Fika

image115image116

Jag och Fanny på söder

My New Friends

Kom precis hem från skolan och är dödstrött. Har vart en lång, men väldigt givande och rolig dag. Så här andra dagen känner man sig lite mer säker i klassen, och har pratat med de flesta. Jag är inte längre yngst, utan det finns en till 88a i klassen, vilket känns rätt bra. Jag och 39 åringen parades ihop under fotolektionen idag, och jag trodde om jag ska vara ärlig att det skulle bli svårt att jobba tillsammans, i och med åldersskillnaden, men det gick jättebra. Vi hann prata en hel del, om saker som låg lite mer på "min nivå", och hon var väldigt gullig och trevlig.

Vi satte också igång med textkursen där vi diskuterade några reportage och hade en allmän genomgång av vad som väntar oss den här terminen vad gäller skrivuppgifterna. Det verkade ändå lite svårt, men jag ser samtidigt ifram emot det då tanken med utbildningen är att lära sig och utvecklas inom att skriva.

Annars så fikade vi mest. Det är det enda vi gör känns det som. Vi har det till och med uppskrivet på schemat. "Kaffe". Då samlas alla i matsalen för en stor förmiddagsfika-buffé med massa olika frallor, pålägg och drycker. Vi fikar totalt tre gånger om dagen plus lunchen. Men så betalar vi ju också 350 kr i veckan för att äta där, så då gäller det att utnyttja det! Kommer att gå upp tio kilo minst när jag slutat det här året.

Åkte hem tillsammans med Annika och 88an, som pendlar från norrtälje, vilket är en jäkla bra bit! Kom till mörby centrum och träffade min kusin Patrik så fick skjuts hem av honom.

Nu är jag jättehungrig, tror vanan med att fika redan har satt sig, så måste äta nåt var tredje timme. Ska ner och titta i kylskåpet vad som finns, sen blir det till att sova senast klockan 21, om jag ska orka morgondagen!

Min Första Dag

Första skoldagen idag, och jag var rätt nervös när jag steg av bussen i morse vid tollare. Jag gick ner till skolan och satte mig i en soffa utanför matsalen där vi skulle samlas. En stund senare strömmade det in människor, förstaårselever, andraårselever, alla tycktes känna varandra och det gjorde mig ännu mer nervös. Efter att ha fikat i matsalen med alla så gick vi upp med vår handledare i klassrummet, först då såg man vad det var för människor man skulle gå med. Jag kunde konstatera att jag var yngst av alla. Mina två lärare jag ska ha i foto och text verkade jättebra. Vi gjorde inte så mycket under dagen mer än att bekanta oss med varandra, lärde oss namnen och fick en rundvandring på skolan samt genomgång av kurserna som väntar oss under året.

På lunchen fick vi en bättre chans att lära känna varandra. Jag hamnade vid ett bord tillsammans med en 39 årig tvåbarnsmamma och en 33 årig kvinna. Kände mig något liten i jämförelse med dem. För övrigt såg alla helt normala ut. Inte som jag hade förväntat mig med en massa skumma typer som man måste stå ut med i två år. Vi är 18 st i klassen, var av två är killar. Alla bor utspitt över stockholm, och de som kommer från andra delar av sverige bor på skolan.

En tjej som jag fäste mig lite vid hette Annika och kommer från åkersberga, som ligger nära Täby. Vi har därför samma reseväg till och från skolan vilket på nåt sätt känns lite betryggande då jag tror att man letar efter en gemenskap hos människor till en början.

Allt verkade i alla fall positivt under dagen. Bra klass, bra lärare, bra mat, bra ämnen. Dock börjar jag halv nio varje morgon utom måndag, vilket betyder att jag måste ta en buss som går klockan sju hemifrån mig. Hur sjutton ska jag klara att gå upp så tidigt? Bara nu är det 7 ½ timme tills jag ska gå upp. Blir till att sköta det här och börja gå och lägga sig tidigt.

Imorgon ska vi sätta igång med foto- och text kursen. Resten av veckan blir rätt lugn. Känns bra med en mjukstart efter en lång tids ledighet.

Rise And Shine?

