mitt emot oss hade haft inbrott en natt när alla sov. Tjuvarna hade klättrat in genom ett halvöppet fönster i fotänden av där deras dotter låg och sov, och tagit smycken, plånböcker och bilnyckeln och sedan stuckit med deras 500 tusenkronors bil. Jag har ingen aning om hur jag skulle reagera om jag vaknade av att en svartklädd inbrottstjuv stod i mitt rum mitt i natten.

Pappa har för övrigt köpt en ny motorcykel, något som jag blev förvånad över då vi sålde våra två hojar för att lägga ner det intresset. Så nu när han har en ny saknar jag min gamla hoj och funderar på om man kanske ska köpa en själv till nästa sommar. Men först ska jag ta mitt jäkla bilkörkort! Är så himla lat, har klarat teorin och halkkörningen, så har bara själva uppkörningen kvar. Men jag orkar inte ta tag i den bara!

Sitter och googlar lite på mopsar. Gud vad jag vill ha en! Så fort jag flyttar och fått lite rutin på mitt liv så ska jag införskaffa mig en sån liten kompis.


Nej nu ska jag ta tag i min enorma klädhög som legat och växt på min soffa i tre veckor!

  

Vad Kostar En Kram?

Ligger i sängen med datorn i knät och äter grekisk sallad. Har vart en riktigt slitig dag på jobbet, då det var biopremiär av filmen simpsons på biografen brevid, så var enda människa ville självklart ha taco. Stängde tillsammans med Mesam igen. Han är så jäkla tråkig! Har knappt sagt ett ord till varandra idag, och när jag väl säger något som förstår han inte vad jag säger, eftersom han är från afganistan. Därför får jag prata med alla kunder, och när han gör fel så får jag ta skiten där jag står i kassan. Men trots att det är slitigt att jobba en 11 timmars dag så får man träffa en massa roliga, och konstiga människor som kommer in och äter. Idag var det en ca 30 årig ung man som flirtade lite med mig, så jag flirta lite tillbaks och var överdrivet trevlig. "Hur mycket kostar en kram" frågade han när han gjort sin beställning, "Det är gratis" svara jag varpå han sträckte sig över disken med öppna armar och kramade mig. "Nu har du gjort min dag!" sa han, log, och gick och satte sig. Mesam tittade konstigt på mig, men sa ingenting - som vanligt.

Maria åkte till Halmstad idag med Linda och Julia. Ville också följa med, men fick inte plats i huset. Så jag och Maria har bokat in Göteborg nu i slutet på Augusti för en liten weekend med fest, för att sedan ta tåget hem igen. Fram tills dess ska jag jobba så mycket jag kan. Har redan tjänat in 2500 kr på denna vecka. Och slipper skatta för den delen också!

Nu blir det sex and the city boxen och sen läggdags. 11 timmars jobb till i morgon.  

Imse Vimse Monster

image89

Kom hem från jobbet idag och möttes av en 30 grader hetta - inne i vårt hus! Värmepannan hade tydligen fått fnatt, och värmt upp huset så pass att det kändes som man var utomlands. Därför fick vi öppna alla dörrar och fönster i hela huset och vädra. När jag sedan kommer upp till mitt rum och ska stänga mitt fönster tittar jag försiktigt först att det inte är någon liten spindel som satt sig på glaset, som de brukar göra. Behöver jag nämna att jag hatar spindlar? Hur små de än må vara. Men det odjuret som mötte mig var inte en liten en, utan en monsterspindel som hade tagit sig in i mitt rum och satt och lura på fönsterlisten. Bara kroppen var stor som en enkrona, och benen var tjocka och decimeterlånga. Ungefär som en harkrank, en sån där äcklig sak med vingar - skillnaden var bara att denna liknade mer spindlarna man kan se på skansen akvariumet.  

Stel av skräck backade jag bakåt och höll ögonen fastklistrade på spindelhelvetet så jag inte skulle tappa bort den, ( för värre än en spindel i sitt rum är en spindel man tappat bort i sitt rum). Samtidigt ropade jag på pappa med "kom hit fort som fan och hjälp mig innan jag blir uppäten" - rösten, och pappa förstod direkt vad det handlade om och kom uppsläpandes med en flugsmällare i handen medan jag låste in mig på toaletten.

Riktigt pappamod kallar jag det! Jag måste hitta en man som inte är rädd för att döda, och då syftat jag först och främst på äckliga ovälkomna husdjur, för jag tänker aldrig gå nära de små krypen!  

