What Goes Around Comes Around

Att jobba som parkeringsvakt idag gör jag nog helst aldrig om igen. Mycket berodde nog på värmen, och de oturligt nog svarta tröjorna vi var tvugna att bära. Men stressad som en kossa påväg mot grönbete kände jag mig då det på fem minuter dök upp en jävla massa bilar från alla håll, och alla skulle givetvis felparkera. Så jag sprang runt där utanför fryshuset, helt genomsvettig och högg tag i bilister och försökte snällt förklara att de var tvugna att flytta på sina bilar. Droppen kom när tre, förlåt, riktiga blattar, rullade upp sin snyggt polerade bil på trottoarkanten och totalignorerade att jag bad dem flytta bilen. Som straff fick de därför en snygg liten brännskada på lacken av Niklas cigarett, och efter några samtal också en böteslapp. De var inte särskilt glada när de kom och hämta sin bil efter en timme. Men då stod jag gömd bakom hörnet och fnissade.

Bilder På Lägenheten!

Jag är så glad! Nio stycken nycklar har jag fått idag till min lägenhet, och jag har inte riktigt fattat än vad alla går till, men det visar väl sig med tiden. Jag blev även glatt överraskad av att min hyresvärd lämnat kvar lite smått och gott till mig som jag får behålla eller slänga - tavlor, massa bra böcker, städkit, sällskapsspel, micro, en grill, lite porslin och en skumpa som ska öppnas på söndag när resten av alla mina saker flyttar in! Här följer massa bilder för er som är nyfikna!Canon Eos 400D

image386image387

Nico testade sin nya kamera idag.
Stekare vs Paparazzi

Ny TV

Ingen platt-tv blev det, men en större än den jag har nu. Köpte Nicos gamla som han skulle sälja och som kommer stå jättebra i mitt vardagsrum. Jag har även fått hem min box med en massa kanaler från tele2. Pappa beställde utan att jag visste om det, och om jag hade fått välja hade det inte blivit tele2 eftersom jag har krig med dem just nu.

Men jag är ändå nöjd. Imorgon ska jag hoppa in och jobba som parkeringsvakt på fryshuset. Ni vet en sån som står med en ful gul väst och visa vart bilar får parkera och inte. Fryshusets elever tar studenten i morgon, och jag som behöver alla pengar jag kan få tackade givetsvis ja när Sagar frågade. Jag ska även provjobba på café cozy vid medborgarplatsen nästa vecka. Halkade inte på ett bananskal genom ett telefonsamtal då Sagars kompis syster letar efter någon som kan jobba extra. Pengar hej.

Idag har jag varit och gratiskäkat på en studentmottagning. Synd att studenten bara är en gång om året, annars hade jag gått runt och ätit på alla mottagningar. Nu börjar jag förstå varför alla som flyttat hemifrån i min klass alltid tar två saker av allt från matsalen i skolan. Två frukter, två tépåsar, matlådor. Jag har hittills samlat på mig tio stycken tépåsar själv. Ska börja samla stålull på jobbet också. Man vet ju aldrig när det kan komma till användning.

Woho!

Nu är det bestämt! På fredag klockan 19.00 får jag min nyckel till lägenheten!

I'm Moving Out


image385Min hyresvärd ringde nyss. Hennes sambos pappa hade fått problem med hjärtat och hamnat på sjukhus. Därför har lägenheten blivit försenad. Men i morgon blir det antagligen av, eller absolut senast fredag, som väntat. Hon ska ringa ikväll så ska vi bestämma när vi ska ses och lämna över nycklarna. 

Nu måste jag få i mig något att äta, ladda kameran och sedan bege mig till Josefins studentutsläpp.


Tanto

Nej gott folk, jag har inte flyttat än. Min hyresvärd har fortfarande inte hört av sig, och jag går varje dag och väntar spänt på att mobiltelefonen ska ringa. Senast fredag blir det i alla fall. Tre dagar kvar.

Så idag träffade jag Maria och drog till Tantolunden för lite sol och mys. Vi pratade om allt från bebisnoja, giftermål, hundar, inredning och könssjukdomar. Gud vad jag saknar tiden då man pratade Backstreet boys, barbiedockor och hemliga klubbar. Snabbt går det.