Gick upp nyss för att komma i tid till skolan, som börjar klockan 10. Trodde jag skulle vakna tidigare än alarmet med ett sånt där pirr i magen, men vaknade istället med ett ryck av ett sms från Challe och kände panik över att jag trodde jag hade försovit mig. Det var inget pirr i magen alls, som vid alla andra skolstarter, jag bara förbannat trött. 

Är det så här det kommer att se ut för mig varje dag i två år?


Mot Söder

Kom precis ut ur duschen och sitter och droppar här framför datorn. Har drömt mardrömmar hela morgonen vilket gjort att jag har en jobbig känsla i magen, som att vakna på fel sida ungefär. Har lite bråttom nu för ska möta upp Maria och Fanny på söder om en en och en halv timme, så måste skynda mig lite nu.

I morgon börjar skolan. Känns spännande men har samtidigt lite ångest. Det känns verkligen som första skoldagen, alla dessa funderingar. Vad är det för klasskompisar jag kommer få? Tänk om jag inte hittar några vänner? Tänk om ämnerna är för svåra för mig? Tänk om jag hamnar efter och kommer framstå som den dumma? Tänk om jag kommer bli en tönt.

Kräftskiva

image112image114

Mamma fyller 45 idag och vi firade henne med att ha en kräftskiva med släkten. Tyvärr så är det inte så mycket kvar av vår släkt känns det som då Carro bor i LA, Patrik lever sitt vuxenliv och dyker sällan upp längre, och Jocke festar på då han inte jobbar. I alla fall så smakade det jättegott, trots att jag bara äter klorna på de röda små djuren. Resten av kroppen känns lite läskig då man ska suga och knäcka nacken på dem och gröpa ur "smöret" bakom huvudet.

Efter några glas börja de vuxna bli allt mer högljudda, och jag själv som lovade mig att inte dricka ikväll kunde såklart inte hålla mig undan ett, två, tre glas vin. Men jag är ändå i ett mer nyktert tillstånd än alla föräldrar. Som alltid är det någon som ska börja bråka, nu min morbror och min moster. Men det hör väl till när man har släktmiddag? I alla fall i vår familj.

Josefin åkte till en kompis, så jag och Sussie, Josefins mamma satt och pratade medan hon maserade mina fötter och berättade vilken punkt på kroppen som satt var på foten. Riktigt skönt var det i alla fall, men nu har jag dragit mig upp till rummet för att - ja, blogga.

Imorgon väntar jobb, och på söndag har jag Fanny och Maria bestämt att ta en fika på ett jättemysigt Café på söder innan skolan börjar på måndag.

Håller på att kolla lite på lägenheter också, för är så jäkla sugen på att flytta. Men, fan vad svårt det är att hitta ett bra boende för en inte allt för hög hyra. Välkomen till vuxenvärlden... 

I Love Techno

Åh vad jag vill se Dj Tiesto den 2a november här i stockholm! Bara av att kolla på det här klippet ger mig rysningar!

Men! Det finns ett problem, som alltid. De har satt 20 års gräns vilket jag är jättebesviken över. 18 hade väl räckt? Men allt går att fixa. Tror inte de står och tar leg på alla vid konsertinsläppet direkt. Någon som vet?

Jag vill gå! Någon som vill följa med mig?

Ännu En Sån Där Dag

Bakis, igen. Jag känner mig som en liten alkis ibland. Till och med pappa har påpekat det för mamma. "Jag tycker vår dotter festar lite för mycket, hur är det med hennes alkoholintag egentligen?".

Men vad sjutton, jag börjar skolan på måndag, vilket innebär att jag kommer bli en riktig nörd inom de närmaste två åren. Inga fler utgångar på vardagar, inga fler bakisdagar, bara plugg plugg plugg. Nu gäller det att börja ta ansvar. Så, om man tänker efter så ser jag bara till att roa mig ordentligt innan jag blir en asocial tönt.

Igår hamnad jag hos Fanny och Jonas igen på söder tillsammans med deras två kompisar Andreas och Camilla. Vi hade jättetrevligt, drack vin tog lite shottar och pratade tills klockan blev halv ett och vi bestämde oss för att gå ut. Patricia som vi hade planerat att gå till stängde klockan ett så vi hamnade på the baser på medborgarplatsen. Ett rätt udda ställe som spelade trance hela natten. Men jag hade kul. På vägen hem sen gick vi till grillen på torget och köpte oss lite nattmat, satt och pratade och lyssnade till några kanadesare som stod i en ring och rappade - beatbox eller vad det heter, som i filmen 8 mile med eminem.