Spindeln än död nu i alla fall, och jag sitter och spanar i mitt rum efter misstänkta svarta föremål som kan tänka sig krypa på väggen. Jag längtar till vintern då alla kryp dör, eller går i ide eller vad de nu gör. Försvinner gör de i alla fall och stör inte mig.


Taco Flirt

Har haft min livs längsta dag idag känns det som. Kom till jobbet vid 11, trött efter en natt med allt för lite sömn. Flöt på hyfsat tills Maria gick vid fyra och Mesam ersatte henne. Han och jag har sagt några enstaka ord till varandra på sex timmar av eftermiddagen och kvällen. Ingen pratglad kille direkt. Därför börja jag istället prata med kunderna i brist på roligare sällskap. Kom in en jätte charmig kille i slutet av dagen som jag försiktigt stötte lite på. Vi flirtade lite när jag tog hans beställning, men blev inte mycket mer än så. Tror han tyckte att jag kanske var lite för ung för honom. Sen är man inte särskilt het i sina fula arbetskläder och köttlukt efter en 11 timmars lång arbetsdag. Hoppas på att han kommer tillbaka. Måste sova nu, har en lika lång dag framför mig i morgon också. Åh, har så ont i kroppen... 

It Hurts

Ska precis klä på mig och åka till jobbet snart. Har så fruktansvärt ont i huvudet och har inte fått så mycke sömn inatt. Har legat och drömt mardrömmar och vridit mig fram och tillbaka i sängen tills jag väckt mig själv av att jag skrikigt. Och jag vet precis varför jag mår så här. 

Slutar 22.00 ikväll. Det här kommer bli en lång dag...  

Charlotte Malin Maria

image86

Bjuder på denna hemska bild från vår utekväll i fredags. Vi ser ju lagom roade ut.

Bad Luck

Nico är äntligen hemma i storstan igen, men han ska jobba hela veckan som kommer så hinner inte ses förän nästa. Kan inte klandra honom, har själv så ont om pengar just nu att jag spärrat de få tillgångar jag har kvar - för mig själv. Därför kan jag inte längre dra mitt kort, utan måste via internet flytta över pengarna till mitt konto, och på så sätt inte kunna dra det där förbaskade visa kortet jämt när jag är ute. Min plan är att jobba som ett as denna månad, och början på nästa, för att kunna ha råd att betala mina telefonräkningar, ge tillbaks 8000 kr till syrran, och kunna köpa mig lite nya skor.

Börjar få mitt studiebidrag på 2300 kr i september, som oavkortat ska gå till min nya skola varje månad. Tänk hur många par skor man kan köpa för de pengarna? Blir till att jobba extra hela hösten och våren, varvat med mitt pluggande, om jag ska ha råd att få tillbaks mitt föredetta slösaktiga liv. Då kunde man med gott samvete köpa vad man ville, för man visste att nya pengar skulle rulla in på kontot nästa månad.

Så trots en jävla skit dag idag på jobbet - där jag fick stressa hela dagen, jobba övertid och när man äntligen slutade kom ut i spöregn på söder, så kommer det vara värt det i slutändan.

Workday

Hemma igen, efter en halv dags arbete. Jag känner verkligen i kroppen hur länge sen det var jag jobbade, för är helt slut. Kan också bero på att jag festat onsdag, fredag och lördag? Jag och Maria hade riktigt kul i alla fall. Stod och pratade skit om gamla jobbarkompisar vi haft förr. Riktiga puckon som blivit anställda, och slutat lika fort som de börjat. Orkar inte nämna alla, men måste berätta om den roligaste tjejen som vi jobbat med.

Hon börjar, och som ny brukar man bekanta sig lite smått med sina nya arbetskamrater och lära känna dem innan man kläcker ur sig dem saker som hon gjorde.

Mytoman historia 1
Tjejen jobbar med Fanny (en nära föredetta jobbarkompis till mig) för första gången. De hälsar som vanligt på varandra och småpratar lite allmänt under dagen. Helt plötsligt säger tjejen "Jag har gjort en abort" till Fanny, var på hon inte har en aning om vad hon ska svara. "Jaha, oj" och sen jobbar de vidare som vanligt.