I morgon tar kusinen Josefin studenten från mitt gamla gymnasium. Så jag ska dit och hänga lite grejer runt halsen på henne och sen åka till mottagningen.

Tänkte passa på att rekommendera en biofilm som jag och Sagar såg igår. Utan spår heter den.


Mitt Liv Packas Ner I Kartonger

image382Skolavslutning, snaps fyra gånger och en jäkla massa flyttkartonger, det sammanfattar denna vecka rätt bra.

Min hyresvärd ringde mig för några dagar sedan och sa att jag förhoppningsvis får min lägenhet imorgon. Om allt går efter mina planer så har jag i alla fall fått den senast tisdag, då Sagar har lånat en liten lastbil som ska flytta alla mina saker. Så snart ligger mitt rum helt i kartonger. Det känns rätt sorligt att lämna huset jag bott i sen jag var fyra år gammal. Ännu sämre känns det att resten av familjen också ska flytta snart och att jag aldrig mer kommer att vistas här.

Men slutet är bara en ny början, som en tjej sa i ett tal på vår skolavslutning i fredags. Och jag ser verkligen fram emot att kunna fixa och dona och sköta ett eget hem, ha fester, nattliga gäster (ja jag syftar på dig Sagar) och ha vänner som sover över på min nya soffa. Elin kom hem snart! Du kommer få bo med mig i höst vare sig du vill eller inte. Och vi ska leva på vin och sallad, bara så du är förberedd.

Jag har börjat läsa Linda Skugges bok, Det här är inte en bok. Riktigt skum kvinna den där Skugge. Men som jag lovat mig själv - i sommar ska jag fan bli allmänbildad. Jag ska läsa allt bra som jag kommer över, och köpa boken vad varje svensk bör veta. Jag har ju tid i alla fall. Mitt sommarlov har precis börjat och sträcker sig fram till den 1 september. Så lite smartare hinner man väl bli på tre månader?

Leo

Under de senaste två dagarna har vi redovisat våra resereportage i skolan. Jag fick blandad kritik på min text och mina bilder, men i stort sett tyckte jag att det gick bra. Många verkade ha reagerat över Hollywoodlivet som jag skrivit om, eller "Hollyweed" som jag döpte mitt reportage till, och som också säger en del om vad det handlar om. Nu ska jag bearbeta det ytterligare, ta åt mig av den kritik jag fått och korta ner den för att sedan försöka sälja in det som frilansmaterial till en tidning. Håll tummarna för mig.

Ikväll har jag och Nico hängt. Vi hyrde filmen Leo regisserad av Josef Fares vilket visa sig vara en heludda film emot vad jag trodde att den skulle vara. Jag ska inte avsölja något, men slutscenen utspelar sig i en lägenhet i Grindtorp här i Täby, och slutade ruskigt dåligt. I övrigt var det en helt okej story, men ingenting jag skulle rekommendera att se.

Vi drack lite rosévin, åt mat från forna romano, salami, jordgubbar och ost- och kex. Mycket gott och trevligt var det. Det enda som fattades var min lägenhet att sitta i och en balkong att röka vattenpipa på.


          

Matbutik Någon?

Jag har varit och spionerat utanför min lägenhet idag. Bord och stolar står fortfarande kvar ute på den lilla balkongen, men för övrigt var det bäcksvart inomhus. Jag hoppas att dem har flyttat och att bara några saker är kvar, så dem ringer snart och meddelar att jag kan flytta in. Snart så. Jag räknar med nästa helg. Jag smög även runt på innegården som jag hittills inte noterat och såg till min glädje att den har en stor fin gräsmatta man kan sola på, grillplats, en hemlig hångelbänk gömd bland syrébuskar och en trampolin.

Innan dess hade jag och mamma varit i Arninge och inhandlat diverse köksutrusning. Stekpanna, kastruller, skärbräda, slevar, osthyven, knivar och durkslag. Jag är mycket nöjd med det jag hittills har samlat på mig inför flytten.

Klockan sju i morse vaknade jag, snustorr i munnen. Jag hatar det, vad alkohol gör med kroppen egentligen. Så vinglandes gick jag ner till köket och hällde i mig ett stort glas vatten för att sedan vingla upp igen och lägga mig i en kokhet säng bedvid en klibbig pojkvän.