När vi promenerade tillbaks till lägenheten sjungandes på fronda - rulla fram plockade Jonas spontat upp en kille på skateboard för att följa med på efterfest. Men när vi kom hem var vi alla så pass trötta att vi gick och la oss nästan direkt.

Vaknade klockan sju i morse av världens oväsen från ett gäng byggarbetare som jobbade utanför fönstren. Och öronpropparna som jag hade fått innan jag gått och lagt mig hjälpte ju inte direkt. Nåt som är värre än baksmälla är baksmälla till oljudet av hammare som bankar så man tror att ens huvud ska sprängas.  

Vi gick upp vid 12 tiden och jag åkte hem med vattenblåsor under fötterna pga mina skor. Bilder kommer senare när Fanny skickat över dem!


Nattbesök

Min sköna nattsömn stördes av att mobilen ringde följt av ett sms där det stod "svara nu kärring, jag vill gnälla!". Och självklart svarar man när fylleElin ringer och väcker än klockan tre på natten. Så, när jag ändå var vaken så bad jag henne komma över för lite nattmat. Sagt och gjort, så kom hon i sin snygga klänning hem till mig där jag stod i hotpants och en urtvättad ayia napa t-shirt. Efter två mackor och lite tv-tittande så gick hon hem medan jag la mig i sängen och somnade på en sekund. Alltid trevligt med lite nattbesök.

Idag har jag vart och förlustat mig i täby centrum där jag handlade lite smått och gott till Carro, som flyttar till L.A i morgon. Känns konstigt att hon ska åka iväg så länge. Men jag får se fram emot när jag ska komma och hälsa på henne nångång i vår.

Körkort På G

Har vart en riktigt skön dag. Vaknade för att åka till körskolan för en dubbellektion med gubbjäveln Peter. Han är en av anledningarna till att jag vart så lat med att ta det där jäkla körkortet i sommar. Sist jag körde med honom var i våras då min vanliga körlärare tyckte jag var redo att köra upp, men skulle ta en sista lektion med Peter för att han skulle godkänna mig för en uppkörning. Så jag jag åkte med honom, så han fick bedömma hurvida han trodde jag skulle klara mig på en riktig uppkörning. Efter åkturen frågade han mig hur jag själv tyckte att det hade gått. "Jag tyckte det gick bra" svarade jag. Det tyckte inte han. "Enligt min mening tycker jag du ska ta ca 7 st dubbellektioner till innan du är redo att köra upp". Aldrig i livet! Det är 7000 kr. Sen kan man ju gissa sig till att varför gubbskrället bad mig ta så många lektioner till är för att han äger körskolan, och tjänar sina pengar på att säga till sina elever att de ska ta hundra lektioner till. 

Hur som helst så tog jag upp min körning i körskolan igen förra veckan, och då körde jag med en annan lärare. Alla elever har ett speciellt papper som alltid följer med körningarna för att man ska kunna se tillbaks på tidigare gånger och se hur man har utvecklas. Så läraren som jag körde med läste upp vad Peter hade skrivit om min körning med honom i våras. "Malin kan inte läsa skyltar, har svårt att komma iväg och 'flyta med' i trafiken. Hon har dålig uppsikt runt omkring sig, och höll även på att köra på en fotgängare". Ursäkta? Okej, körlärare är väldigt petiga och jag kan ta kritik för jag vet att jag kan missa vissa saker.. Men att köra på en fotgängare? Jävla gubbfan!

Så idag hade jag en lektion med den där Peter igen. Och jag förväntade mig att han skulle börja kritisera mig igen för allting och säga att jag borde ta tio till lektioner med honom. Men till min stora förvåning så sa han faktiskt inte så mycket! Det enda jag ska träna mer på är min backning, och det vet jag redan att jag suger på. Så, nu är uppkörning bokad - dock privat eftersom jag vägrar vänta på att den där Peter ska godkänna mig. Så dagen med stort D är för tillfället den 29 oktober. Ska dock försöka få en tidigare tid. Håll tummarna för mig!