Mytoman historia 2
Tjejen jobbar med Fanny igen någon dag senare då hon säger lite försiktigt "Förlåt om jag är lite borta idag.. Men du vet, jag har lite ont". "Ont?" frågar Fanny. "Ja.. Du vet.. Där bak..". Hon berättar då att hennes pojkvän så gärna ville ha analsex med henne, men att hon själv inte riktigt ville det. Så därför hade han, efter att de hade vart ute och festat och hon deckat hemma sen, haft analsex med henne när hon låg och sov. "Tycker du det är våldtäkt..?" frågar hon Fanny. "Klart som fan det är de!" svarar Fanny. "Hm..Okej".

Mytoman historia 3
En dag när jag jobbar med henne säger hon att hon har fått ett annat jobberbjudande på en restaurang där hon skulle tjäna ca 1000 kr i dricks varje kväll. "Tycker du att jag ska ta det..?" frågar hon mig. Vill hon skryta för mig eller vad är grejen, tänker jag. Hon tog aldrig jobbet.

Mytoman historia 4
"Jag ska vara med i en film!" säger hon en dag. "Jaha vad roligt!" svarar jag och frågar lite vad det är för film. Hon förklarar att det är en rymdfilm, men att det har blivit problem med kläderna som skulle sys till filmen. För tydligen var dem för stora för henne nu eftersom måtten togs när hon var gravid (abort x2) och att de nu måste sys om så de blir mindre och passar henne. Senare fick jag höra av Fanny att hon hade berättat samma sak till henne, men att det då var en fantasy film, med helt annan handling, som hon skulle medverka i.

Mytoman historia 5
Fanny berätta att hon hade suttit och ätit med henne på sin rast då hon sa det som verkligen tog priset av alla hennes historier. "Jag kommer bli blind!" kläcker hon ur sig, och Fanny säger "Va? Men gud vad hemskt!". "Ja.. Jag har minus 1,25 dålig syn nu på ögonen och vid 0 blir man blind". Vilket pucko! Jag har synfel själv, och det roliga är att Fanny också har det, och hade glasögon på sig då hon sa det till henne. Och vid 0, har man perfekt syn. Man går minus och plus beroende på vad man har för synfel. Så den där tjejen måste antagligen varit jävligt dum, eller så var hon, som vi alla säger om henne - Mytoman! 

-

Var ute igår och dansade med Maria, Acke och Magnus i gamla stan. Och idag vaknade jag med halsont och känner mig febrig i kroppen. Trots det ska jag snart åka in till medis och jobba med Maria. Vi kommer stå där som två grönsaker, den ena sjuk, och den andra bakis som ett as.

"Flyg Med Mig! Ta Min Hand!"


image85


Jag och Charlotte var på Café Opera igår, vilket visade sig vara roligare än vad jag hade förväntat mig av kvällen, trots otroligt många drägg som vi träffade - så som de två sliskiga killarna som börja prata med oss i samma stund som vi kom, och bara babblade på om sina jobb och sina föredetta flickvänner. Eller de två fransmännen som bokstavligt talat spottade oss i ansiktet när de pratade, och vad jag trodde, var en rätt trevlig kille vars vänner senare tog sig friheten att ta mig på rumpan när jag gick förbi.

Efter att ha dansat non stop i ca en timme, gick vi ut och tog luft och kände då hur förbannat ont i fötterna vi hade. Inte undra på, av att döma av våra höga klackar. Så vi satte oss och vilade fötterna, och tre olika killar kom fram och alla frågade varför vi såg ut att ha så tråkigt. Killar fattar inte det där med att vi tjejer faktiskt får ont i fötterna av våra fina skor. Vi njuter inte precis av att gå runt en hel kväll i tio cm höga skor, på tå. 

Vid tvåtiden stapplade vi iväg till McDonalds och åt där vi träffade ännu ett par irriterande killar. (Det är ju fullt av dem!) Efter att ha tagit taxi till odenplan och där ifrån tagit bussen hem gick vi och la oss, och det kändes som våra fötter skulle ramla av när vi äntligen fick ta av oss skorna.

En rolig sak hände inatt då Charlotte och jag somnat i min säng. Plötsligt vaknar Charlotte av att jag säger "Flyg med mig! Ta min hand och flyg med mig!" samtidigt som jag simmade med armarna. Charlotte måste trott att jag var störd. Tidigare under kvällen hade vi pratat om att vi båda drömmer ibland att vi kan flyga, så det kan ha något med det att göra?