Igår hamnade jag i Bagarmossen efter jobbet hemma hos Sagars vänner på deras inflyttningsfest. Helt oförberedd stod jag plötsligt mitt i vardagsrummet med en jordgubbsdrink i handen, pratandes med en trettioårig kvinna som arbetade med något som började på bio och slutade med kemist. När jag var inne på min fjärde drink och stod och diskuterade författare till böcker som jag själv inte läst eller vet något om så åkte jag och min någon mer berusade man hem.

Kvällen slutade med att Sagar låste in sig på toaletten och gav ifrån sig ett bekant hulkante läte medan jag däckade.


image375
"Ljuset var tänt, men det var ingen hemma"


Förresten. Är det någon här ute i bloggvärden som möjligtvis har någon insideinformation angående matbutikers intresse för att anställa ny personal? Eller vet något inom handelsbranchen som ger 100% O.B? Skriv en rad! Jag är desperat.

Tidning Ute Nu Av Reportagekursen

image371En vecka kvar och sen är första året på min utbildning slut och ett långt sommarlov väntar. Att gå på folkhögskola är verkligen lyx om man jämför med universitet. Vi är lediga röda dagar, har jul- och sommarlov och en jäkla massa studiedagar. Om jag älskar min utbildning? Oh yes.

Vi i klassen har i alla fall varit duktiga och redigerat ihop vår tredje tidning som innehåller texter och reportage om resor. Texter, foton och layout är gjort av oss alla, och slutresultatet blev oerhört lyckat. Vad tycks om framsidan?

Jag var layoutansvarig - mitt straff jag fick ta för att jag struntade i att gå till skolan i måndags då alla i klassen skulle välja vilket ansvarsområde de skulle ta hand om i vår redaktion. Personligen är mitt sinne för layout ruskigt dåligt, jag menar, se bara hur min blogg ser ut. Men det gick vägen ändå på något vis.


Bjuder på en rolig bild från när jag Emma och Marina satt i skolan till klockan 23.45 på kvällen och skrev färdigt våra resereportage innan deadline dagen efter. Vi var inte särskilt glada den dagen.

image373

Love

Fem hela månader har gått tillsammans med Sagar. Den här bilden är tagen den 14e december på julavslutningen i skolan, den kvällen då det hände grejer. Sagar i vitt ser visserligen lite småfjollig ut (förlåt älskling) och jag sitter i profil över Thomas hand i grått. Ni kan ju tänka er vad min pojkvän satt och kollade på den lunchen. Hihi.

image370

Mordbrand

Aftonbladet.se idag:

En villa på Gribbylundsvägen i Täby började på måndagen brinna kraftigt.

Strax efteråt greps en man misstänkt för grov mordbrand.
 

image369

När jag åkte till Sofie för att sitta barnvakt idag såg jag huset. Tänk att förlora sitt hem, med alla sina saker och minnen på några minuter. Det går inte att ersätta med pengar. Jag hoppas gärningsmannen får ett långt straff.

Busta Rhymes

image361
I gårkväll ja. Efter jobbet mötte jag upp Sagar på snaps där vi också hittade Thomas, en i Sagars klass. Tillsammans drack vi lite öl precis som resten av alla Stockholmsbor också gjorde. Efter att ha jobbat en hel dag då resten ligger ute i någon park under en strålande sol så var det skönt att få klunka lite öl.

Efter några telefonsamtal med Jonathan under kvällen åkte jag och mitt lilla sällskap till Hornstull för att möta upp lite gamla kompisar till mig. Tyvärr blev vi inte så långvariga tack vare en idiot till dörrvakt som vägrade släppa in snart trettioåriga Thomas för att han inte hade något leg med sig.

Så, vi drog till Berns. Snabbt och smidigt gled vi in utan att behöva betala 580 kr. Busta Rhymes spelade nämligen där igår. I början stod jag som ett frågetecken och försökte komma på vad för låtar de gjort. Efter femton minuter spelade dem
den här som jag älskar, och kom då på att jag faktiskt tycker dem är bra.

Vi hade en rolig och mysig kväll på Berns som slutade på mc'donalds och sedan hem till mig för att däcka. Idag har jag äntligen köpt soffa! Åkte till Skanstull och hämta den hos en kille som bodde på 6e våningen. Var rätt tungt att få ner den kan man lugnt säga.