När jag kom hem packade jag ihop min strandbag och åkte till eriksdalsbadet och träffade Maria och Acke för lite solande på gräsmattan. Otroligt skön dag som tyvärr slutade med att Maria fick sätta sig på akuten pga smärtor i magen. Ska ringa henne snart och se hur det gick.  

image107                                              image106

 

My New Haircut

image105

Nyss hemkommen från frissan. Kort, busigt och blont. Men jag måste erkänna att jag saknar mitt långa hår..

Imorgon ska Maria sjukskriva sig från jobbet så ska vi ligga ute i solen hela dagen. Någon som vill styra upp en grillfest på kvällen?

Snaps, Stöld Och Sömnbrist

I fredags hamnade jag, Carro, Katja och co. på wookhouse för att äta en underbart god sista middag alla tillsammans innan Carro och Katja drar till L.A på fredag. Jag som var vrålhungrig beställde in lite snacks i baren innan vi satte oss vid bordet. Sedan satt vi där, jag Carro och Mina och väntade, och väntade. Jag som under tiden hällde i mig en starköl på tom mage hann bli lite salongsberusad redan innan vi började äta. Tillslut kom Katja och hennes tjejer - en timme försedan. Så när vi väl hade beställt och maten serverades sa jag inte ett ord medan jag slängde i mig wooken som en hungrig varg, tills jag bokstavligt talat kved av att jag var så mätt.

Efter middagen satt vi och pratade och drack drinkar innan vi betalade och gick. Eftersom så få ville gå ut på krogen så hamnade vi istället av en slump på en lyx yatch som låg vid nybrokajen. De som körde båten kände Carro bla., så vi satt där en stund och beundrade båten, innan vi tröttnade och åkte hem och sov.


Kvällen igår vart jättelyckad! Jag och Maria körde en vad man brukar kalla en helkväll. En helkväll ur min synvinkel innehåller minst två olika uteställen, nåra glas vin för mycket, ett dansgolv med bra musik, och en efterfest. 

Vår kväll började på snaps på söder, där världens mest "I don't care"- vakt släppte in oss. Risken att bli nekad var alltså obefintlig då han inte ens ville se våra legitimationer, trots att vi höll dem under näsan på honom. Väl inne fortsatte turen då barchefen ville bjuda oss på ett varsitt glas vin, vilket man självklart inte tackar nej till. Jag och Maria slog oss sedan ner vid ett bord, och pratade med människor som kom och gick.

Senare blev jag glatt överraskad när Samantha, min trogna bloggläsare, ringde mig och kom förbi med Sofia. Senast jag träffade dem var förra året nångång, så det var jättekul att se dem!

Efter att ha suttit och pratat i en timme så var jag och Maria sugna på att gå vidare, så vi åkte till östermalmstorg och kom smidigt in på soapbar där vi dansade loss hela kvällen. Efter några glas för mycket lyckades vi lura i en kille att vi var ett par också. Jag vet inte hur det hela började, men killen trodde förstås inte på oss eftersom många kompistjejer säger att dem är lesbiska och börjar hångla på krogen. Men jag och Maria drev det så långt att vi till och med fick till en scen om ett svartsjukebråk mellan oss. Så Maria börja höja rösten och undra vem jag stod och smsa med, och jag svarade "mitt ex.." var på hon spelade jätte stött och blev arg på mig. Medan jag stod och förklara "men älskling, vi har pratat om det här förut, du har inget att oroa dig för" så vände Maria i ilska på klacken och skulle gå därifrån. "Du får ursäkta henne.. Hon är så svartsjuk av sig" vände jag mig om och viskade till killen. Han nickade förvånat bara och klämmde ur sig "jag förstår...". 

Efter att soap stängt vart vi hungriga, men i brist på pengar så var vi därför tvungna att råna korvgubben. Eller råna är väl att ta i, för han fick faktiskt pengar. Dock inte så mycket som han borde ha fått. Maria sa bara "Malin ta korven och börja gå. Fort som fan!".

Kvällen slutade i alla fall hemma hos Maria där vi lagade köttbullar och sedan somnade jag vid sextiden på morgonen på soffan.