Saldo -8230 kr


image84


Mitt saldo på kontot är 183 kr. 183 kr som jag ska klara mig på tills jag får pengar först i slutet på augusti. Riktigt surt. Men så hittade jag de här underbara skorna i en beställningskatalog, och jag visste direkt, nu är det kört! Så nu har jag beställt dem, och jag kan hämta ut dem om 7-10 dagar. Kärleken för skor går inte att köpa för pengar.

Herregud, jag är körd.

Jag Älskar Dig Ditt Helvete

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Good Girls Gone Bad

He's home again.

Away From The Sun

image81


Äntligen känner man faktiskt av att det är sommar, något som man allt mer sällan får uppleva i vårt annars så kalla och regniga land. Det var otroligt varm idag och var enda människa var ute och solade och badade - och vad gjorde jag? Jo jag sov bort hela dagen och vaknade lagom till middagen. Nu ska det bli ändring på mina sovrutiner när mamma äntligen är hemma igen och ska hjälpa mig att släpa mig upp på "mornarna".


image82

This Is Why I Just Love

image80

Söder vs Stureplan (B-plan Tegel)

Som många kanske redan vet är jag inte så jätteförtjust i stureplan när det gäller att gå ut och festa, utan drar mig då hellre mot söder av stan. Men av någon anledning lyckas man alltid hamna på stureplan i alla fall? Kanske för att det är lättare att komma in där, då enbart gästlistor, status och kontakter räknas. Så har man skrivit upp dig på ett ställe, kommer tidigt, och fastän man bara är 19, så kommer man 9 av 10 gånger in på ett, i alla fall 20 års ställe. Söder är dock lite svårare. Dels för att de flesta ställerna där, av min erfarenhet har högre åldersgränser, och att de håller rätt hårt på åldern vid dörren, och kan därför inte slippa förbi för att man ser ut på ett visst sätt, eller har de rätta kontakterna.

Igår träffades i alla fall jag Charlotte och Elin hemma hos mig för att äta Cannelloni och dricka lite vin. Tyckte det var jättemysigt, trots att jag är den enda av oss tre som gillar rödvin, efter många vinkvällar med Nico. Hur som helst, så drog vi oss in senare till medborgarplatsen och krogen Snaps för att sitta på uteserveringen i kvällssolen. Saken var bara att det spöregnade när vi kom fram och blev stoppade direkt i dörren av en vakt som bad om våra legitimationer. Nu är det kört tänkte jag eftersom jag vet att det är 23 års gräns där. Men av någon anledning kom vi in i alla fall, antagligen pga det dåliga vädret, och att det på så sätt är mindre gäster på stället. Men vi gick lika snabbt som vi kom, eftersom Charlotte och Elin inte tyckte det var nå vidare kul med ett ställe med lite högre ålder på människorna. I don't blame them, but I like men more than boys. (Observera ironin tjejer. Elin jag är ingen bitterfitta.)

Hur som helst. När man går ut så blir man ofta oense om vart man ska gå någonstans. Elin föreslog tegelbruket här i Täby, något som jag vägrade, och tror inte jag behöver förklara varför. Så efter mycket om och men så hamnade vi på stureplan ändå, på friday's. Vi kom in smärtfritt, och jag undrar fortfarande om vi hade ren tur eller om jag bara fått för mig att vissa ställen har högre åldersgräns än vad de egentligen har. Vi beställe in våra favoritdrinkar såklart, strawberry daiquiri, och satt sen mest och var oense igen om vart vi skulle gå någonstans, så vi åkte hem.

Rätt skön kväll ändå tycker jag eftersom mina och Carlottes fötter värkte som om vi hade sprungit flera mil i våra högklackade skor, och dels för att jag är luspank. Så jag och Charlotte åkte hem till mig igen, åt brownies och tittade på vänner tills vi somnade i mina föräldrars hästensängar.
Snorkakor Och Brownies


En uppnosig Chicco idag


Har storbakat nyss med Elin i brist på annat att göra en fredagskväll. Var tänk från början att vi bara skulle baka några brownies, men väl igång blev det även muffins i olika smaker och kärleksmums. Blev färdiga för drygt en timme sen, och orkade knappt klämma i oss en hel brownie då, utan satte oss och kollade på vänner och var helt slut efter allt bakande. Detta blev resultatet:

   


Så om ni har vägarna förbi här någon dag och är sugen på lite fika, så har ni kommit rätt!