Den är hur som helst jättefin, klarröd, med min älskade sittpuff med en utfällbar säng i. Redo att ta emot gäster! Det är helt sjukt att jag flyttar om mindre än en månad. Jag kanske sitter i mitt vardagsrum i min soffa redan om två veckor och skriver.

Jag har också fått en jätte praktiskt och snygg hylla av Nico idag som annars hade åkt i grovsoporna. Åkte och hämtade honom efter jobbet för att sedan åka till hans nu gamla lägenhet och hämta den. Jag tackar och bockar, den kommer sitta jättefint på min vägg i antingen hallen eller sovrummet!

   
   

Soffa

Nu ska jag åka och köpa soffa! Det blev den röda, som jag ville ha. Skriver mer ikväll och berättar om gårdagen..

Aftonbladet

Jag har verkligen vänt min dygnsrytm upp och ner denna vecka. Kan inte somna förens klockan tre på natten - tidigast, och vaknar heller inte innan klockan 15 på eftermiddagen. Måste skärpa mig!

Förövrigt så besökte jag och hälften av mina klasskamrater aftonbladet igår kväll för ett intressant studiebesök. Jag som varit där förut tyckte inte det var så spännande som jag hoppats på att besöket skulle bli. Vi pratade lite etik och moral i media, fick en rundvandring och pratade allmänt om yrket som journalist. När vi sedan fick frågan om hur många av oss som skulle kunna tänka sig att jobba på en kvällstidning, räckte ingen upp handen.

Ja, något har vår skola lärt oss små journaliststudenter i alla fall. Inga snasktidningen här inte. Blev glatt överraskad i morse av ett stort brev som låg på köksbordet och innehöll blanketter jag skulle fylla i om nästa läsår, samt ett gratulationsbrev som sa att jag blivit antagen till andra året.

Det Där Med Soffa Ja..

Mellan den 15-31 maj så flyttar jag, och jag har fortfarande inte bestämt mig om vilken soffa jag ska ha. Det första alternativet är att ta föräldrarnas gröna tvåsitssoffa från Mio. Helt gratis. Men, den mörkgröna färgen är inte speciellt fin till min nya röda fodvägg som finns i vardagsrummet.

image358

Det här är mitt andra alternativ. Soffa + soffbord från Mio, 1500:- från blocket..


image359..eller en röd tresitssoffa med pall som matchar min fondvägg för 4200:-. Och det bästa av allt är att i pallen så kan man fälla ut en säng. Yes, magic! Det betyder att jag kan ha två stycken som sover över hos mig. En på soffan, en i "pallsängen" och ja, en i min säng, om Sagar tillåter!

Jag har verkligen jättesvårt att bestämma mig. Jag skulle vilja ha den röda. Men 4200 kr? För de pengarna kan jag köpa fem stycken startkit till köket på IKEA. Dessutom har jag eventuellt en telefonräkning att betala på 6000 jävla kronor om felanmälan från Tele2 inte går igenom. Precis det man vill ha när man dessutom har en dyr första hyra att betala in denna månad.


Somebody?

Det är underbart väder ute! Passade på att gå ut på promenad med Chicco för att få njuta lite av solen som jag missat då jag sov till klockan tre idag. Jag känner så starkt just nu att få sätta mig i kvällssolen med en kompis och ta ett glas vin, röka lite vattenpipa och bara snacka skit. Men ingen av mina vänner svarar när jag ringer. Typiskt. Någon som har lust?Hollywood Pictures

Jag vet att jag varit jättedålig på att uppdatera bloggen under min resa och när jag kommit hem. Jag har helt enkelt inte orkat! Men nu tänkte jag sätta i gång och skriva igen.

För er som jag lovat bilder finns de nu uppe på facebook. För er som inte har, kolla dessa länkar:
http://www.facebook.com/album.php?aid=111230&l=14c8c&id=759035087
http://www.facebook.com/album.php?aid=111232&l=858ad&id=759035087

Jag har som sagt haft det jättebra. Orkar inte skriva allt som har hänt utan ni får fråga istället.
Min söta pojkvän fyllde 27 igår så vi var hemma hos hans vänner och firade lite. Här får ni en bild på honom tillsammans med en av presenterna han fick av mig, ett hjärta med massa små bilder på oss i.