Idag när vi vaknade beställde vi hamburgare och pizza nere på grillen, och gick upp och låg i soffan och såg på tv hela dan. Nu på kvällen efter att jag hade åkt hem kom Elin hit och hjälpte mig att dra ur mitt löshår. Jag hade glömt hur fruktansvärt ont det faktiskt gör. Så smärtan tvingade mig att korka upp spriten, trots att jag var bakis. Nyss när jag kom ut ur duschen och tittar mig i spegeln har jag bara en liten stump kvar som jag ska åka och klippa och färga i morrn hos min frisör. Jag vill ha långt hår!

Bilder kommer i morrn på nya frisyren! Tills dess så bjuder jag på dessa plågsamma bilderna av mitt förlorade älskade löshår.



Streptokocker För 30e Gången

Vaknade igår med lite halsont men trodde att det skulle gå över under dagen. Så la mig ute på trampolinen på tomten och bättrade på min bränna, och gick inte in förän jag såg resultat. Senare på kvällen hade min halsont förvärrats och jag hade fått feber. Så när jag tillslut låg och kved i soffan bara av att svälja mitt eget saliv så ringde mamma och muta in sig hos läkaren i täby centrum, så vi fick komma dit för en undersökning.

"Du har början till streptokocker" var svaret från kanske världens mest tråkiga läkare jag mött. Och självklart började han klaga på min tungpiercing som alla andra läkare också alltid gör när det är fel med min hals. Av någon anlending tror dem att det är min piercing som orsakar att jag får streptokocker, eller att den i alla fall förvärrar det hela, där den sitter. Men sanningen är att min lilla pärla i tungan inte har det minsta med mina halsbesvär att göra. Och det vet jag efter att ha kollat upp både på Internet och med min piercingstudio förut.

Därför litar jag inte speciellt mycket på husläkare då de alltid tycks ställa fel diagnos. I alla fall de gånger jag varit där. Den tråkiga doktorn skrev i alla fall ut penicillin åt mig att äta i 10 dagar. Great när solen för en gångs skull skiner och man vill sätta sig med en öl i handen på ett grillparty.

Idag mår jag visserligen bättre, men jag hoppas jag är helt frisk tills i morgon, för har inte tid att vara sjuk den här veckan!

Movietime

Söndagen har varit bra, då jag jobbade till kl 18 = satt ner och läste skvallertidningar hela dagen eftersom det inte var några människor. Vid sex tiden tog jag sedan en promenad på söder i solen och mötte sedan upp Nico vid t-centralen. Har inte sett honom på ett tag eftersom han är så himla upptagen, så vi slog oss ner i kungsträdgården över ett glas vin och uppdaterade oss vad som hänt på senaste tiden. Vid halv nio mötte vi upp Nicos flickvän Malin, som visade sig vara lika söt som Nico beskrivit henne - och Malins kusin Ida, för att gå på bio. Vi stod och velade lite men bestämde oss för evan - den allsmäktige till Nicos stora besvikelse, som ville se die hard.

Filmen var rätt rolig tyckte jag, men kanske inte något man skulle vilja se igen. Hur som helst så skildes vi åt senare vid tunnelbanan där tio tusen iranier (?) hade fest på plattan, och åkte sedan hem.

Är så himla sugen på snus just nu, men har bestämt mig för att sluta nu när jag håller på och bleker tänderna, så ska försöka hålla det (om man bortser från de tre jag tog idag). Har hört att det ska vara sol hela veckan, så hade tänkt gå ut och bätta på, eller snarare, lägga grunden för min bränna i år. Hur klockrent är det inte också att jag är ledig tills på lördag, så har ingenting inplanerat förutom en körlektion, så ska bara ta det lugnt och njuta av det sista av ledigheten.