Homeparty

Som sagt, föräldrarna är bortresta, så då passar självklart lillasyrran på att ha fest här hemma för alla sina kompisar. Äntligen har dem stängt av musiken i alla fall, men det luktar cigarettrök ända upp till mitt rum, och folk springer ut och in från toaletten här på övervåningen utanför mitt rum hela tiden och smäller i dörrarna. Tur att jag är pigg och inte kan sova, för annars hade jag blivit tokig. Det är ändå lite kul att se andra som är fulla och hur dem beter sig. Har undrat många gånger själv hur man uppfattas av en nykter person när man är riktigt rund om fötterna en lördagskväll. Hoppas inte allt för odräglig. Det är ändå lustigt när man är sådär plakat hur man har dialogerna i huvudet om vad och hur man ska formulera sig när man ska säga något, men när man öppnar munnen så kommer det bara ut en massa sluddrande och man envisas med "nej jag är inte full!". 

Nu kommer det en till berusad kille som ska gå på toa. Hoppas dem städar upp efter sig och kan hålla sig innanför ringen! 

Work Hard People!

Det är sol ute och jag är jättetrött. Hade velat gått ut och hittat på något idag, men har legat på soffan i mjukiskläder hela dagen och sovit från och till. Nu ska lillasyrran ha tio kompisar här, och jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Tänkte kanske se filmen hostel 2 men får se om jag hinner det innan jag somnar igen. Vet inte riktigt vad det är med mig. Visserligen har jag försökt vända tillbaks dygnet så gott det går, och jag har inte direkt några regelbundna mattider, och äter därför sällan, men det känns som om jag har vart ute och supit hela natten, och är så fruktansvärt seg som man kan bli av en rejäl baksmälla. Maria ringde i alla fall idag och undrade om jag kunde hoppa in hela vecka 30 och jobba med henne. Tackade ja, dels för att jag är så jäkla fattig just nu, och dels för att det är så himla kul att jobba med Maria!

Igår kväll var jag förbi en sväng på Café Opera med Carro och Katja för att få våra gratis goodiebags innehållande smink och hudprodukter från märket clinique. Lyssnade på den amerikanska kändis-livscoachen Tim Storey som var där och uppträdde med visdomsorden att man måste jobba hårt för att komma dit man vill. Really? "So you all repeat after me. Work hard. Work hard. Work hard!" och alla på hela Café Opera stod där och upprepade allt han sa. Vilken partyhöjare! Fick i alla fall en skymt av Carola som var där, och några b-kändisar som alltid tycks dra sig till gratistillställningar, precis som alla småtjejer som också var där. Jag Carro och Katja tröttnade tillslut och gick till Friday's och delade några förrätter och drog oss sedan hem.

Och Carro flyttar till LA med Katja om 4 veckor. Fan vad jag kommer sakna henne! Men jag kommer troligtvis åka dit i vår i två veckor och skriva ett reportage om Los Angeles när vi ska ut på reportageresa i skolan jag ska börja i. Ser fram emot att se allt som Carro pratat om när hon bodde där i julas.

Nej om man kanske skulle ta och städa? Eller kanske sova lite..?

En Tant Fastna I Häcken!

Börjar med gårdagen. Var hemma hos Jonathan i skarpäng med lite kompisar från gamla skolan och åt middag. Tyvärr smakade maten skit - nudelwook, som låg som överkokta maskar med några fula grönsaker på tallriken. Men kvällen var ändå trevlig! Satt ute och pratade skit och blev myggbitna. Cyklade (hör och häpna! jag som aldrig cyklar) hem vid halv elva för att gå ut och gå kvällspromenad med Chicco. Som vanligt kunde jag inte somna sen, utan låg vaken och kollade på filmen a walk to remember som jag tyckte var en jättefin film med sångerskan Mandy Moore och snyggingen Shane West i huvudrollerna.

När jag äntligen hade somnat vid femtiden på morgonen så hörde jag plötsligt dunsande ljud från nedervåningen och tycktes höra röster på avstånd. Yrvaken satte jag mig upp och kopplade ljudet till att det faktiskt var någon som stod och bankade på vår altandörr. Eftersom jag inte visste hur mycket klockan var trodde jag först att lillasyrran vart ute med Chicco och glömt nycklarna hemma. Men när jag kom nerspringades i mina sexiga sidenkalsonger och en spygul t-shirt så ser jag att det står en man och bankar på vår glasdörr. På en sekund hinner jag få panik och tänka att nu jävlar är det någon inbrottstjuv som står där och vill bryta sig in i huset. Och eftersom mina föräldar är bortresta så hann tanken att dem skulle bryta sig in och döda mig slå mig också. När jag springer fram till dörren ser jag till både min rädsla och förvåning att det är en polisman som står utanför. Poliser bådar sällan gott, i alla fall inte när klockan är halv sex på morgonen som den faktiskt var, och de står och bankar på ens altandörr. Av någon anledning trodde jag att han kommit för att gripa mig, så pass yrvaken som jag var spelades ett senario om att de trott att jag gjort något väldigt kriminellt och hemskt och tänkte ta mig till häktet, upp framför mina ögon.

När jag öppnade dörren så kliver polismannen in i vardagsrummet och säger ursäktande att det inte är meningen att de ska komma och störa så här tidigt på morgonen, och jag ser då i samma stund att fyra andra poliser står ute i vår trädgård runt någon som sitter på en av våra utemöbler. Så här lät ungefär konversationen:

Jag: Men gud vad du skräms! Vad är det som har hänt!?
Polisen: Det är så att er granne två hus i från ert har hittats i er trädgård.
Jag: Vadå, menar du Högberg?
Polisen: Ja.
Jag: Men vad gör hon i vår trädgård?
Polisen: Hon försvann tidigare i natt så hennes man kontaktade då polisen som "saknad person", och vi hittade henne nu i er häck på tomten.
Jag: Va? Eh, jaha?
Polisen: Har du en stolsdyna?
Jag: Va, jo, nånstans här... Vänta lite.
Polisen: Ja hon hade fastnat i ert staket och suttit fast där i flera timmar så hon är rätt frusen, så tänkte bara lägga nåt varmt som hon kan sitta på.


Det som hade hänt var alltså att den senila tanten högberg hade rymt från där hon bor, två hus i från vårt, och klättrat igenom alla häckarna som är mellan husen i vår länga. Dessvärre kom hon inte längre än halvvägs genom vår häck eftersom vi har dubbla hönsnät som ramar in vår trädgård för att inte vår hund ska smita ut då vi släpper ut honom på tomten. Så i det nätet hade hon alltså fastnat nångång i natt och suttit fast där tills polisen hittat henne och klippt låss henne. Senare kom ambulansen och hämtade henne med bår och förde henne till sjukhuset, och poliserna sa tack och hej, och försvann lika snabbt som de hade dykt upp.

Herregud säger jag bara.. Vad har vi för grannar egentligen? Tant högberg har visat tecken förut på att allt inte står rätt till där uppe. Men det kanske inte är så konstigt, kvinnan är väl närmare nittio år. Hon har dykt upp förut och frågat exempelvis efter mina morföräldrar som bott i vårt hus innan vi flyttade hit. Och vi har då förklarat att "nej men dem lever inte längre" varpå hon svarat "jaha" som om det vore en nyhet och gått där ifrån. Eller när hon kom med en hink i handen och plingade på hos oss och frågade om hon kunde få låna lite toalettvatten av oss.

Men en tant i häcken tar priset! Jag hoppas de håller dörrarna låsta i det huset i fortsättningen, för det var inte roligt att bli väckt av att en polisman skrämmer livet ur en.


image67

Nattuggla

Har vänt totalt på dygnet.. Klockan är halv 6, och jag är inte det minsta trött. Har precis sett två avsnitt av one tree hill. Som alltid när man följer en serie vill man bara se mer och mer, men måste försöka sova nu. Var uppe och åt frukost med mamma och pappa för en timme sen. Dem är påväg till arlanda nu för att åka till grekland. Vill också dit..

Nej, ska ut och gå promenad med Chicco om fyra timmar så måste få lite sömn nu. Godnatt.

Read Me

Skulle vara kul att veta vilka som läser min blogg då jag ändå har några läsare dagligen. Skriv en kommentar så jag vet vilka som gillar att läsa det jag skriver!

Rod Stewart

Nico ringde mig idag. "Du kommer inte tro mig!" sa han. "Gissa vad för biljetter jag sitter med i min hand?" "ROD STEWART"!? sa båda på en och samma gång. Yes, och han vill bjuda mig. Vi som alltid lyssnar på honom när vi har våra vinkvällar. Gissa om jag blev glad? Problemet är bara att Nico är nere i skåne och jobbar och har planerat att komma hem den 22a, och konserten är den 20e. Så har vi otur kanske inte han kan komma upp till sthlm två dagar tidigare än planerat. Men jag håller tummarna!