Drinkluder

Gårkvällen blev lång och hård. I alla fall av att döma all alkohol som slank ner under kvällen:

3 glas vitt vin
2 kaffeshots
1 piggelin drink
1 b52 shot
1 öl staropramen
1 banandrink
1 bacardi razz shot
1 rosa drink

Efter sista drinken så kände jag att det var dags att dra sig hemåt. Därför sa jag hejdå till Josefin och bad henne hälsa hejdå till en försvunnen Carro. I morse när jag stappla in på jobbet något försenad garvade bara chefen åt mig och fråga "hur mycket sömn har du fått i natt lilla Malin?", "2 timmar?". Jag var som en jäkla zombie hela dagen, och på min lunchrast på 1 timme, kände jag att jag behövde en liten power nap, så jag gick ner till källaren där vårt omklädningsrum är, kröp ihop till en liten boll och somnade på frysen. 

Nu är jag i alla fall hemma, och ska gå och lägga mig efter att mina tandskenor gjort sitt. I morgon jobbar jag bara sex timmar, så ska träffa Nico på kvällen. Sen är jag ledig hela nästa vecka! Det känns så skönt! 

Give Me A Drink So I Can Forget My Problems!

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig tills kvällen! Carro och jag ska mötas upp i centrum där vi ska köpa det billigaste vinet systemet har, i brist på pengar. Och sedan ska vi hem till henne och möta upp vår andra lillkusin Jossan. Vart kvällen slutar vet vi inte än, men tror att vi kommer ha det jättekul! Förhoppningsvis ska vi möta upp Samantha och Sofia nångång under kvällen eftersom dem också är ute och firar. Gud så länge sen det var jag såg dem två skönheterna!

En sak är säker i alla fall. Ska dränka mina problem i vin så det räcker och blir över ikväll. Och samtidigt rädda mina fötter från att känna av köttsåren som kommer uppstå av mina skoskav. Önskar bara att jag inte jobbade imorgon. Men det hindrar inte mig från att köra en helkväll!

Ny Start, Ny Look!

Sitter i skrivande stund med en gummiskena i underkäken och väntar på att klockan ska bli 20.30. Det där med att bleka tänderna var jobbigare än vad jag trodde. Gelén man har i skenorna smakar skit, och man kan inte prata eller knappt svälja med dem i. Och detta ska göras en timme om dagen på vardera käke tills man är nöjd med resultatet. Men, vad gör man inte för fåfängan!

Var i centrum en stund med Jossan, och tog initiativet till att köpa de underbart snygga skor jag sett och lagt handpenning på. Så nu är min dag räddad!

I morgon blir det utgång med nya jeansen och skorna.

 

Jossan 18 år

Började dagen med att hämta ut mina replay jeans som sytts upp på JC i centrum. De sitter som slimmat nu! Kusin Jossan fyller 18 idag, så åkte hem till henne och åt tårta och taco. Sedan begav jag mig till söderhallarna för att jobba och kom hem där ifrån för nån timme sen. Ett tomt kylskåp mötte mig, så blev en påse popcorn och en starkcider som sen middag.

Nu är jag ledig i två dagar vilket känns jättskönt. Hade tänkt att ligga ute i solen hela dagen i morrn, men kollade smhi's väder och såg att det ska bli moln. Typisk att man jobbar då det vart som bäst sommarväder här i det annars så regniga Sverige.

På fredag blir det i alla fall utgång med lilla Jossan, och Carro. Och sen blir det byebye party för Carro den 10e som flyttar till USA. Och ännu ett byebye party veckan därpå för Elin som också flyttar dit. Förstår inte varför alla ska lämna mig och bosätta sig på andra sidan klotet .

Nu ska jag krypa ner i sängen och se (som alltid) sex and the city.

Nytta = Nöje?

Har äntligen gjort lite nytta på min ledighet!

Jag har:
Bokat klipptid
Bokat två körtider med min körskola
Storstädat mitt rum


Jag har även:
Köpt ett par nya replay jeans
Beställt paket för att bleka tänderna
Lagt handpenning på ett par toksnygga skor


För att sammanfatta dagen: Jag har gjort nytta, nytta som gjort att hela min nästa lön är borta redan nu och att gbg helgen med Maria inte ser så ljus ut pengamässigt. Men jag är glad för det!

Har även rastat Rasmus ute på gräsmattan tillsammans med "jag vill gärna äta dig" - Chicco.
För att inte tänka på mitt dåliga samvete för alla pengar jag spenderat idag lägger jag därför ut före och efter bilder på mitt nystädade rum.



före                      efter