Tänk att sitta där på stadion på de bästa platserna och sjunga med i älskade stewarts låttexter tillsammans med alla gubbar och kärringar. Jag längtar!


Drunk Or Drunk?

Har suttit och druckit vin med släkten hela kvällen och det börjar kännas av. Skrämmande nog tycker jag om känslan att vara sådär lagom berusad då alla problem inte längre känns så jobbiga som dem i nykter tillstånd faktiskt kan vara.

I skolan jag börjar i höst får man inte ens nämna ordet alkohol, eller full, packad och dyligt. Varför? Jo, min folkhögskola står för "anti droger och alkohol" dvs missbruk i alla dess former. Så pratar man om hur hårt man festat i helgen så åker man ut. Bra? Ja. Överdrivet? Oh ja.

Jag förstår konceptet, men hur ska jag kunna hålla munnen stängd när det kommer till i alla fall ämnet alkohol?

I Love Shoes!

Har blivit sjuk, precis som jag förutspådde. När jag blir sjuk så sätter det sig alltid i halsen, så går runt och knaprar jättestarka halstabletter stup i kvarten. Men det hindrar mig inte från att ta en shoppingtur!

Pappa fyller år idag, så blev väckt halv nio för att gratta honom på sängen, men somnade sedan om tills klockan blev tre. Typiskt mig att sova bort halva dagen. Gick i alla fall och åt på restaurang madonna och åkte sedan till centrum med lillasyster för att ordna några saker vilket slutade med att jag kom hem med:

2 st tröjor
1 smycketräd
nytt mobilabonnemang
200 kr fattigare efter att ha hämtat ut min fotlänk som vart på lagning
ett nytt halsband

Har trehundra kronor kvar nu på kontot som jag ska försöka klara mig på. Blir till att ta tag i jobbet!Tyckte halsbandet var supersött då jag är tokig i skor (av att döma om man öppnar min garderob), och smycketrädet kom till behövlig användning då jag har för mycket smycken som bara ligger och dammar.

Pictures

Här finns alla smaskiga foton från resorna jag gjort denna sommar, och lite annat smått och gott!


[ Nåålla Outta ]

Gutekällaren säger jag bara. Visby och sköna gotlänningar. Fan va jag längtar tillbaks! Jag måste erkänna att det var rätt jobbigt att åka ner då jag hade sån magknip och var ledsen och trött över en natts skrikande med x som jag skrev om i mitt tidigare inlägg. Men så fort vi kom ner till visby kändes alla problem plötsligt avlägsna, och nu efter en veckas festande, solade, skrattade och alla jäkla cykelturer så känns allt mycket bättre. 

Planen för veckan är att försöka jobba, om Fanny kan svara på mitt meddelande någon gång? På onsdag hoppas jag på att träffa Nico eftersom vi inte setts på ett tag då jag vart borta så mycket. I  m i s s  h i m. Sen blir det förhoppningsvis utgång till helgen. Känner mig smått stressad för att sommaren snart är slut. Måste hinna med allt som man vill göra - grilla, sola, festa och bara ta det lugnt. För sen väntar två år på högskolan, vilket jag tar med blandande känslor.

Fick ett sött sms från en något upprörd Elin som stack ner direkt till hultsfred, nej arvika..? Ah roskilde festivalen i Danmark direkt när vi kom hem från Gotland:

Det här är det värsta jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Det enda jag vill göra är att packa min väska och åka härifrån och aldrig någonsin åka på någon festival igen. Det spöregnar ute, allt i väskorna är dyblött, våra grannar är norrmän som är dumma i huvudet och sprayar på vårat tält. Jag och Evi är rädda att dom ska trasha det inatt.. Jag funderar starkt på att lämna tältet, madrassen.. Ja allt tungt och boka om biljetten hem. Just det! Nämde jag att jag inte heller har någon sovsäck eftersom att norrmännen snodde den? Jag hatar danmark och ska aldrig åka på festival igen.

Därför (!) åker jag inte på festivaler, hur kul det än må vara att simma i lera, inte duscha på en vecka och bli rånad av fulla norrmän! But hey, that's me!